Derby idag

Världens sötaste häst tror jag! Så gullig och positiv han var idag. Red ut i ca 30 min, klättrade lite och fick honom mjuk i skritten. Gick sen in i ridhuset för att trava och galoppera. Allt bara funkade! Ordentlig takt i traven, bra tre takt i galoppen och öronen framåt genom arbetet. Lugn och fin, arbetsvillig, närvarande, lyssnande. Jag tror att nån har bytt häst inatt ;)

Han fick gå rund och låg, ingen stress eller press. Där trivs han bäst och finner sig till rätta. Självklart jobbas han kortare också men jag tror ändå att det är de här han behöver. Han behöver få sträcka sig, komma upp med ryggen och verkligen vila på steget. Ta det lugnt och verkligen få bygga styrka från grunden. Det är något alla behöver! Utan en bra grund så kan man inte bygga höghus. Desamma gäller för allt, utan bra grund så kan man inte komma vidare. Man fastnar i det svåra istället för att kunna backa till en stark grund.

Jobba vidare är vad vi behöver, men där har ni lite tankar om hur jag vill och försöker jobba med alla hästar jag rider. Grunden först, sen det svårare!

  • Hästar

Gillar

Kommentarer