Header

Så här i de sista dagarna av den "rosa månaden" oktober, har jag fått den stora förmånen att ta del av kloka och modiga Sivs livsbejakande berättelse.


Julen 2015 började min cancerresa, då jag efter en joggingtur upptäckte en knöl i mitt ena bröst.

En resa där jag tog ansvar över min egen kropp.

Jag har av egen erfarenhet förstått att det finns så mycket vi kan påverka och jag hoppas att ni får med er någon eller några godbitar. Alla kosttillskott som jag nämner räknas som livsmedel och får under inga omständigheter tillskrivas några medicinska egenskaper. Detta är mina upplevelser och inget annat.

Aloe Vera

Jag är tacksam över att jag redan för 8 å sedan började dricka Aloe Vera.

Inte för att jag hade några speciella magproblem eller allergier - vilket oftast är den vanligaste orsaken till att de flesta börjar dricka Aloe Vera. För min del handlade det om att jag fick mer energi, var inte lika trött på kvällarna och orkade hålla ett högre tempo. Kände mig helt enkelt gladare och piggare.

Ju mer jag läste på om Aloe Veras egenskaper så kände jag att det borde egentligen varenda kotte dricka. Aloe Vera innehåller nämligen över 200 olika aktiva ämnen som stödjer varandra.

Även om jag under inga omständigheter får tillskriva Aloe Vera någon medicinsk verkan, så är det vetenskapligt bevisat att Aloe Vera har:

•Utrensade effekt

•Ökar ämnesomsättningen

•Vidgar blodkärlen

Dessutom så innehåller Aloe Vera Sivera även kiselrik nässla vilket stärker upp kärlväggarna. Detta gör att blodkärlen och cellväggarna håller sig spänstiga och runda, vilket i sig gör att blodplättarna har lättare att ta sig fram och näringsämnen och slaggprodukter kan transporteras lättare in och ut ur cellen.

Jag hade faktiskt vid flera tillfällen, innan jag fick min diagnos, sagt att jag vill ge kroppen de bästa förutsättningar jag kan om jag mot förmodan skulle bli sjuk, t ex få cancer….och nu stod jag där.

Jag tackade mig själv att jag gett min kropp de allra bästa förutsättningar jag kunde inför min sjukdom och behandling. Både genom att ha tränat och vara fysiskt aktiv och stark samt genom att ta Aloe Vera.

Det svåraste var att berätta för familjen

Det visade sig att min svägerska också fått cancer. Vi hade fått våra diagnoser på cancer exakt samma dag. Tyvärr gick det inte lika bra för henne. Onsdagen den 17 februari 2016 somnade hon in, tre veckor efter beskedet.

Kommer ihåg det som igår, jag var på väg ut och skulle jogga när jag fick telefonsamtalet.

Det var en underbar vårvinterdag och solen värmde jorden med sina första strålar och naturen började vakna till liv igen... men det här skulle inte min svägerska få uppleva.

Jag var ömsom ledsen och ömsom arg -” faaaan de här jävla cellerna skall inte få mig att lägga mig pladask. Nu är det fan i mig krig!!”

Självklart var det en stor sorg men det fick mig också att känna tacksamhet. Tacksamhet för att jag “bara” fått bröstcancer. Det här går ju att få bort - nu skall bara skiten bort sen så är det bra. Tacksamhet att just jag fick uppleva våren en gång till. Känna dofterna!

Många gånger har jag gått eller joggat den rundan efter det och varje gång är jag lika tacksam över att jag kan och omigen får möjlighet att uppleva detta - se allting spira, växa och skördas.

Jag föringar inte sjukdomen men det hela fick ett annat perspektiv.

Nu hade jag startat krig mot cancercellerna och nu skulle jag se till att hjälpa kroppen på alla tänkbara sätt jag kunde.

Operation planerades in och det blev måndagen den 29 februari kl 8 på morgonen. Då skulle skiten bort! Jag såg det som ett gott Omen att det var just den 29 februari - en dag som inte finns tre år av fyra. =)

Mitten på mars, två veckor efter operationen, var det så återbesök hos läkaren.

