Header

Vardag

Hej hopp på er!

Ligger i sängen, tänkte målar mina naglar, nu är de nästan vinröda och väldigt avflagnade. Lukas frågade mig för några dagar sedan vad det är för nagellack jag har. Essie svarade jag, "hurså?". "Nej jag bara undrade, för de är ju alltid så avskalade och repiga." Det är verkligen på tiden för mina naglar att få lite kärlek.

Vi vaknade tidigt imorse, och bestämde oss för att äta frukost framför tvn. Det var lite spännande, jag har inte suttit framför tvn på ett bra tag. Efter en kvarts zappande slutade vi upp framför en tv-shopreklam på kanal 7 om vagnar med tre hjul. Efter att ha tittat apatiskt på det och ätit upp våra mackor gick vi ut ganska direkt, morgonrufsiga i håret bägge två. "Duscha kan man göra ikväll" sa vi och spankulerade iväg mot gamla stan. Det var en perfekt höstdag, varmt och krispigt i luften så det spelade ingen roll när vi tappade bort oss bland gränderna och trillade in i turistshoppar.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Från Weekday och Monki, alla ser typ likadana ut?

Alla är från HM! Men ni kan kolla på Lindex, Mango Bikbok och Gina Tricot också, lovar att ni kommer hitta likadana där <3

Hade endast ett märkligt prov i filosofi och ett möte med skolan igår. Jag och Sofie gick ner på stan för att jaga stickade tröjor till hösten. Men innan det svängde jag in på Joe and the juice, var i stort behov av en macka och lätt sexistiska komplimanger från de tatuerade killarna bakom disken. Lagom till rodnaden på mina kinder hade lagt sig var vi nere i city. Efter att ha sökt igenom alla stora kedjor efter EN stickad tröja som inte var röd så satte vi oss, utan lycka på Il cafe på drottninggatan. (Min första gång där. Fruktansvärd plats, rekommenderar inte, gå inte dit. Gå till den på Södermannagatan istället.) Vi drack kaffe och pratade om feng shui, klockan började närma sig 16 så jag begav mig hem.

Min mamma är och gottar sig i Paris så jag får sköta allt själv nu, vilket jag inte är van vid. Tänkte att jag skulle fixa en fantastisk middag till Lukas när han kom hem från jobbet. Men råkade somna och vaknade i panik 10 minuter innan han kom. Det slutade med att vi tillsmans stekte frysta dumplings och hällde upp soya i små skålar = en "fantastik middag" <3

Likes

Comments

Konst, Vardag, Resor

Det var ett tag sen vi sågs sist, så jag kör en snabb recap. Först ut är Barcelona. Vårt hus på Gotland råkade ut för det ena och andra under juli, och eftersom mamma INTE kunde tänka sig att spendera hela sommaren med en hantverkare vid sin sida så bokade hon i panik en resa till Barcelona.

Vi hade ingen riktig koll på staden. När mamma var i Barcelona sist råkade hon boka boende på en bordell och bli rånad på pass och pengar. Vi förväntade oss det värsta och blev positivt överraskade av både staden och hotellet.

Klänningen på bilden var princip det enda jag hade på mig under resan. Tvättade den i handfatet på hotellet och lät den torka under natten och på morgonen var det bara att dra på sig den igen!

Köpte en jättefin klänning inne på Zara som jag använde flitigt hemma i Sverige !

vi besökte sinnessjukt många museum och gallerier under veckan vi var där. Vi hade förbokade biljetter till de flesta utställningarna, och klämde närmare tre museer per dag. Vi alla var väldigt imponerade av stadens konstscen och kommer med all säkerhet komma tillbaka för den!

Likes

Comments

foto, Tips, frågor och svarVilken kamera fotade du bilderna med? / Vad har du för kamera???? Pls answer

- Contax Tvs III. Den tillverkas inte längre, finns säkert att köpa på typ ebay. Tror inte kameran spelar så stor roll, mitt tips är att köpa en analog kompaktkamera på typ myrorna och börja fota lite om du är sugen.


Skannade du in polaroidbilderna på datorn?

- Skannar in alla mina framkallade bilder till datorn.

Likes

Comments

bilder, foto, mat, Tips

I augusti tog jag och Jackie tåget ner till Göteborg för att vara en del av det stora musikspektaklet, way out west. Säga vad man vill om oss, men festivalpersoner är något ingen av oss är. Och eftersom vi bodde 7 minuter från slottsskogen så trippade vi hem så fort vi fick chans till det. Det blev många luncher hemma på Nordhemsgatan och få i slottsskogen.

Jag tänkte dela med mig av en av mina personliga favoriter från resan, Jackies äggröra!

1.Ta fram det som behövs, ägg, mjölk (möjligtvis grädde?) och ost. 2. Knäck äggen, blanda äggen noga så att inget bränns i botten. 3. Tala om för betraktarna hur otrolig du är på att göra äggröra. 4. Lagom till att äggen har bildat en grynig massa så inser du på att du glömde hälla i mjölken. 5. Häll i panik lite mjölk över den torra röran och blanda jättemycket.

6. Servera vackert på ett fat. (Man äter trotts allt ögonen!)

Jag rekommenderar att avnjuta röran i kombination med gula tomater och ost på knäckebröd. Samt en tropisk juice att skölja ner det med.

bon appetit!

Likes

Comments