Måndagens humör har hängt med mig lite över tisdagen och även idag när jag vaknade hade jag en liten känsla av panik. Det vad det är frågan om är att jag nu känner mig otroligt hjälplös och har otroligt svårt att fixa kurserna på egen hand. Även nu när kurserna nyss börjat. Och det är verkligen ingen rolig känsla alls. Man önskar ju lite att jag skulle hinna ta ikapp, men det går helt enkelt inte.

Både igår och idag har jag inga obligatoriska föreläsningar, så planen är att studera på egen hand och försöka få så mycket bortgjort som möjligt, men igår satt jag hela dagen och glömde bort att äta middag (tills jag sedan stod sent i köket och hade pakko att laga mat). Det känns verkligen fortfarande som om timmarna per dygn inte räcker till.

Förhoppningsvis försvinner den här känslan så småningom, för att vakna stressad och ledsen är ju inget jag kommer orka med i över en månads tid innan kurserna tar slut (längtar sååå mycket).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förra veckan tar verkligen en topp-plats på listan över roliga händelser. Även om det var tentvecka och jag mellan roligheterna stressade över tenter, och allmänt också stressade över hur lite timmar dygnen hade, hade jag ju helt superkiva!

Det roliga började på tisdag då jag tog helt ledigt från pluggande och åkte på laskiaisrieha i Brunnsparken och därefter sprang runt mellan några barer på appron. Tro det eller ej, så hamnade jag till nylle på efterfest och to sum it up, så var den dagen en av de roligaste och mest lyckade dagarna under hela min studietid.

Onsdag, torsdag och fredag skrev jag varje dag tent och när jag inte satt i tentsalen satt jag och pluggade på andra ställen. Feelisen då sista tenten var skriven var helt suverän och något som gjorde saken lite bättre var att komma hem och mötas av min syster och egenlagad sushi. Helt perfekt ju! Till en ny gång önskar jag dock att hon kommer och hälsar på en lite lugnare vecka eftersom jag redan samma kväll skulle på funkisbyte redan klockan 17 och därför inte alls hann umgås länge med henne. Men vi ses ju igen om några dagar!

Funkisbyte bestod av lite skolning och därefter en sitz och såklart följt av en efterfest. Stannade ganska sent, men inte för sent för att inte orka stiga upp nästa dag och nästan direkt börja fixa sig för nästa fest, för då var det dags för Valentinsitzen. Hade tbh ingen suverän sitz, men efterfesten och efter-efterfesten var nice! Även denna gång åkte jag sent därifrån och vaknade först efter 13. Dagen som följde var en ganska nice krabbis-dag eftersom jag (kanske lite väl) lyxade till det och åkte till Iso Omena för att äta på the lucky bastard och senare ligga i sängen och se film resten av kvällen.


Idag kändes det tungt att stiga upp och jag kände mig absolut inte redo för att börja nya kurser vilka alla är på finska denna gång. Kanske jag inte ska säga för mycket om min måndag för att deppa till det här rolig-fyllda inlägget med massa storyn om varför denna dag sög totalt. Därför slutar jag här och hoppas jag istället kan berätta om min helt paskoga dag till en kompis istället.

Likes

Comments

Hittills har jag haft en riktigt prima vecka. Den började med en produktiv måndag och därefter har den fortsatt mer eller mindre lika produktiv. Hade äntligen sista fyssalabben och inlämningsuppgifterna i de kurser som slutar nästa vecka slutade också. Har alltså inte haft så mycket att tänka på (trodde jag, men det är en annan sak). För första gången under min studietid började jag även läsa på tent långt på förhand.

Förutom lyckade studiedagar blev jag igår avbruten (gladeligen) mitt i mina matlabuppgifter och drogs till TF på en efterfest. Där var jag ca 3 timmar och hela grejen blev mycket roligare när det var så spontant!

Denna fredag har jag suttit och stressgjort så många matlabuppgifter som möjligt innan deadline och därefter var jag på bio. Resten av kvällen har jag ledig för mig själv och vem vet om jag är duktig och fortsätter med skolarbete, eller om jag andas ut lite innan tentveckans stress jag har framför mig.

Likes

Comments

Med tanke på att tentveckan börjar nästa vecka tar jag det otroligt chill.

Under helgen drog jag på mig två dagars feber, men mådde bra igen till måndag. Vilken bra helg att bli sjuk egentligen! Hade inget inplanerat för fredag och lördag, så missade ju inget, och gjorde inte mig mer sjuk heller.

Som jag sa börjar tentveckan nästa vecka och jag har tre tenter att skriva. Inte nog med det. Under samma vecka ska jag på tre fester och får besök av min syster. Lite dålig tidpunkt hon valde att komma ner hit och hälsa på...

Trots mental stress över att tentveckan närmar sig med stormsteg har jag inte gjort något åt saken, alltså inte börjat läsa. Istället var jag igår på min första exkursion till Visma och idag på byxjakt till stan. Imorgon måste jag börja plugga! Utöver tentläsning har jag ganska få uppgifter att göra denna vecka, men de som är kvar är väldigt tidskrävande och svåra. Hoppas jag kan ställa in rätt mindset för att sätta igång.

