Måndag - fokus vanor

1. Var proaktiv
2. Börja med att visualisera målet
3. Gör det viktigaste först
4. Tänk vinna-vinna
5. Försök att förstå, därefter bli förstådd
6. Tänk synergi
7. Vässa sågen - skärp dig!

Viktigaste vanorna!!

Vanan:
Signal - handling - belöning
(Ringsignal - snooz - ligga i en varm säng)

Om du vill ändra vanan, ändra på handlingen... behåll signal och belöning.

Mina morgonvanor:

Klockan ringer 5.00 - snoozar fram till 7.00 ibland 7.10. Tänker på dagen som kommer på kärleksproblem och problem med barnen. Tänker på vad jag inte får glömma.
Kliver upp, fryser, går till badrummet, kissar, letar upp mina tofflor. Tar på mig morgonrock, nu fryser jag ordentligt! Väcker sonen och plockar fram kläder till honom, gör en frukostmacka till honom och lägger ner macka och frukt i hans väska. Tjatar under tiden på att han ska klä på sig!!
Plockar fram kläder till flickorna, går och väcker dem, ber dem klä på sig (mycket enklare än sonen), fixar frukostmacka, slår på tvn och serverar frukosten framför tvn. Fixar deras ryggsäckar med frukt.
Klockan är nu ofta 7.25 eller 7.30... går in i badrummet, duschar snabbt. Torkar mig och ropar på sonen, bussen går snart!! Kom och borsta tänderna!! Stressar på honom allt jag kan och pustar ut när han stressat springer till bussen. 7.45.
Sminkar mig hjälpligt, kräm, concealer, underlagskräm, ögonbryn, ögonfransar och därefter puder. Borstar håret, tar på trosor, letar upp bh och strumpor. Hittar nåt i garderoben som får duga, tänker att i kväll ska jag lägga fram kläder till oss alla...
Ropar på flickorna, dags att borsta tänderna NU! De kommer lydigt, kissar, borstar tänder och hår. De klär på sig ytterkläder och jag kommer farandes i hallen, de är i vägen hela tiden!
Vi går med snabba steg till bilen, minst 10 minuter efter att jag tänkt. Jag lämnar dem på skolan och stressar vidare med en förhoppning om att komma i tid, det händer sällan.
Sängen är fortfarande obäddad... den vana jag tänkte börja med att ändra?!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229