Denna vecka har varit allt annat en händelsefattig. Har knappt funnits en ledig stund att vila ut på, men så galet roligt det har varit. I tisdags var första dagen i universitet (var mycket viktigt att säga universitet istället för skola, kursare istället för klasskamrater och studenter istället för elever), var jättenervös vilket jag dock inte tror att jag var ensam med så det var skönt att några från kåren mötte upp oss vid hållplatsen och visade oss vägen till salen vi skulle varar i. Hittade några roliga och trevliga kursare att vara med så när det var dags för lunch så åkte vi, 9 stycken tjejer, från universitet för att äta. Vi hade även upprop denna dagen då Cerebellum, vår insparkskommitté och vår studentkår, lurade oss och hade ett fejk upprop först där de sa att vi var för många och att vi borde gått en sommarkurs för att vara redo för kemin osv. När väl det riktiga uppropet var slut och all annan information för dagen så mötte cerebellum, plus faddrar, upp oss och dellada in oss i grupper och visa oss runt på universitet och även på Chalmers där vi kommer spendera vår första termin. Därefter visa de oss till villa Medici där vi bjöds på korv med bröd, senare satte vi oss i våra lag och fick varsin tröja som vi skulle dekorera med lagnamn, apotekare och sitt namn och därefter var det fritt att göra hur man ville. Min grupps lagnamn var diklofenak vilket är ett smärtstillande ämne som finns i voltaren och därför valde vi att göra voltaren loggan mitt på magen. För att verkligen se att vi är i samma lag valde vi att rita ett rosa streck vid en armen nästan som en kaptensbindel. Det blev senare beer pong och bara umgås och hälsa på alla. Jag hittade en tjej (Alma) som hoppar av tåget i Bohus precis som jag så vi tänkte att vi skulle ta tåget hem tillsammans. Så vi satt i baren och snacka med några faddrar och några från Cerebellum och när vi täter att vi ska gå så upptäcker vi att vi är typ de sista nollorna kvar, nästan alla andra av våra kurser hade redan hade stuckit då. 

På onsdagen var det massor med information hela dagen och därefter mötte Cerebellum och våra faddrar upp oss. Denna dagen var det tävlingsdags så vi var i våra lag och skulle utföra en massor med uppdrag som vi fick på en lapp och hinna med så många som möjligt. Jag tycker att vår grupp var jätteduktig, vi hann med myset, peppade varandra och hade väldigt roligt. 

Torsdagen bjöd på ännu mer föreläsningar och därefter mötte Cerebellum och våra faddrar upp oss igen och denna gång var det dags för olika stationer, typ som smaktest, binda ihop allas fötter i laget och försöka gå en bit osv. Detta bjöd även på massor av skratt och det känns som att man börja lära känna gruppen mer och mer nu vilket är väldigt kul. 

Veckans höjdpunkt var nog ändå fredagen. Vi hade föreläsningar som vanligt igen, jag gick dock inte på den sista då alla var frivilliga och för att jag upptäckte att jag inte hade hunnit göra mig iordning inför festen på kvällen isåfall. Jag och min grupp bestämde att vi skulle ha förkrök hos Mårten innan vilket vi hade, dock kom bara 4 ifrån vår grupp (Jag, Hana, Sandra och Mårten) men vi hade kul ändå, vi drack, chilla, skratta och snacka, fick igång väldigt intressanta och djupa samtal om allt möjligt. Därefter stack vi till villan där vi fick varsin mugg med en siffra på och de förklara att vi skulle ha den till beer pongen och att siffran representerade det lag man ikväll blev indelad i. Så först var det en beer pong turnering och sen fick man göra vad man ville. Vi sjöng dansa och hade svinroligt verkligen. Vid tolv så ville några faddrar dra ut och så ville de ha med oss nollor, men jag och Alma valde att sticka hem då vi kände att det hade varit så intensivt och saker hela veckan så vi var nöjda. Mounier skulle också hem så vi tre hängde på dom som skulle ut för att de skulle åt samma hål som oss. När vi kom till spårvagnshållplatsen så satt vi ett tag och väntade på sjuan, sen kollade vi och då visa det sig att sjuan slutat gå så då fick vi ta nån annan spåragn till centralen. Väl på centralen skulle Mounier åt ett annat håll än vad jag och Alma skulle så vi sa hejdå och gick till centralen. Vi hoppade dock på fel tåg, det gick åt rätt håll fast typ en halvtimme senare en det vi tänkte att vi skulle med, detta upptäcker vi 4 min innan det tåget som vi ville med går, så vi springer ut från tåget och letar efter det som strax ska gå och vi har sån tur att vi precis hinner med det. Vi pustar ut och sätter oss i tåget och snackar och så utan att riktigt ha koll på var vi är, sen efter en stund säger Alma, typ nått i stil med att detta är väl inte bohus, och jag kolla mig omkring och ser att där står "nästa station gamle staden" tåget. Är mörkt ute så är så svårt att se var man är då Men sen ser Alma en skylt ute på perongen som säger Bohus, så vi flyger upp och frågar tågvärdinnan om detta är Bohus vilket det var så vi hinner precis ut innan dörrarna stängs. Det är ett under att vi lyckades ta oss hem så enkelt som vi gjorde den kvällen. 

