Så vad har vi gjort bortsätt från att vara här på hostelet där allt finns?
Vi har "bara" åkt till stränder runt omkring och njutit av livet vilket är lite för bra just nu, om det ens är möjligt..
Stränderna är som ett paradis här och den första veckan var vi en grupp på 7 pers. från det gamla hostelet i Sydney, som åkte runt lite här och där. Vi gjorde soppor i regnet vid stränder och gjorde ett misslyckat försök till att se soluppgången genom molnen från den mest östligapunkten i hela Australien. Vi hyrde även surfbrädor för en dag vilket ledde till en hel del sand i bilen och en stukad tå - inte min eller Majas dock.
Allt gott har trotts allt ett slut och fyra medlemmarna lämnade mot nya äventyr. Så gjorde nästan vi också, med att förlänga boendet med ytterligare en vecka. Vi har även hittat vårt everynight place som är ca 15 min gångavstånd från sängen, där vi, tack vare några stamp-cards, får en gratis portion mat varje kväll mellan 7-8. Igår var det dessutom beerpong night vilket vi självklart ställde upp i och någon typ av Gud måste det nog finnas, för vi vann!?! Riktig tuff final där det stod 4-9 till motståndarlaget vid ett tillfälle. Vad vann vi då? Jo en bar tab på $150 vilket blir en del när det dessutom är happy hour + ladies night så alla tjejer får gratis champagne.. Även anledningen till varför Maja inte lämnat sängen än. Men inte nog med det, vi vann även en 2 för 1 skydive! Lite ironiskt med tanke på att Maja inte vill göra det för fem öre, men nu "måste".

Ungefär såhär vårt liv ser ut nu förtiden. Stranden under dagen och gratis middag samt drinkar under kvällen. Folk sa att vi skulle älska Byron Bay och de hade rätt.

^Soluppgången...

Kommer mer bilder i framtiden..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 639 Readers

Likes

Comments

Tre veckor efter första försöket att lämna Sydney lyckades vi tillslut komma iväg! Tog oss dock 1 h längre att ta oss från centrala Sydney till norra delen p.g.a. lite missvisande kartläsning... Men men! Efter det var det bara motorväg till där vi planerat att spendera vår första natt - Port Mac-something. En sträcka som också tog oss mycket längre än förväntat då vi lyckades hamna i en regn storm som gjorde att vägen framför oss blev mycket svår att se.
Tillslut kom vi iallafall fram och sov precis vid stranden. Säkert jättefint om man hade haft fint väder, men inget vi märkte av. Därför bar det kl 7 av mot vår destination - Byron Bay.

Vi bor nu på Art Factory Hostel som ligger 5 min från "centrum". Anledningen till citationstecken är för att det är en huvudgata på 500 m. Fin och underbar - men liten.
Hostelet i sig, är dock jättefint! Är mer som ett resort om jag ska vara ärlig, men dock inte ett lyx resort med välklippta gräsmattor och rena gator, utan en hippe version av det. Det som finns är en liten sjö, teepees, bungalows, vanliga rum, en pool, en volleybollplan, parkeringsplatsen där alla vans står och därmed också våran vilken vi också bor i. Den mest fascinerande delen av hostelet enligt mig är dock delen som kallas för The Djungel. Det är precis bortom sjön och där står det massvis med tält där folk bor i. Varför välja att bo i ett tält istället för i ett riktigt rum med en riktigt säng? För att det är billigare. Simpel as that. Trots att vissa av tälten bara är vanliga, enkla, små singel tält, finns de de som är riktigt stora där de har riktiga sängar och även en soffa! Kanske låter lite skumt att man kan bli så fascinerad av några tält, men faktumet att det ligger så mycket jobb och fantasi bakom byggnaden av dem gör att det blir lite som att gå på ett museum...

Dessa plus kalkoner springer runt överallt så det gäller att man håller koll på maten...

Likes

Comments

Bara 1 månad efter. Men vad är tid ens? Bara lite gravitation..

Som ni redan vet, var jag i Melbourne för ett tag sedan, där jag strosade runt med två tyskar och en dansk. Låter lite som en början till en dålig ordvits, men som jag tidigare sagt; hade jag det väldigt bra där, trots att Sydney tar hem priset om man skulle jämföra.

Den näst sista dagen bestämde jag och Elli att ta en busstur sydväst om Melbourne vilket ledde oss till The Great Ocean Road. En riktig populär väg där det tydligen passerar runt 200 bussar per dag under jul+nyår. Riktigt glad över att vi tog samma beslut som alltså flera tusen andra redan gjort, då vi fick se mycket av kusten och tillslut även The Twelve Apostles. Höjdpunkten var dock när jag hoppade in i en helikopter och fick se allt från luften! Gick bara på $95 vilket är knappt 600kr så enligt mig och många andra, var/är det definitivt värt det!


