En virtuell vårstädning

Just idag så gick min energi åt att städa bland alla grupper och sidor, på "FB" som helt enkelt bara tar energi.

Jag har varit medlem i flera stödgrupper för föräldrar med olika funktionsnedsättningar osv, där jag försökt ge stöd och få tips från andra föräldrar i liknande livssituationer. Igår försökte jag vara en stöttande part till en mamma som fått skäll i en livsmedelsbutik då hennes son hade utbrott. Jag som är utmattningsdeprimerad och går i KBT, för att lära mig att må bättre, försökte då göra en insats. Inget som egentligen kunde tolkas fel i min kommentar. Jag skrev något i stil med att hon inte mår bättre av att gå och tänka på det och att man inte ska bemöta människor som endast är elaka för att få respons. Det tillsammans med några stöttande ord såklart.

Det är så jag gör, för att skydda mitt välmående och min självkänsla. Jag kan inte gå och ta hänsyn till vad folk tycker och tänker om mig. Det är ju ingen som kan vara insatt i vad jag varit med om i mitt liv. Jag vill i alla fall inte agera utåt i ilska på grund av okunskap, då bemöter jag det hellre inte och låtsas som att allt är fridens liljor. För MIN skull, ingen annans?

Nä, men då vart det fel, enligt en kvinna som jobbade inom psykiatrin i Stockholm. Då var jag en arrogant, otrevlig och respektlös kvinna som tänkte så och inte gick till attack mot den här "gubben" som varit så stygg. Kul med folk som tror sig vara människokännare. I just Den branschen också. För det kan ju inte dyka upp människor, på hennes arbetsplats, med egna små överraskningar som förklarar varför de mår som de mår? Det är så fruktansvärt läskigt med dömande människor inom vården överhuvudtaget!? De som ska tycka om att jobba med människor, eller?

Jag funderade en stund och insåg att det tog så mycket på min energi och min självkänsla att jag var tvungen att blockera henne, tvungen att ta bort mina kommentarer och lämna alla dessa sidor. Alla utom en som jag faktiskt har känt glädje av, ska gå in och tacka dessa underbaringar sen.

Jag kan verkligen rekommendera en virtuell vårstädning för alla, det är så himla skönt att stänga ute energitjuvarna, de tillför ändå INGENTING. Kram på er - Snart kommer solen!

Gillar

Kommentarer