”Varannan mördare psykiskt sjuk” - Svenska Dagbladet


” Kvinna som erkänt mord psykiskt sjuk ” - Sydsvenskan


” Mördare oftast psykiskt sjuka ” - Forskning & framsteg


” Polisen misstänker: Mördade syster för sommarstuga - kan vara psykiskt sjuk " - Aftonbladet


” Dubbelmordet: misstänkt svårt psykiskt sjuk ” - mitti.se


Ja listan kan göras lång. Vi psykiskt sjuka, vi begår grova brott, som mord. Eller vänta nu, hur va de egentligen med det?

Media framställer oss som livsfarliga, som misslyckade. De enda jag tycker är misslyckat i detta fallet är samhället - om varannan mördare är psykiskt sjuk, då anser jag att samhället misslyckats. Misslyckats med att fånga upp dessa, många av dom läser vi tidigare sökt vård på någon slags psykiatrisk klinik men inte blivit tagna på allvar. DET kallar jag ett misslyckande. Resten kallar jag bristande kunskap eller totalt nonchalans eller rädsla.


Här kommer jag skriva av mig, mest för min egna del då jag för tillfället är sjukskriven sen ca 8 månader tillbaka för djup depression. Att skriva och prata om mitt mående är en stor del av mitt tillfrisknande. Vill nu läsa så läs :) vill ni inte, låt bli :) vill nu fråga, fråga gärna så ska jag svara på allt jag kan. Jag är ingen expert utan svarat&skriver enbart från egna erfarenheter. Jag kommer skriva om gammalt & om nytt. Jag kommer skriva om mitt mående men även om vad som faller mig in :)


Välkomna ! 🌸

Likes

Comments