Tog sedan flyget tillbaka till Sydney och blev träffad av en blixt - bucket list check.

From the Air..

  • 661 Readers

Likes

Comments

Från en storstad, till en annan. Melbourne påminner definitivt om Sydney och har många likheter bortsätt från språket och affärerna. Naturen ligger jämsides med staden och samma skiftande väder bestämmer dagens aktivitet.
Jag måste dock erkänna att under de första två dagarna kunde jag inte vänta på att ta flyget tillbaka till Sydney då vädret inte var på topp och hostellet något av ett tyst, färglöst och smutsigt fängelse.. Stranden var dessutom inte i närheten av vad Bondi, Bronte och Coogee hade att erbjuda och inställningen blev mer eller mindre deprimerande.. Tredje dagen gillt, vändes dock tankarna abrupt då vi beslöt oss för att ta en promenad till staden. På gatorna spelades musik, solen sken och stämningen var på topp! Vi gick igenom en närliggande park som fick en att transporteras från de hektiska gatorna, till en avkopplande plats som liknade något av ett motiv från ett av Picassos värk.

Melbourne är definitivt en stad jag skulle rekommendera till alla som har vägarna förbi. En mycket mindre stad än Sydney och därmed också mycket enklare att navigera i. Stränderna må inte vara lika fina som de norröver, men att se solnedgången gå ner över horisonten från ett hustak med bra musik och vänner, kompenserar definitivt för detta.
Dock finns det heller inte lika mycket aktiviteter kring staden, vilket gör mina nio dagar till en passande tid att se och uppleva det mesta!

Eftersom min resa hit var något av ett "frukost beslut" har inga direkta planer gjorts för denna vistelse och jag tar dagen lite som den kommer. Som jag tidigare sa, så bestämmer vädret en hel del..
Jag och Elli ska dock ta en busstur längs The Great Ocean Road på måndag för att se diverse saker, så det skall bli riktigt kul! Inte helt 100 på vad denna åktur egentligen innebär, så berättar mer om det senare...

Har inget wifi på hostelet btw.

Ta hand om er

Auf Wiedersehen


Bilder på hostelet!
Som ni ser, kanske inte bästa intrycket utifrån och utan städare blir rummet lite stökigare än vanligt... Dock ett riktigt bra rum med delad balkong och kyl - underskattat!

^h&m - 3 våningar i ett två sektions hus...

Och så lite bilder från gatorna - marknader, gatukonst, staden osv osv...

Likes

Comments

Tänkte skriva ett inlägg för några dagar sedan men insåg att det inte fanns något nytt att tillägga... Det finns det dock nu!
Efter ett misslyckat försök till att lämna Sydney den 14, pga papperna med bilen, blev den nya planen att åka idag, torsdag, istället. Dessvärre blev även denna plan inställd då jag på tisdagskvällen fick ett samtal från Maja där hon sa att hon var på sjukhus och behövde spendera natten där... Inte ett samtal jag riktigt förväntat mig då det trots allt, brukar vara tvärtom!
Oturligt nog, hade hon iallafall fått en infektion i njurarna men fick som tur var, hjälp och medicin direkt när hon anlände till sjukhuset! Hon är nu på bättringsväg men skall äta antibiotika i 10 dagar samt komma tillbaka på ett återbesök för att se så att allt är bra igen. 

Med andra ord, har detta försenat vår resa ytterligare och trots att vi kanske skulle kunna riskera att åka nu, så känner vi båda att det är lika bra att vänta så vi inte fastnar någonstans där hon får ett återfall utan samma tillgänglighet till ett sjukhus.

Den nya planen är nu därför att vi beger oss norrut den 4 februari istället, ifall allt går som det ska det vill säga... Anledningen till just detta specifika datum är för att jag flyger till Melbourne den 25 och kommer hem igen den 3. Maja kan dessvärre inte hänga med, så jag åker ner med några andra vänner. Sen bär det äntligen av och med tanke på att planerna blivit aningen försenade, kör vi förmodligen direkt till byron bay där, enligt alla, vi kommer fastna ett tag?!

Utöver detta så har vi även legat på stranden och gassat i ett par dagar då vädret varit perfekt! Dock övergick det igår, från att vara 40°C strålande sol på morgonen, till att bli 20°C ösregn på kvällen. Självklart var det också då vi valde att flytta bilen till en annan del av stan, Surry Hills - där Maja bor, och efter ca 2-3 h hade vi både kommit fram, hittat en parkeringsplats som vi både fick stå på och var ledig! Det kanske låter som något som borde vara enkelt när man kommer från t.ex. Kungsbacka, där det finns mer parkeringsplatser än bilar, men är man 1 km från centralstationen i centrala Sydney, så är det en nästintill omöjlig uppgift om man inte har ett parkeringstillstånd eller villig att betala $40/dag. Så kort sagt; vi är jäkligt bra.

