Vårt senaste stopp har varit Byron Bay där vi träffade två andra svenska tjejer från Uppsala som vi umgåtts med. Jag gillade verkligen Byron! Så mysig atmosfär, nära till allt och det finns något för alla typer av livsstilar. Shoppingen var också sååå bra, men min budget tillät mig inte att handla något buhu.

Alla hjärtans dag firade vi bästa vis med en tripp till Cape Byron Light House i solnedgången. Och wow. SÅ FINT. Jag tänkte nyp mig minst femtioelva gånger under den kvällen. Jag är så tacksam för denna resa och dessa upplevelser, om det är något som är värt varenda spenderat öre så är det just ting som dessa.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Här har det ekat tomt i en hel vecka. Det är lätt hänt när en reser Australiens östkust i en campervan utan internet. Sååå låt mig bjuda på en liten recap på vad som har hänt sedan sist;

Här skådar ni vår instagramvänliga livsstil! Jag har ingen aning om hur många mil vi nu har avverkat i denna bil men vi har lyckligt nog ännu inte tröttnat på varandra!

Vi har besökt mysiga kuststäder så som Newcastle, Port Macquarie, Coffs Harbour och Yamba. I Port Macquarie var vi på ett Koala Hospital där skadade koalor tas hand om. Dem ville helst inte att man fotade koalorna, därav inga bilder på dem, men att faktiskt se dem i verkligheten var så häftigt.

I Yamba strandade vi på dagen och såg sedan en magisk solnedgång! Tyvärr blev vi myggbitna deluxe när vi sedan skulle hitta en laglig parkeringsplats att sova på haha... Men när myggbett är det enda vi har att klaga på så är livet rätt gött faktiskt.

Likes

Comments

God kväll från vår camper van! Idag bockas vecka 1/52 av här i Australien och detta har hänt sedan vi senast hördes;

Ebba visade mig Newtown där hennes nu dåvarande jobb låg. Hon arbetade i en Gelato Shop och hennes manager bjöd på vegansk glass som vi åt samtidigt som vi strosade runt i små book shops och söta vintagebutiker.

Vi var även med i Australiensk TV haha??? Det var två personer som stannade oss på gatan och ville intervjua oss angående ett program om communities... tror vi... Haha helt ärligt så förstod vi inte riktigt vad vi svarade på för frågor men vi såg glada ut och ordbajsade.

På kvällen var vi hembjudna på middag till Frida, Elin och Felix. Vi lagade rotfrukter i ugn, linsbiffar och marinerad zucchini med hummus! Det var sååå gott och alla fick verkligen matkoma deluxe.

Sedan vandrade vi med fulla magar mot en pub som varje måndag anordnar gratis-bio! Denna kväll visade dem Brokeback Mountain och några av oss grinade sönder.

Jag kan också numera checka av Bondi Beach vilket känns som ett måste för en Sydney-turist. Points for me

Och sedan var det dags för Ebba och mig att vinka av Sydney och styra mot östkusten! Inatt sover vi på en rastplats med vilda kängurur intill oss. Livet alltså. Imorgon åker vi mot Blue Mountains!

Likes

Comments

Glebe Market

Manly Beach

Hej! Sedan den senaste gången vi hördes har vi haft fullspäckat schema. I fredags hade Kajsa och jag vår första utgång här i Australien, vi drack vin för 21 svenska riksdaler ur kaffekoppar från IKEA och dansade (läs körde Friskis & Svettis-pass) loss på Side Bar som ligger under vårt hostel. På lördagen besökte vi Glebe Market vilket är en loppmarknad som är öppen varje lördag. Det fanns verkligen sååå mycket fint där och nästintill allt var vintage! På kvällen vankades det ännu mer vin eftersom Klara hade fest i sin lägenhet vilket var så kul!! Ebba jobbade även sitt sista pass denna dag vilket inte kunde firas bättre än med en tvättäkta hemmafest. Söndagen bjöd på sovmorgon, sol och storkok. Kajsa, Ebba och jag tog färjan till Manly för en första stranddag och om vi var blekast där haha... Svar ja. Efter några timmar av eftermiddagssol köpte Ebba och Kajsa varsin yoghurtglass innan vi tog färjan tillbaka för att laga söndagsmiddag! Det blev en måltid inspirerad av den thailändska paradrätten fried rice och den uppskattades hos alla!

Likes

Comments

Som lovat tänkte jag skriva ner ingredienserna till den veganska tryffelpastan jag, Daniella och Linnéa åt till middag min sista kväll i Sverige. Eftersom vi improviserade väldigt mycket har jag inte några direkta mått på hur mycket vi hade i av var och varje ingrediens, men pasta blir verkligen bäst när man går på känsla! Se till att i alla fall köpa tillräckligt med pasta för rätt antal personer och sedan anpassa såsens mängd efter det. Smaka av ofta och snåla inte med kryddor!

Pasta
Äggfri tagliatelle

Tryffelsås
Olivolja
Gul lök
Vitlök
Champinjoner
Bladspenat
Alpros naturella sojayoghurt
Tryffelolja
Salt
Peppar


Topping
Hackad mandel

Tillbehör
Rödtjut (alkoholfritt fungerar självklart också) och vitlöksbröd

​Som jag nämnde i föregående inlägg blev denna pasta sinnessjukt god! Så länge du gillar tryffel (och kom igen vem gillar inte tryffel???) så lovar jag att du inte kommer att bli besviken!

Likes

Comments