Likes

Comments

Igår kväll tog jag mig friheten till en avslappnad kväll framför netflix (kändes välbehövt efter att jag som hungrig var tvungen att koka pasta två gånger....). Samma frihet hade jag verkligen inte idag. Nej för jag hade full dag 8-15 följt av ett HaKo-möte som drog över tiden. När jag slapp hem efter att ha ätit middag började jag direkt med skolarbete och har suttit nonstop i nästan 4 timmar och har ännu något ogjort, vilket jag ändå med gott samvete lämnar till imorgon.

Jag känner på mig att mitt humör kommer vara ganska dåligt imorgon, för onsdag och fyssalabb låter ju inte alls kul när man inte hunnit göra förhandsuppgifterna och dessutom borde göra något annat under timmarna innan labben. Ursäktar därför på förhand de som kommer vistas i min omgivning.

Bortsett från att min tisdag var fylld med skolarbete hade jag en riktigt rolig dag med mycket skratt. Månne för att jag var så trött? Lika trött vill jag inte vara imorgon, så nu tänker jag gå och sova!

Likes

Comments

Två veckor har gått sen jag senast uppdaterade er om mitt liv.

Jag har mer eller mindre hunnit med allt skolarbete i god tid på sistone och helgerna har varit ganska lugna, vilket har varit skönt som omväxling. Den här helgen var det hur som helst phuxäventyr, vilket betyder att ett gäng av oss phuxar åkte på ett äventyr ordnat av phuxkommittén. Jag hade superroligt och det blev ganska få timmar sovda inatt med tanke på att vi låg sammanlagt 15 pers i ett och samma rum, varav 13 på golvet. Idag har jag haft turen att ha undan allt skolarbete gjort sen tidigare så jag har kollat serier hela dagen och försökt hålla mig vaken även om jag varit tempted av att ta en nap. Någon ordentlig mat har jag dessvärre inte ätit, så det ska bli ganska skönt med vardag och öppen studentrestaurang imorgon!

Likes

Comments

Igår hade jag minst sagt en av de mest produktiva fredagarna på länge. Dagen började med ett kort möte och fortsatte med lunch samt två mattelaskare. Eftersom jag var på båda laskarna fick jag undan gjort alla matteuppgifter för nästa vecka och till denna helg väntar nu endast fyssauppgifterna, skönt.

När jag kom hem från skolan var klockan fyra och jag började diska och städa, något som jag inte gjort sedan innan jullovet. Det var verkligen trevligt att se mitt golv igen! Förberedde middag och åkte på lenkki med Emma. Då jag kom hem igen hade jag storkok och förberedde alltså mat så jag har rester att äta av ifall det blir en tung söndag... Söndagar är ju alltid jobbiga då man måste laga mat två gånger, när jag annars kan gå till en studentrestaurang och äta lunch (och ibland också middag, tack och lov för Dipoli!).

Idag är det ju lördag och det skulle ju vanligtvis betyda att det är någon fest att gå på. Denna helg är det hur som helst ganska dött i Otnäs, men det betyder inte att man inte kan hitta på något! Få se vad som händer ikväll ;) .

Likes

Comments

Även om jag har mycket inlämningar som bara väntar att bli gjorda (och jag dessutom fick höra att jag har några till inlämningar till fredag som jag helt hade missat) åkte jag idag in till stan tillsammans med Helena för att gå och kika på ljusfestivalen LUX. Det blev mer av en shoppingrunda i misstag, men jag är väldigt nöjd med mina reaplagg som jag kom hem med. Måste dock ta det lugnt med shopping nu så mycket pengar som jag spenderat på kläder på sistone.

Nu när jag kom hem var jag helt utmattad och valde att skjuta upp mina måsten och bara lägga mig i sängen och kolla lite Netflix innan jag går och lägger mig. Vem vet, kanske jag dessutom orkar röra en fysikuppgift innan jag somnar. Sömn har tyvärr inte varit prio ett på sistone.

Likes

Comments

Efter några dagar av funderande om jag skulle stanna i Vasa till nyår eller åka ner till Esbo var jag ändå såklart glad att stanna och fira med mina vänner, och hur kul som helst var det! Vi började hos Karro med en lite finare middag och avslutade kvällen hos Emil.

En vecka i skolan hann gå (jaa vi började redan 2.1, vilket betydde att jag satt mindre glad på tåget 1.1) innan jag åkte tillsammans med största delen av HaKo till TF:s sportstuga och hade kul.

Det är skönt att vara tillbaka i skolan och jag behövde verkligen mina rutiner tillbaka. Även om jag säger så här måste jag erkänna att jag messat upp mina matrutiner helt och hållet under de senaste veckorna och det är tydligen svårt att komma tillbaka på rätt spår igen...

Likes

Comments

jag skrev mina sista ämnen i studenten

jobbade massor och dansade lite mindre

drog till Esbo på en treveckor-lång prepkurs och hade hur kul som helst

skrev inträdesprovet och tog studenten

firade att vi kommit in till våra skolor

åkte på några äventyr under sommaren

tog mitt pick och pack och flyttade till Esbo

Sa hejdå till vänner och familj och började skolan

Efter skolstarten har allt varit skoj och minnena jag samlat på mig är många! Hoppas på ett lika roligt 2018!

Likes

Comments