Lördagen blev en vilo och slappdag. Alma kom hit en liten runda och vi kollade igenom kemiboken vilken är den största lärobok jag haft plus att bladen är bibeltunna. Vi satt även och snacka och hon hjälpte mig att tvätta vilket var min första gång helt själv så det var tur att jag hade henne att fråga om hjälp. Ingenting blev krympt eller blev till fel färg så jag är nöjd. 

Idag har jag precis ätit lunch och ska göra mig iordning inför dagens aktivitet med Cerebellum som kallas gladiator, vilket jag verkligen ser fram emot. 

Nedanför kommer några bilder ifrån denna fantastiska och fullspäckade veckan 

Lag Diklofenak

Jag, Mårten, Sandra och Hanna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagen började med att jag vaknade vid 8 och åt frukost, därefter dammsög jag hela lägenheten och våttorka alla rum två gånger (förutom hallen och badrummet som jag bara gjorde en gång) därefter stack jag ut och sprang i området, efter jag var klar möter jag en man som frågar om det är jag som är Moa Gustafsson. "Ja" svarar jag lite frågande men det visar sig att han är fastighetstekniker i mitt trapphus. Så han frågar om han får komma in och kolla på badrummet angående en jordfäst brytare osv vilket jag går med på, och när jag låst upp dörren så hinner jag inte stoppa honom innan han klampar in med sina skor på mitt nymoppade golv... Jaja, det är väl smällar man får ta.

Vid 15 hade jag bestämt tid med Amanda inne på centralen, var så roligt att träffa henne igen, denna gången var det dock inte ett år sen vi sågs, vilket det ibland tyvärr kan bli, men var lika kul ändå! Vi började med att gå och fika på hennes jobb (espresso house) och satt och snacka och bara hade det trevligt. Därefter var det tourernas tour jag fick genom Göteborg av Amanda! Jag har varit i Göteborg förut så kan lite men idag fick jag se hur mycket jag inte visste. Vi var på massor med platser och jag tror att detta är vad jag lyckades snappa upp, att nordstan och kompassen är där man shoppar, att jag ska ta spårvagn 7 från läge c från centralen till medicinaregatan, att våning 2 är den bästa att sitta och plugga på i stadsbiblioteket som ligger på götaplatsen, att det går en parallellgata med avenyn och att de två sen binds ihop i spårvagnstrafiken och att man inte ska ha händerna fulla när man hoppar på en spårvagn för man behöver i många fall öppna dörrarna själv och de är ganska tunga (iallafall för en ovan ickegöteborgare). Vet inte om allt blev rätt men tror det var så på ett ungefär iallafall. Men hur som helst så var det jättekul och mysigt att träffa Amanda och hon gav mig en mycket bra överblick över staden så tror jag har lättare att hitta inne i centrum nu!

Jag beställde även en ryggsäck nu ikväll, är så välbehövligt och smidigt. Skolböcker är så tunga med och med en dator också så blir det inte lättare, så nu längtar jag efter att den ska komma. Nedanför ser ni en bild på den och även bilder från fikan idag med Amanda.