Lägger även upp lite bilder från när jag och Elli såg soluppgången från Bondi Beach i tisdags! Riktigt vackert och förvånansvärt mycket människor som var uppe, dels för att surfa, men också för att träna på annat sätt.

Hoppas att allt är bra med er alla där hemma trots att temperaturen ligger på -20°C på vissa håll.. Ni verkar iallafall ha en riktigt fin vinter med massor av snö enligt alla snappchatt bilder man sätt. Nästan lite avundsjuk...

Ha det gott !

Likes

Comments

Titeln för livet just nu; nästintill hemlös.

Sitter på det gamla hostellets frukost ställe, där jag lyckats sno åt mig lite bröd och därmed fått i mig dagens frukost! Laddar även mobilen samt lånar wifi här, så livet är bra. Natten spenderades för första gången i bilen och tack vare att det regna var det inte en bastu när man vakna! Maja sover hos Erik, så hon överlever hon med!
För min del blir det till att flytta bilen lite då och då, till ställen där det är gratis parkering och helt enkelt sova i bilen. På mån-tis ska det bli bra väder igen så då blir det stranden hela dagen och låna duscharna + toaletterna där. Som tur är, fick jag tvättat allt innan vi lämnade huset så rena kläder finns det i mängder.
Eftersom papperna vi väntar på kommer till huset, känns det bäst att ha bilen i det området, också pga att det är ett lugnt ställe och känns säkert att sova på.

Vi kommer få tillbaka våra jobb, men då schemat redan är lagt för nästa vecka, dröjer det ett tag.

Eftersom vädret är dåligt idag, ska jag försöka döda 10 h på något köpcentrum/cafe och sedan återvända till mitt nya hem! Kanske låter som ett halvdant liv att leva, men än så länge funkar det. Det kunde trots allt vara värre.. En kompis har inga pengar till varken mat eller boende, så klaga ska man inte göra.

Var på obar i Westfield tower med olivia häromdagen och drack underbara cocktails med utsikt över hela Sydney! Det fina med baren är att den snurrar, så utsikten ändras konstant så man får en 360° vinkel 300 meter över marken.

Take care!

Likes

Comments

Så lite problem uppstod med registreringen av bilen vilket innebär att vi ej kan lämna Sydney förens detta är klart... Hur långt det kommer ta är oklart, men minimum en vecka. Någon som har en soffa vi kan krascha på, pls let us know då sova i bilen på en vanlig parkering, kommer resultera i några hundra dollars böter!

Hadeet

Likes

Comments

Mycket att skriva nu så låt oss bara börja med det nya året!
Låt oss också bara ta en minut och ta in att det är 6 år sen det var 2010, 10 år sen det var 2006 och 20 år sedan det var 1996 - aka året vi föddes. 20 år sedan??? Känner mig fortfarande som en fågelunge som försöker lära sig flyga fast bara på andra sidan jorden med en mycket finare utsikt och ett varmare vatten att landa i..

Anyways, nyår! Efter mycket fram och tillbaka var vårt härliga gäng på ca 30-40 pers skulle landa sina goon-påsar, blev det Rushcutters Bay ca 10 min gångavstånd öster om Kings Cross. Detta betydde att vi även kom längre ifrån fyrverkerierna vilket var lite tragiskt, men bättre än att fira det ensam. Det sägs att så som man spenderar nyår är hur man kommer spendera det nya året, så att spendera det ensam, men med en fin utsikt, kändes alltså inte helt aktuellt.. Dock brukar väl rika människor ha fin utsikt + vara ensamma så det är väl något att överväga till nästa år...?
Back to the point; det var en lyckad kväll med glädje, skratt och tårar!

^Taggar inför aftonen

Här är vi med Elli, en av våra närmsta vänner från Tyskland!

Under de resterande dagarna som leder upp till denna dag, har vi; jobbat vårt sista shift på vårt älskade Doughnut Time, sovit, tittat ikapp på serier (bless the wifi), spenderat lite onödiga pengar, besökt lite restauranger samt nattklubbar och gått på ytterligare en pub crawl som varade i ca 12 h - och ja, det kändes dagen efter.

