SUSTAINABLE FASHION TRENDS

Jag älskar mode trenderna för hösten/vintern 2019-2020 på så många sätt!! Det är kul, det är 90-tal, det är 70-tal, det är sustainable, och det är mycket fokus på miljön!!

VA KREATIV & TÄNK HÅLLBART
Det är ingen nyhet att fast fashion industrin förstör klimatet, förorenar vår jord, & ger textilarbetarna underbetalda löner. Men vad många inte vet, är hur lurade vi blir av dessa brand, då dem säger att dem använder sig av ”återanvänt material & miljövänliga lösningar”, vilket kan handla om att dem använder sig av 1% återanvänt material i en hel tröja.

Det som gör säsongens trender så bra är att ta tillbaka 90-& 70-talet trenderna igen, och lägga fokus på hållbara plagg. Det tillåter oss återanvända istället för att köpa nytt, eller köpa något med kvalité som är både hållbart & snyggt i längden. Här är lite av 2019-2020s höst/vinter säsongens trender (bilderna från Pinterest):

1. LEATHER
Kolla igenom din mamma eller pappas garderob, eller finn något i secondhandbutik/app

MINI BAGS
Finns massor att hitta second hand!!!

MAXI COATS
Istället för att köpa massa extra lager tröjor, och massa olika jackor som man ändå slutar upp med att frysa i, varför inte bara använda en lång kappa som håller värmen under vintern?

BOOTS
Om man behöver ett par vinterskor är boots hållbara så du kan ha dem i många år, och dom håller värmen!!

DENIM
Finns massvis med snygga och hållbara jeans secondhand!!

FEATHERS & FUZZY
Finns mycket begagnat, men man kan också vara lite kreativ och sy fast fjädrar/fuskpäls på gammal plagg!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229