Dressyr 29/10

Film från gårdagens dressyrträning! Igår jobbade vi mycket på att hitta vår komfortzon. Ett ställe där Kingen känner sig trygg och där arbetet är lätt, men inte styrketränande. Just nu ligger vi nästan alltid i stretchzonen då hans styrka inte finns. De finns få steg och stunder då han är i komfort men oftast inte. Grundläggande arbete varje dag! Lösgörande och lugnande är vårat mantra just nu.

Igår var det fokus på övergångar. Kunna ligga kvar i samma form, takt och tempo även om man ändrar gångart. Då menar jag självklart inte takt som fyrtakt eller tretakt utan mer steglängd och att det inte blir snabbare steg för att man byter gångart. Han måste börja vänta på sina bakben och bära sig. Han har ett bra påskjut, men han kan inte riktigt kanalisera kraften framåt utan den rinner iväg i form av att han blir springig och spänner sig. LUGN OCH RO!

Något som Sofhie sa igår var att jag måste ”Visa tydligt vart jag vill” då jag gärna blir försiktig och lite passiv i mina hjälper. Det innebär inte att man ska prata med stora bokstäver hela tiden utan mer att man måste vara konsekvent och våga säga stopp, gör om gör rätt. Ett bra exempel var igår när ryttaren som red innan mig skulle lämna ridhuset. Då ville Kingen gå med ut istället för att fokusera på mig och uppgiften vi hade på volten. Där blir jag gärna passiv istället för att säga nej direkt.

Jag har nu haft honom i en hel månad, vilket för övrigt känns helt sjukt! Och det känns som att han börjar känna sig mer hemma. Han kan slappna av och stressar inte upp för allt som händer. Imorgon väntar vår första hoppträning och det med spänning. Längtar efter att få höra vad Sofhie tycker om hans hoppkapacitet! Nu ska jag sova och om det inte blir allt för sent imorgon så skriver jag om hoppningen då!

Gillar

Kommentarer