Min man var med som vanligt och det kändes skönt, fyra öron som hör vad läkaren säger.

Tumören hade visat sig vara 32 mm på ultraljudet innan operationen men den hade bara varit 19 mm i verkligheten! Över 30% mindre!

Läkaren var besvärad men kunde inte förklara varför.

Just då visste inte jag heller men sen blev jag övertygad om vad det var som hade påverkat den!

Den enda skillnaden jag gjorde mellan ultraljudet och operationen, under ca 1 månads tid var att jag tog Reishi.

Jag och min man var på en föreläsning för DR Sven Werchan från Tyskland för några år sedan på Star Hotel i Lund. Han föreläste om kosttillskott och bland annat om Reishi - en svamp som sägs stärka kroppens egna mördarceller/immunförsvar.

I Sverige räknas det här som ett kosttillskott så jag får återigen på inga som helst sätt tillskriva det här preparatet någon medicinsk verkan utan jag kan bara prata av egen erfarenhet. Däremot så vet jag att i traditionell kinesisk medicin så används det vid cancerbehandling (pubmed 27045603) och man har nu även i Sverige börjat forska i svampmedel mot cancer. (Cancerfonden)

När vi hade lyssnat på honom så tyckte vi båda två att det var synd vi inte visste den här informationen något år tidigare när min svärfar var sjuk. Då hade vi definitivt sett till att han fått Reishi. Tyvärr gick han bort 2010 i leukemi.

Så när jag nu fick diagnosen i januari så var valet inte så svårt att skicka efter en beställning och börja äta.

Den dagliga dosen är en tablett om dagen men jag tänkte att nu går jag “all in” och tar dubbel dos, så det blev en på morgonen och en på kvällen.

Träffade Susanne Brandin och hon ville att jag skulle ta fyrdubbel dos. Ja, vad hade jag att förlora? Så blev det, två på morgonen och två på kvällen. Alltså fyrdubbel dos. Detta gjorde jag i ca en månads tid innan operation – och jag är övertygad om att det var det som gjorde skillnad.

Nu var det dags för nästa fas i behandlingen.

Operationen klar och dags för cytostatikan

Min inställning var hela tiden att det här skulle jag fixa galant men jag ville ge kroppen de bästa förutsättningar att klara av resan. Så vad skulle jag kunna behöva?

Aloe Veran med alla dess goda egenskaper var en självklarhet att fortsätta med.

Reishi - fortsatte jag också med, men eftersom tumören var borta så gick jag ner på underhållsdos - alltså 1 tablett om dagen

Colostrum - cytostatikans uppgift är ju faktiskt att ta ihjäl celler och därmed sänks immunförsvaret. Vad kan då vara bättre än att stärka det med råmjölk som är fulladdat med immunförsvar?

Jag kan tillstyrka detta genom att jag faktiskt återhämtade mig mycket snabbt efter varje behandling.

T ex låg jag inlagd, isolerad, vid ett tillfälle, p g a en infektion, där antalet vita blodkropparna var mycket lågt. Redan dagen efter kunde jag åka hem efter att läkarna sa att de vita blodkropparna hade ökat väldigt mycket över natten.

Mind master - cytostatikan skulle göra mig trött p g a lågt antal röda blodkroppar och det är ju ett gift vilket gör att min kropp är krig hela tiden. Cellerna oxiderar och det skapar fria radikaler. Mind master motverkar precis det genom att innehålla (förutom Aloe Vera) antioxidanter och ämnen som gör att man blir piggare och mer alert. En fantastisk produkt att använda när man vet att man kommer in i en stressigare period och/eller känner sig trött och hängig. Och vad stressar kroppen mer än en cytostatikabehandling?

ProBalance - Kroppen jobbar hela tiden för att upprätthålla pH-balans.

Hur vi lever och äter påverkar oss och nuförtiden är det mycket vanligt att vi är försurade. Många av våra vanliga problem som huvudvärk, allergier och eksem kan i många fall bero på att vi är försurade. Självklart är det viktigt med kosten men räcker inte alltid.

