HEJ FRÅN SYDNEY / HAR JAG CORONA?

Hej älskade gänget, det känns nästan som att jag glömt bort hur man skriver här, men förhoppningsvis är det som att cykla, hur långt det än är mellan gångerna så kommer man någonstans i bakhuvudet ihåg hur man gör per automatik, haha!

Jag satt här i min säng i vår lägenhet nere vid Bondi och fick en sååå lust till att bara kika in här och skriva av mig, även om jag tryckt på paus i bloggen sedan x antal månader tillbaka så tror jag aldrig att frihetskänslan av att uttrycka mina tankar och känslor genom att skriva kommer att försvinna. Hur mår jag? Vad händer egentligen på andra sidan jordklotet i dessa tider?

Mitt liv rullar på här borta i Sydney, Australien jag har hunnit med en flytt och bor numera ca 3 minuter från stranden och lever verkligen mitt bästa Australien liv. Ärligt talat så har jag nog inte mått såhär bra i mig själv på väldigt väldigt länge, inte för att det någon gång varit speciellt dåligt hemma i Sverige, men det finns någonting som händer i kroppen när man får bo och leva i en helt annan kultur för ett tag. Australien har verkligen växt på mig, bara under de få månaderna av 2020 och jag känner hur både mitt självförtroende och säkerheten i mig själv har vandrat mil från när jag i juli förra året lämnade Arlanda med en stoooor väska på ett flyg som skulle ta mig till en nytt kapitel i livet.

För er som har lite koll och har hängt med mig på både instagram (@mooaalm) och Youtube (Moa Alm) vet ni kanske att jag just nu är inne på min andra termin av studier här borta, och förutom att jobba lite extra som nanny har jag även lyckats fått en praktik inom det jag pluggar, på en Creative Advertising Agency, vilket känns såå himla kul! Har inte haft ett s.k "kontorsjobb", "9-5" på evigheter och det känns nästan lite konstigt att slå sig ner framför en dator på morgonen och lämna exakt samma stol 8 timmar senare, på gott och ont. Kanske är det, just DET som fått mig att växa så mycket här borta. Att någonstans lämna det "vanliga" livet hemma och vara mer fri här borta, jag älskar det!

Hur är det med COVID-19 här borta då? Uppenbarligen inte alls lika panik artat som det är hemma i Sverige. Folk bunkrar visserligen och man får slåss om man ska få tag i en rulle toalettpapper eller ett paket pasta i affärerna, absolut, men med anledning av att vi i dagsläget har ungefär hälften av fallen som ni har där hemma i Sverige så finns det inte samma panik här. Om ni frågar mig så har jag varit otroligt lugn och skeptisk till att ta detta på allvar, tills bara för någon vecka sedan när jag förstått huuur snabbt detta faktiskt sprider sig. Jag blev dock något lugnare av att höra "expert" efter "expert" uttala sig om den egentliga faktorn bakom alla försiktighetsåtgärder, med syftet av att skydda folk i riskgrupper (äldre, människor med nedsatt immunförsvar etc), vilket inte är jag och säkert inte heller många av er. Jag har själv kännt mig riktigt dålig de två senaste dagarna, har varit allmänt frusen och varm på samma gång, halsont och huvudvärk. Men i morse vaknade jag upp och var helt pigg! Var det corona? Who knows, antagligen. Det viktiga är, som ni säkert hört av tusen andra, att vi tar vårt ansvar och inte riskerar att smitta folk som FAKTISKT kan råka illa ut av detta virus, men viktigt är samtidigt att vi inte får panik, för det kommer påverka oss alla mer än var Corona någonsin kommer göra.

Med det sagt, vill jag ge er massa kärlek här bortifrån och be er ta hand om er själva och varandra!

Det kommer antagligen dröja innan ni får något livstecken från mig här i bloggen igen, men tills dess får ni gärna följa mina andra sociala medier om ni inte redan gör det! xx

Instagram: @mooaalm

Youtube: Moa Alm

Love, M


Gillar

Kommentarer