LIFE IS A CAKE - BÄSTA KNEPET FÖR ATT UPPNÅ DINA MÅL OCH DRÖMMAR

Dags för lite tips om hur du får koll på alla tårtbitarna i ditt liv, bokstavlig talat.

Under tiden jag tävlingsdansade hade jag mycket mental träning, detta var även samtidigt som jag fortfarande bodde hemma så det faktum att vår mentala tränare var min egen mamma gjorde att jag både hade mycket tips på hur man kan tänka i olika situationer i danssalen men även hemifrån.

Ett verktyg som vi ofta använde oss av är "livstårtan". Det är helt enkelt en uppritad tårta indelad i olika tårtbitar - du bestämmer antalet, med saker som finns i ditt liv. Några tårtbitar kommer alltid att finnas där oavsett dina mål, saker som: Sömn, Mat, kärlek etc. Men det finns ALLTID några bitar som är utbytbara alternativt kan minskas eller utökas, Alla bitar symboliserar de 24h som finns på dygnet.

Jag ska förklara ett exempel. Beroende på vilka mål och fokus vi hade för att ta vår dans till nästa nivå så kunde de resterande tårtbitarna vara "stretching" "späntsträning" och "styrka". En dansare som har styrka och spänst men behövde bli vigare för att få de där perfekta hoppen, var kanske tvungen att utöka tårtbiten där de stod "stretching", men var då tvungen att minska de övriga dvs "spänstträning och "styrka", hänger ni med? Rent i praktiken betydde detta kanske att i stället för att köra extra pass på gymmet utöver dansträningarna la man in 1h stretch varje kväll ända tills man uppnådde resultatet man ville och då kunde "Reglera" tillbaka tårtbitarna. Det går alltså inte att öka ena tårtbiten utan "ta" från någon annan bit, Det kan jämföras med att dygnet endast har 24h

____________________________________________

Varför ska man då göra detta?

💖 Minskar stress. Det är ju faktiskt bevisat att man blir mindre stressad av att fysiskt skriva ner det man har i huvudet, något jag själv brukar försöka göra men borde göra mer.

💖 Kreativitet. Att dessutom rita upp en rolig "målbild" gör det ju trots allt lite roligare att försöka nå sina mål!

💖 Blir påmind. Om du även gör en printscreen och har som bakgrundsbild i telefonen eller på datorn, alternativt printar ut din målbild kommer det göra att du påminns om dina mål varje dag, något jag själv tycker är peppande!

💖 Ger perspektiv. Jag tycker personligen att detta tydliga sett ger perspektiv på situationen, du KAN inte fortsätta addera saker och mål utan att ta bort något annat, resultatet blir att du snarare blir besviken och inte förstår "hur du inte kan hinna med" snarare än att du faktiskt uppnår målen.

____________________________________________

How to do it:

Rita upp en cirkel eller kopiera den jag gjort ovan

Gör en analys av ditt livspussel just nu, var realistisk och ärlig,

Min tårta just nu:

Har en sömn som fungerar, får i mig bra mat i förhållande till hur mycket jag tränar, vilket inte är supermycket, har otroligt mycket jobb just nu vilket tar upp största delen av tårtan, den minsta tårtbiten går nog till spontana nöjen som utgångar, drinkar med vänner, biobesök etc, medans bloggen & sociala medier tar upp rätt så mycket tid, och slutligen kärlek & relationer som jag nog ändå känner får sin tid 🖤

Gör sedan en ny cirkel som efterliknar den "ideala" cirkeln, hur skulle du vilja att den ser ut?

Om du vill bli stark på gymmet, måste du kanske ta lite yta från "fritid" eller "hänga med kompisar". Var realistisk, för att bli stark behöver du kanske även utöka återhämtningen (sömn tårtbiten) samt äta mer (bra) mat.

Min ultimata livstårta

Det största som jag ändrat är väl egentligen att jag satt ihop min hobby med jobbet. Jag vill kunna sortera bort det jobb som jag egentligen inte brinner för utan fullt kunna ta ut min lön från något jag brinner för helhjärtat. Förslagsvis en egen produkt som involverar marknadsföring etc, kanske på ett eget företag? Ok, nu drömmer jag fritt men det är ju lite det som denna sak går ut på, hihi!


Specifiera ditt mål

Slutligen så plockar du ut en tårtbit, jag valde jobb, och specificerar exakt vad du behöver för att nå just det målet. I mitt fall behöver jag ha ovanstående: En idé, en bra utbildning eller kunskap, ett kapital, fundera över vilka personer som man kanske behöver omkring sig, en annan faktor som endast kanske är ett plus är besöka platser för inspiration och bestämma plats - vart skulle jag behöva bo för att detta skulle vara optimalt?

En liten hemlis är ju att jag faktiskt redan bockat av 2 av ovanstående tårtbitar från sista cirkeln,

Kan ni gissa vad?

________________________________________________

Hoppas ni uppskattar denna typ av inlägg. Jag själv kan sitta i evigheter och grotta ner mig i denna typ av metoder och tankesätt!

Önskar er alla en toppendag!

Love, MGillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Vilket himla smart sätt att få ’ordning’ på livet och faktiskt uppnå det man strävar efter, älskar tårt-metaforen! 🍰 Fick mig faktiskt lite sugen på tårta, haha 😍 Kram & fin torsdag på dig! 💖
nouw.com/janielindahl
moaalm
moaalm,
Haha, ja tårta vore rätt gott faktiskt 😉 tack för fin a ord 💕🙏🏼
nouw.com/moaalm
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Det här får jag spara!
nouw.com/juliavnmelin
moaalm
moaalm,
Åh kul att du gillar det!! Faktiskt väldigt bra och man får sig själv en liten check!! <3
nouw.com/moaalm
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! ÄLSKAR inlägget!! verkligen så sjukt bra! tack snälla för all pepp och inspo!! kram
nouw.com/matildaberlin
moaalm
moaalm,
Åh vad glad jag blir att du kunde ta det till dig 🙏🏼❤ Tack!!
nouw.com/moaalm
Therese,
Så bra inlägg!
www.theresemolander.se
moaalm
moaalm, Spam
Men Taack!! 🙏🏼💕 kul att du gillar!
nouw.com/moaalm
merelleyakoub
merelleyakoub,
RIKGIT BRA INLÄGG! <3
nouw.com/merelleyakoub
moaalm
moaalm,
Tack bästa <3
nouw.com/moaalm