Vi har t ex inget växejordlbruk vilket gör att grönsaker och frukt inte innehåller lika mycket näringsämnen som för 40 år sedan och de är ofta besprutade. Maten vi äter, luften vi andas och vattnet vi dricker - allt påverkar oss.

ProBalance innehåller mineraler som gör kroppen mer basisk.

Cancerceller kan inte leva i en basisk miljö, så valet att ta ProBalance var inte svårt!

T ex så är svampinfektioner, där smak och känsel i mun och andra slemhinnor påverkas, en vanlig biverkan och det hade jag bara några dagar vid varje behandling medan andra hade svamp kvar i flera veckor.

Bl a vet jag en person som hade svamp i flera veckor och provade att ta ProBalance och bara några dagar efter så försvann besvären.

Jag tog med mig alla mina kosttillskott när jag träffade onkologläkaren inför behandlingarna.

Nu trodde jag att hon skulle tvärnita när det gällde kosttillskotten men när jag förklarat vad det var för något så var hon lite lugnare. Hon kunde ju självklart inte rekommendera dem men för mig var det viktigt att få bestämma vad som var bäst för mig, det var min kropp de skulle skicka in gift i.

Självklart är det viktigt att det inte motverkar behandlingen men av det jag läst om just Aloe Vera och Reishi så sägs det istället förstärka behandlingen. (pubmed 27045603)

Min åsikt är att västerländsk sjukvård och alternativmedicin borde samarbeta. Jag är helt övertygad om att det skulle gynna oss som patienter.

Kan vi undvika att få välfärdssjukdomar?

JA är mitt svar. Vi kan aldrig få en garanti såklart men vi kan hjälpa kroppen att hjälpa sig själv så mycket vi kan. Det första vi kan göra är:

1.Inte röka

2.Träna

3.Äta hälsosamt

4.Undvika övervikt

5.Vara måttlig med alkohol

Jag tickar alla boxarna och ändå drog jag en nitlott.

Känns skönt att jag inte kan skylla på något utan att jag gjorde vad jag kunde för att ta ansvar för mitt eget välbefinnande. Det har gjort att jag kunde jobba 50% genom hela behandlingen, och redan en månad efter min sista behandling gick jag upp och jobbade 100% igen!

Nu har jag slutat med med colostrum och tar bara det vid tillfällen när jag känner att jag behöver och istället gått över på Omega 3.

Tamoxifen och andra östrogenhämmare har som bieffekt att de möjligen ge ökad risk för propp och då är Omega 3 outstanding. Tillsammans med Aloe Vera med nässla (kisel) som stärker kärlväggarna blir det för mig ett självklart val!

Sammanfattning:

Ta kontrollen över din egen kropp och påverka ditt eget välbefinnande

Vi har ett eget ansvar och kan ta ett eget ansvar!

Du kan påverka mycket mer än du själv tror

Börja nu!

Lev väl, vänligen

Siv

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ska du ge bort något som inte går att slå in i ett paket? Vill du överraska med en mycket speciell fråga? Kanske skämma bort dina kunder med något litet extra? Eller har du tröttnat på "vanliga" inbjudningskort till visningar eller kalas?

Skraplotter är enkla och roliga att göra själv!

Du behöver:

Färgad kartong

Pennor

Bred tejp eller självhäftande bokplast

Acrylfärg

Diskmedel

Pensel

Klipp till kartongen till lagom lottstorlek och skriv ditt budskap.

Delen som ska skrapas fram täcks av tejp eller bokplast. Över plasten målar du med en blandning av acrylfärg och några droppar diskmedel. Låt torka

Tack vare tejpen, släpper färgen lätt när din mottagare skrapar med ett mynt eller nageln.

Vill du bjuda in gäster på ett annorlunda vis? En skraplott väcker nyfikenhet!

Vill du skämma bort dina kunder med något extra som tack för deras beställning?

("Skrapa fram din premie"-PDF kan fås via mail. Skicka en förfrågan till a.persson@lrworld.com)

Kul - annorlunda - enkelt! LYCKA TILL!

Likes

Comments

Små, smarta krämprover till kunder eller engångsförpackningar till resan av dina favoritprodukter är enkla att göra själv!

