Överlevarens historia

Titel: Du måste tala om för barnen att jag älskar dem.
Författare: Pia-Lotta Bylund och Marika Rasmusson.
Utgiven av: Idus förlag

Henrik blir plötsligt drabbad av en sjukdom så allvarlig att hans liv är i fara. Detta är den läsvärda historien kring händelserna i en av livets svåraste stunder.

Pia-Lotta, en av författarna och även Henriks fru, hoppas med boken kunna ge hopp och tröst till någon som kämpar. Hon vill samtidigt göra läsaren öppen för reflektion och ställer frågan om det måste ske en katastrof för att vi ska välja det som är viktigt för oss människor.
Jag tror att samhället, så som det är uppbyggt, försvårar den möjligheten för oss alla. Att till exempel prioritera tid med familjen och återhämtning från alla vardagsbestyr.
En katastrof eller en livskris kan dock göra att man inte har mycket till val än att bryta sig loss från normen och skapa sitt eget. För samhälle och välmående i vår tid går sorgligt nog inte alls hand i hand.

⭐️⭐️⭐️⭐️
Jag ger boken fyra stjärnor av fem möjliga. Den är uppbyggd på ett fint sätt med flera olika perspektiv, inkluderandes vänners och anhörigas tankar. Kul att se vardagshjältarna lyftas fram och få lysa genom historiens mörker.

En tung bok som berör och väcker massvis av tankar. Jag kan inte ens börja föreställa mig hur det skulle vara om min man någonsin blev sjuk eller skadad, än mindre riskera att behöva andas vidare utan min bästa vän.
Samtidigt väcker Henriks erfarenheter utav sjukhuset, som är snarlika mina, svåra minnen hos mig själv. Jag förstår den totala paniken i att inte bli lyssnad på eller kunna ställa sig förstående till hur så många kan vara malplacerade inom ett sådant yrke. Ett yrke som man valt för att få ta hand om människor, varför finns eller tas inte tiden att lyssna på dom då? Endast två guldkorn hittades på avdelningen han blivit inlagd på, två som hamnat rätt i livet, var fanns resten?

Länk till boken hittar du här;

Idus förlag

Adlibris.com

Bokus.com

#bokrecension #bookinfluencer #idusförlag #bookstagram #bookblogger #bookaddict #ibokhyllan #bokälskare #marikarasmusson #människornavikämparför #överlevarenshistoria #boksomberör

Gillar

Kommentarer