Missa inte denna!

Titel: Kokbok för gamers som inte orkar 2.0
Författare: Karin Tuvell
Utgiven av: Idus förlag

Denna bok tilltalade mig för att min tonårsson har ADHD och är en så kallad gamer in i fingerspetsarna - en avkopplingsmetod som för övrigt är brett tilltagen för ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Nog om det - Jag kände i alla fall att boken var ett måste för mig som förälder då jag dels ville öka mina kunskaper kring vad som är bra mat för en tonåring som mestadels sitter still, så som de flesta ungdomar faktiskt gör idag. Sedan oroar jag mig allt som oftast för den dag det är dags att flyga ur boet, så ett hopp om oroslindring fanns i baktanken när jag bestämde mig för att läsa boken.

Med ett språk anpassat efter målgruppen ger författaren matnyttiga tips och förklaringar som blir roliga och inspirerande för en tonåring. Det säger ju inte lite egentligen, hon har lagt ner enormt mycket tid på detta. Hon har fokuserat på helt rätt saker; att äta för att bli en bättre gamer. Det är ganska genialt egentligen och definitivt något som kommer att ge min son motivation i sitt framtida kök.
Karin bjuder läsaren på grundliga kunskaper med sin bakgrund som kock och numera läromedelsförfattare, hälsocoach, PT och kostrådgivare. Hon har med dessa meriter i fickan tagit fram en lösning som helt enkelt ger ungdomar möjlighet att hantera köket helt själva, på ett roligt sätt.

⭐️⭐️⭐️⭐️
Jag ger boken fyra stjärnor av fem möjliga, detta då det kan vara lite mycket information på en gång. Hade faktan varit utspridd och med lite roliga stödbilder för att vila hjärnan lite (till förmån för barn som inte ”orkar”, tänker jag) så hade det blivit en klar femma.
Det hade i alla fall varit en fördel för min son som för övrigt ska få denna bok i present. Den är helt enkelt ett måste i hans framtida kök, både för hans egen skull såväl som hans oroliga mamma. Tack Karin!

Ni hittar länkar till boken här:

Idus förlag

Adlibris.com

Bokus.com

#bokrecension #bookinfluencer #idusförlag #gamer #enhållbarlivsstil #motivation #kokbok #bookstagram #bookblogger #bookaddict #ibokhyllan #köketsbästa

Gillar

Kommentarer