EKONOMI IGEN...

Min ekonomi

Kortsiktigt mål: jag vill få ordning på min ekonomi, göra bra smarta investeringar, samtidigt som jag vill njuta av livet. Jag ska jobba på enligt plan och minimera antalet onödiga utgifter, under närmsta månaden ska jag följa mina pengar och se vart de tar vägen.

Långsiktigt mål: Detta arbete och smarta val med mina pengar ska generera i en trygghet för mig och barnen, vi kan byta till en större bostad när det är dags för det och vi kan samtidigt njuta av det livet har att ge just nu. Om 10 år har jag 5 miljoner sparade i form av aktier och delägande i bolag, jag har även en fastighetsportfölj på 20 miljoner. Båda spar-formerna ger mig avkastning nog att jag ska kunna sluta jobba,

Lån/krediter - betala av, just nu kan jag betala 4000 kr extra på lånen under en period

Spara - avsätta 10% av det jag får in varje månad och investera det klokt, både i form så jag kan ta ut om jag behöver samt annan typ av investering som till exempel förälda min bostad.

Investera - göra bra och smarta investeringar, till exempel vänta med köksrenoveringen, köpa en diskmaskin, måla om luckorna och byta fog på kakel-plattorna, göra om städskåpet till ett skafferi, satsa på att byta golv i hallen och göra hallen samt ingången till barnens rum först (spara ihop till det först). Även investera i aktier, jag har börjat men ligger tyvärr 3700 kr minus på mitt aktie-konto så jag slutade spara. Ska ta upp det igen.

Sälja - nu när jag har mer tid över till mig själv så ska jag verkligen gå igenom förråden och sälja allt jag inte behöver.

Bok - jag vill skriva en bok som ska hjälpa andra ensamstående föräldrar att klara sig, en biografi som blir en utvecklingsbok.

Jaha, nu jävlar är det dags att det blir lite ordning och reda i livet!!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229