Eftersom vi lämnar vårt kära Sydney nu på torsdag var det dags för en lägesrapport av bilen igår morse. Något som fick oss att få en lite mer stressad morgon än förväntat... Första problemet som uppstod var att sidodörren fått för sig att gå på sommarlov med resten av Australien och gick alltså ej att öppna! Great! När man givit upp på dörren och bestämde sig för att hantera det problemet efter att man flyttat bilen till en annan parkering, hade motorn tagit samma beslut.. Underbart!
Eftersom vi haft väldigt mycket tur vad gällande boende + bil, så antog vi helt enkelt att det var här den dosen av den sorten var över, lyckligtvis hade vi fel! Efter ytterligare ett par försök drog den gamla rackaren igång och imorse gav dörren vika! Yay!
Bristen på kärlek var förmodligen anledningen till varför dessa saker inträffade och därför blev det en utflykt till The Royal National Park idag - ca 1 h söder om Sydney.
Tur det, då vädret var on point och platsen taget ur ett fotoalbum.
Dock lyckades jag glömma min systemkamera så endast iPhone bilder samt gopro videos finns att visa av denna plats...

Satte ihop en kort film från där vi var, men eftersom jag är ovan vid att filma och att det var solkräm på linsen, blev videosarna av högsta amatör nivå - men det klassas väl som en typ av talang det med?!

Ansvarar dock ej för hur kvalitén blir när man laddar upp en video här...

De sista dagarna här in Sydney är väldigt fullbokade! Det ska hinnas tas farväl av många, lite mer turistgrejer skall göras och de sista prylarna skall införskaffas.
Just att vi är väldigt upptagna just nu, vill jag speciellt framföra för våra älskade föräldrar, då vi svarar er så fort vi har kan och har wifi. Detta innebär med andra ord att det spelar ingen roll hur mycket ni skriver och ringer, för att sedan ytterligare skriva där man påpekar att man inte svarar, kommer hjälpa er situation. Vi kan när vi kan och försöker inte undvika er! Iallafall inte till 100%... Skämt å sido, ni är fina, men andas för nu försvinner vi ut i vildmarken och då är tålamod något som är bra att ha! 😘

Tills vi hörs igen folket, ta hand om er!

Likes

Comments

Ville bara visa lite bilder från dagen...
Jag och Olivia åkte nämligen till en wildlife park idag och tittade på lite djur, bl.a. dessa sötsaker!

- Linn

För sådär ser jag också ut när jag sover osv.

Fick ju helt klart bästa koalan att posa med! Påminde om Günther från melodifestivalen och med tanke på att jag, emilia och maja hade en dansuppvisning en gång för många herrans år sedan, där vi uppträdde till just en av hans låtar, var ju detta ytterst passande!

Trodde det var en staty först... Visa sig vara en livslevande krokodil! Tips till när vi lämnar stadsområdet, dubbelchecka alltid innan man använder en som bänk!

Fanns väldigt många fåglar där också, men då de flesta var i en gallerbur blev det väldigt svårt att fotografera.. Fick dock denna bil på fågeln med bäst ögonskugga!

Likes

Comments

God Jul i efterskott och Gott Nytt År i förskott!

Hoppas alla haft en lika underbar jul som oss och att ni alla fick dansa kring granen! Själva dansade vi också på, men inte kring en gran utan i månskenet på bondi beach i takt med en trumma.

Under julafton jobbade vi båda, dock slutade jag tidigare än förväntat så åkte till vårt gamla hostel och firade aftonen där.
Den 25 åkte vi till en kollega och åt mat större delen av dagen. Inget riktigt speciellt egentligen, men det var trevligt.

Hur det blir på Nyår är fortfarande lite luddigt, men någonstans hamnar vi väl!! Nyår i Sydney sägs vara en av de bästa platserna i världen att fira på, så förväntningarna är väl dessvärre relativt höga.. Extremt taggad dock!!

Nu till mer intressanta nyheter!
Vi är nu stolta ägare av en Toyota Tarago, årsmodell 1996.
(Varför lät jag precis som en reklam..?)
En ganska så stor bil med andra ord, där vi får plats med en madrass och utrustning för det mesta vi kan tänkas behöva, vilket är en del...
Positiva saker med Clarita, som de tidigare ägarna döpte henne till;
hon har GPS, AC, en motor som verkar fungera, automat så vi behöver inte lära oss att använda vänster hand att växla med #forever right handed #yes to conservatism.
Sen finns det ytterligare många bra egenskaper med denna bjässen och enbart en negativ; att den är för jäkla stor att backa med! Lite bortskämd har man nog blivit med att ha backsensor på bilen, så att man nu själv ska ha koll känns ju lite 90-tal...
Meeeen vad är det värsta som kan hända?! Vi har en stor järn-häng-grej längst bak på bilen, av någon anledning, så backar vi in i något är det inte vi som får en ojämn lack och vi får då även testa hur snabbt bilen kan accelerera!


- Linn
Likes

Comments