Speciella barn

Titel: Plusbarn
High need babies på svenska
Författare: Therese Stahl
Utgiven av: Vulkan

En kort beskrivning för dig som inte är bekant med termen.
Ett plusbarn är ett barn med en känslomässig skala som skriker ”extra allt” - barnet känner sorg när hen är ledsen och eufori när hen är glad. Intensiva, aktiva, krävande, har svårt för att sova och lugna sig själva, superkänsliga och ofta missnöjda.
Dessa barn är kort sagt för välutvecklade för att vara bebisar, de vill mer än vad de kan.
Samtidigt är kärleken hos dessa barn är obeskrivligt djup och de visar en empati för sin omgivning som är svårslagen. Detta är boken om Dom 💖💖💖

Den mest värdefulla boken jag någonsin fått förmånen att läsa. Jag och min man visste inte att det fanns ett ord som beskrev vår sons speciella karaktärsdrag, förrän nu.
Det finns så otroligt lite kunskap om dessa barn - jag har försökt få mer information från både BVC och förskola utan resultat. Ingen har hört talas om plusbarn som definition! Att kunna peka på denna bok är så viktigt!
Att som bonus få försonas med sig själv - att alla sömnlösa nätter, dagar fulla av skrik och missnöje inte på något sätt varit mitt eller en traumatisk förlossnings fel. Vikten som lyfts från ett par självkritiskt nedtyngda axlar. Det är en gåva som är svårslagen.

Tack, både till författare och till er föräldrar som gjort denna bok möjlig. Vilken otrolig insats ni har gjort! Varma hjärtan som inspirerar!

Länk till boken:
Vulkan.se

Adlibris

Bokus

#highneedbaby #plusbarn #krävandebarn #underbarabarn #gåva #mittälskadebarn #sömnbrist #lyckligändå

Gillar

Kommentarer