AUSTRALIEN CHECKLISTA - 2,5 MÅNAD KVAR TILL FLYTT

För er som är nya här så kan ni läsa DETTA inlägg och se videon där jag berättar att vi ska flytta till Sydney, Australien i början av Juli. 😙

Tiden springer verkligen iväg och det står inte på fören vi står där på flygplatsen och vinkar av Sverige för ett år på andra sidan jordklotet, har ju lovat att uppdatera er längs vägen - både innan och under resan (såklart) så jag tänkte helt enkelt berätta hur långt vi kommit i flyttplanerna nu när det är 2,5 månad kvar till avfärd.

________________________

CHECKLISTA 2,5 MÅNAD INNAN AVRESA:

Flygbiljetter bokade vi redan i Januari, då hade vi planerat att åka i September, men visste inte exakt så vi tog ombokningsbara, d.v.s att vi endast skulle behöva betala mellanskillnaden och inte en helt ny biljett om vi ändrade datumet - som vi nu var tvungna att göra då min skola börjar redan 29e juli. Det hela slutade med att vi fick betala dubbla priset, MEN då biljetterna var så otroligt billiga när vi bokade första gången så slutade notan inte på sååå farligt mycket ändå.

Skola. Här börjar det brinna lite i knutarna då jag, veligaste människan i stan, haft lite problem med att välja vilka kurser jag ska läsa. Jag kommer alltså att studera på Macquaire University i Sydney och läsa kurser inom Marknadsföring etc. Då jag går via Blueberry så hjälper de mig med ansökan, visum och alla försäkringar som gäller. Förhoppningsvis blir allt klart denna vecka!

Boende Sverige - CHECK! Jag och Viktor sa upp vår lägenhet här i Stockholm i slutet av Mars och har hjälpt vår hyresvärd hitta en ny hyresgäst så att vi ska kunna flytta ut redan i slutet av April, om allt går som vi vill. Vi kommer då flytta ut till hans föräldrar de 2 sista månaderna för att spara lite extra pengar inför resan.

Boende Sydney Är inget som vi fixat ännu, alla jag pratat med har avrått oss från att fixa boendet innan vi är på plats då det (tydligen) är väldigt stor risk att man blir lurad. Jag som kontroll-freak tycker detta är sjuukt jobbigt, så vi har (såklart) ändå kollat runt lite på alternativ redan nu, haha! Det bästa med Sydney är dock att det bor så många Svenskar där, FB grupperna Svenskar i Australien eller Svenskar i Sydney är två ställen som jag varmt kan rekommendera om man vill leta boende eller bara veta vart bästa stränderna finns.

________________________


Love, M

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
Aah, är så sjukt imponerad (och avundsjuk hehe) att ni faktiskt ska göra den här grejen, så jäääkla kul! Vilken upplevelse det kommer bli <3
nouw.com/isabylund
moaalm
moaalm,
Åh gulle, taaack! Är verkligen så redo för detta! <3 kram
nouw.com/moaalm
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Vilken upplevelse att flytta så långt bort. Häftigt!
nouw.com/jossustravelpics
moaalm
moaalm,
Åh ja, ska bli så fantastiskt kul!! Kram
nouw.com/moaalm