Amanda beställde en kaffe och jag en Frapino Cream Caramel Popcorn (eller det var vad jag trodde att jag beställt).

Hon i kassan kom strax ut med en ny frapino till mig då hon sa att jag fått fel (jag visste dock inte det då jag aldrig druckit den innan) så fick två stycken vilket jag blev glad för!

Ryggsäcken jag beställde idag!

Likes

Comments

Inatt fick jag iallafall sova i min egen säng, familjen sov också här inatt då inte allt var färdigfixat i lägenheten. Vi upptäckte att vi inte handlat frukost och att Netto inte öppnade förens 10 på söndagar så vi hängde på låset när de öppnade. Sen under dagen åkte vi till Maxi och storhandlade, en ny upplevelse. Är så svårt för jag kan ju inga recept och då är det svårt att veta vad man behöver handla för något för att få ihop måltider. Som tur var så va mamma och pappa med och hjälpte till så att jag fick ihop lite vettiga varor.

Efter att allt var inhandlat och inpackat i lägenheten så var det dags att säga hejdå till min familj som skulle bege sig tillbaka till Halmstad. Det var riktigt konstigt och jobbigt samtidigt som det var spännande, det blev verklighet, att jag nu skulle bo själv. Men ja, det är väl som det ska vara, att det känns bra och jobbigt på samma gång men kommer garanterat sakna dom supermycket (det gör jag redan).

Därefter var det dags att laga mat, jag hade köpt 2 kg köttfärs som jag tänkte göra köttfärssås på och frysa in i lagom stora portionspåsar. Jag hade även köpt en stor falukorvsring som jag skivade upp i lagom stora bitar för att även de frysa in. Så jag började fixa iordning korven samtidigt som jag satte på stekjärnet med smör i för att sen kunna steka köttfärsen. Men under tiden jag höll på att skiva korven så hade jag inte koll på stekjärnet så jag lyckades nästan bränna smöret. Vet inte riktigt hur jag tänkte då jag är ovan i köket och ändå sätter igång två projekt samtidigt. Men nu är allt klart, korven är skivad och ligger i frysen och köttfärssåsen står på bänken och håller på att svalna. Det är skönt att ha lite mat färdig så man slipper laga mat hela tiden, speciellt för mig som inte tycker det är superkul att stå i köket och hålla på. 

Men nu ska jag snart sova, är ingen nattuggla precis så börjar bli trött! Är väl alla nya intryck osv som också tar ut sin rätt, så nu tar jag och säger godnatt!

Likes

Comments

Imorse vaknade jag på en madrass, detta för att vi igårkväll skruvade ner min säng och packade in den i släpet. Det kändes konstigt att det var sista natten hemma, samtidigt som det var svårt att förstå, eller ja det är fortfarande svårt att fatta. Det har varit så många "sista gången" på sistone, men jag antar att det är så det är när man flyttar till en annan stad och börjar ett liv för sig själv.

Jag, mamma, pappa, Maja och Lina åkte upp till Göteborg efter frukost vilket även mormor, Gittan och min morbror Frank gjorde. Väl uppe så började vi alla hjälpas åt att bära, det var förvånansvärt mycket saker, visste knappt att jag hade så mycket prylar. När vi var mitt i bärandet så kurrades det i allas mage så pizzerian, som ligger precis nedanför min lägenhet, var det vi testade. Det var en riktig höjdare som vi alla gillade, det kan bli farligt för både plånboken och hälsan. Därefter fortsatte vi packa in allt och ställa iordning sakerna vilket gick ganska smidigt trots allt och sedan åkte mormor, Frank och Gittan hem och vi andra till Ikea. Vi hittade massor med fina saker som vi (mestadels Maja och pappa) just nu håller på att sätta ihop. Nu börjar jag dock bli hungrig så ska ta och äta, blev pizza över från lunchen så blir det till kvällsmat också, vilket ska bli riktigt gott. Nedanför kommer lite bilder ifrån Ikea och stöket från lägenheten idag.

Likes

Comments