Du behöver:

Sugrör av tjockare modell

Sax

Tång

Tändare

Etikett

Favoritprodukt

Klipp sugrören i lagom bitar och förslut ena änden genom att värma den med en tändare. Håll stadigt med tången. Låt svalna innan du släpper taget. Fyll i produkten och förslut den andra änden på samma sätt.

Sätt på en liten klisteretikett!

Förpackningen är klar att använda! Klipp upp den och applicera - supersmart och enkelt! :)

Billiga prover till kunder - smarta resekit - smidiga engångsförpackningar!

Likes

Comments

På lördag smäller det på Tylösand! LR Summer Party med lansering av ett helt nytt produktsortiment baserat på våra allra mest populära produkter. Förberedelserna är många och dagarna rusar så fort, men vi ligger allt i fas... ännu iallafall.

LR-event är mycket speciella för mig. Jag vet kraften i att deltaga på event - jag har sett det så många gånger! Deltagare som inget hellre önskar än att eventet ska vara över så de kan ut och verkställa alla nya idéer de fått av mötets föreläsare eller från informationen från företaget. Eller de som under eventets gång önskat att de bjudit med någon som borde fått uppleva detta. Att få förstahandsinformation ger ett försprång - så är det bara. Att vara en del av ett större event ger den större bilden av företaget - så är det bara. Att få möjlighet att prata med de som varit med längre än en själv ger värdefull input - så är det bara.

Väl på plats på Tylösand på lördag ser vi till att leverera det allra bästa. Snacka om att vara laddad! :)

Jag har fin-fin hjälp på kontoret av bästa Therese och Angelica - utan dem vore jag inget. Paket står travade längs väggarna, skrivaren går varm och den komplicerade logistiken för helgen antecknas på whiteboard och i kalendrar. Vi packar goodiebags, klipper och klistrar, planerar displayer och slår in vinstpaket.

Jag är kan redan nu känna en gemensam nöjdhet värma inombords när vi rott iland detta Summer Party-skepp.

Likes

Comments

I morgon är det dags för Åby Marknad här hemma i lilla Klippan. Marknaden har anor från 1764 och lockar 15000 besökare varje år. Jag minns marknaderna när jag var liten - årets höjdpunkt! Man hade sparat pengar för att kunna spendera dem på alldeles nödvändiga saker som lyckopåsar, ärtrör och sockervadd.

Åby Marknad har för länge sedan mist sin tjusning för mig. För mycket krimskrams och för mycket som är likt varandra. Men MARKNADSNOUGATEN!


Jag kommer inte att besöka marknaden i morgon, så därför lagade jag egen marknadsnougat idag. Hur enkelt som helst!

Du behöver:

125 g margarin

5 3/4 dl strösocker (! ! !)

1 3/4 dl vatten

6 1/2 dl vetemjöl

4 dl florsocker

1 dl kakao

Smält margarinet i gryta, tillsätt vatten och socker och rör tills sockret smält.

Sikta ner vetemjöl, florsocker och kakao i en bunke och rör om. Tillsätt den varma sockerblandningen under ganska kraftig omrörning. Nu går det fort!

Bred ut på bakplåtspapper, ca 1 1/2 cm tjockt och låt stelna. Skär upp i snygga rutor och lägg i vacker skål. NJUT!

Likes

Comments

Jag bara älskar att gå på skattjakt på loppis! Spänningen i att aldrig veta vad man kan hitta och stimulansen när kreativiteten flödar och man ser ett annat andvändningsområde än vad som var tänkt från början. Jag får ofta frågan av gäster här hemma var jag köpt det eller det och finner att mitt svar nästan alltid är: "Loppis..." Att fynda fina saker för några tior, göra om för att sedan njuta av resultatet är oslagbart.

På ekskänken hemma står just nu en ungsfast glasform med ett gjutjärnsställ ursprungligen från ett fondueset. Det blev min egen version av de populära (och svindyra) Klongvaserna. Rosorna har förvisso vissnat för länge sedan, men eftersom det dröjer länge mellan J's blomsterköp, får de allt stå kvar som ett kärt minne. :)

Den lilla kupan tror jag är för smör eller kanske salt... I min kupa ligger laserutskurna bokstäver - älskar den grafiska formen! Bokstäverna har jag fått av J. Säkert när det dröjt länge sedan han köpt några blommor.

