OM PENGAR, DRÖMMAR OCH FRAMTID

Hej gänget,

Som ni vet så är jag tillbaka på hemmaplan igen, tillbaka i ett något kallare Stockholm, hemma från en otroligt mysig resa, fylld av energi, utvilad, glad, och allt detta i ett stort moln av kärlek som vuxit sig större och större under varje dag som gått. Är det bara jag som blir som kär på nytt varje gång jag reser? både till människorna i min omgivning och världen, naturen och det faktum att resa.

Har även hunnit tänka en hel del under veckan som gått, trots att det bara var just en vecka så har vissa poletter lixom trillat ner och fått mig tänka allt klarare kring saker och ting, drömmar och framtid.... Det är inte alltid lätt att veta vad man tänker, tycker eller står. Jag är 21 år och fram tills för något år sedan har jag snarare varit personen som sagt "varför inte?" än "varför?", varit personen som inte brytt sig om vad någon i världen tycker snarare än den som tänker ett extra varv innan den gör något. Skulle väl kanske säga att jag fortfarande är väldigt målinriktad och har en stark tro på vad jag vill göra, men verkligheten kommer ikapp en något när man blir "vuxen", och då är det lätt att tappa sig själv.


...Det finns något som kallas "21års krisen", låter som världens töntigaste grej, men det är oftast då du börjar ändra riktning i ditt liv, börjar ifrågasätta dina drömmar och om det inte är du som gör det så är det garanterat någon annan som får dig ur balans. Man har inte bara gått ut skolan, man har lämnat den bakom sig ganska rejält (om du börjat plugga kanske du har flyttat till en ny stad ...) hunnit skapa sig ett liv som man antingen är väldigt nöjd med eller inte gillar alls.


Trots att jag kännt att jag haft en vardag som flytit på, ett otroligt roligt jobb där jag får chansen att lära mig nya saker och möjligheten att visa vad jag kan, och ta ansvar, VARJE dag, en mysig liten lägenhet, ett drömförhållande och vänner jag älskar över allt annat så har det varit en liten gnagande känsla i bakhuvudet varje dag.
En slags inre stress om att inte räcka till på ALLA plan (pratar självklart om bloggen och sociala medier), där jag egentligen inte har några förväntningar från någon eller några, mer än just det - mig själv och mina drömmar!

Jag brinner för att fota, skriva och vara kreativ. Så det är väl kanske ingen hemlighet att det är det jag vill syssla med. Mycket av detta får jag ju faktiskt ut på mitt jobb idag och jag älskar det. Men att kunna berätta min alldeles egna historia och faktiskt leva på det är verkligen min största dröm.
Man kan prestera i allt, men inte samtidigt.

Jag och Viktor har pratat om att flytta utomlands, något som jag blev allt mer fast besluten vid efter denna resa. Jag mår 99% bra av att bo i Sverige, men att upptäcka världen får mig att må 120%, och om det är så vore det ju ganska tråkigt att endast nöja sig med 99? Eller hur?


Jag har heller aldrig varit den som brytt mig om pengar, även om jag har haft det gott ställt och blivit uppfostrad med lärdomen av att ha respekt för ekonomi. Jag har under min skolgång till exempel hellre gått till second hand butikerna, med känslan av att mixa unika plagg och accessoarer med lite dyrare plagg hand än att köpa min outfit från skyltdockan rakt av för att det är "senast" och "dyrast" just nu.

Säger inte att jag någon gång skulle tacka nej till en lyxig designerväska, men det är just mixen av plaggen i en outfit som får mig intresserad, det är så du uttrycker din historia och det som gör dig unik. Känner inte att jag behöver bevisa mitt värde i plaggen jag bär.


Har aldrig heller ställt mig frågan "vad min dröminkomst är", utan snarare "vad mitt drömjobb är". Det var inte förens nyss då en vän frågade "Men Moa, du vet väl vad din drömlön är?" som jag började reflektera över detta, och självklart är en dröm att vara ekonomiskt oberoende, men har nog aldrig hittills gjort val i livet där jag styrts enbart av pengar.
Baddräkt - FL Swimwear (länk) / Sjal - Vintage


Jag vill leva så gott jag kan idag, just här och nu. Ibland är det bra att leva i nuet, men självklart kan det vara nyttigt att tänka på framtiden. Sedan vi kom hem från resan har jag tagit bort alla konton på banken och fördelat upp mina besparingar på endast två saker, resa och boende. Jag vill resa världen runt, fylla mitt minne med upplevelser och någon gång i framtiden köpa mitt första boende utomlands.

Känner att detta inlägg blev otroligt luddigt, men jag kände att jag var tvungen att ventilera lite tankar som går i mitt huvud just nu. Hoppas ni fick ut något av detta och kanske börjar reflektera i egna tankebanor,

Vart är du när du mår som bäst, och kämpa för att få det till din vardag!

Cheers to the future!


Love, Moa

Gillar

Kommentarer