Den stora kupan är egentligen från en sån där förgylld klocka som står i varje mormor eller farmors bokhylla. Glaskupan passade precis på ett betongfat och med den lilla fågeln och en kvist trollhassel blev det ett fint blickfång.

I köksfönstret har jag samlat glasburkar och -flaskor. Klossarna i den stora skålen använder jag då och då för små kära meddelanden. Burken med lock blir ibland fylld med hembakta kakor.

I ett annat fönster tronar min största glaskruka. Keramikkloten är dessvärre osignerade, men glasyren är helt fantastisk! Det är en riktigt skicklig keramiker som gjort dem en gång och de blev mina för bara några tior styck. En riktig skatt! Glaskupan med bokstaven står egentligen upp-och-ner. Den ska nog hänga i en smideslampa eller ha någon annan ställning som en enkel ampel. Men den passade ju perfekt på glasskålen som det varit planterat en växt i. De var nog tänkta för varandra - utan att de visste det. Det stora A:et har J skurit ut i lasern och är en del av min samling av just A:n. :)

En rund träask med fint utskuret lock och en glascylinder från en trasig lykta blev efter lite färg en snygg burk för fina saker. En jasminkvist, till exempel. Enkelt och ganska snyggt, tycker jag.

Ja, loppis är verkligen poppis! Den spännande skattjakten, fyndandet för små pengar och att ta tillvara gamla grejer istället för att köpa nytillverkat tilltalar mig.

Jag har till och med börjat "samla" på bra loppisar på andra orter. Då jag reser land och rike runt, brukar jag passa på att förgylla mina turer med besök på de lokala loppisarna.

Jag är biten av loppis-loppan, det är ett som är säkert. Men jag gillar't! :)

Likes

Comments

Låt oss ta det hela från början. Min LR-historia började redan 1996 med anställning som ordermottagare på ett företag jag aldrig hört talas om. För att vara helt ärlig, hoppades efter intervjun att jag INTE skulle få jobbet – för jag tyckte allt verkade så konstigt. Ett företag i lilla Klippan där jag själv bodde som jag inte visste fanns? Med produkter som var så himla bra, men som inte säljs i butik? Jag fattade verkligen ingenting…

Men jag fick ju jobbet och bara efter ett par dagar var jag fast! Jag insåg snabbt styrkan i MLM och det faktum att de konsulenter som ringde in till kontoret (på denna stenålderstid fanns varken webshop eller omsättningsöversikt) var 100% dedikerade och superpositiva infekterade mig snabbt med LR-bacillen.

LR hade startat sitt svenska dotterbolag redan något år innan jag blev anställd, och som många andra storföretag idag, började man i en källarlokal. I detta fall i detta lilla krypin i korsningen Järnvägsgatan – Thorsgatan i Klippan.

Snart behövde man dock expandera och under 10 år var Fabriksvägen 6 i Klippan adressen för kontor, avhämtning av paket och lager. Vi var upp till 18 medarbetare här.

2006 flyttade LR till Lidköping vid Vänern. Den Country Manager vi hade då bodde i Lidköping och dessutom fanns LR-Sveriges största organisation i de trakterna. Det var tänkt att jag skulle veckopendla under en sex månaders period för att starta upp de nya medarbetarna, men av olika anledningar blev det sex år av pendlande. 35 mil enkel väg.

På Strandgatan 28 i Lidköping, våningsplan 3, huserade vi och till en början hade vi även lager i förlängningen av denna byggnad.

Med ny, Göteborgsbaserad Country Manager, gick flytten så till Sävedalen, Partille. I fina, moderna och ändamålsenliga lokaler som även inkluderade utbildningslokal såg vi till att serva alla våra duktiga konsulenter runt om i Sverige under några års tid.

I maj 2016 ville man ha ett LR-kontor närmare Göteborg C och flytten gick till Gårda Business Center på Drakegatan 10 i Göteborg. Det blev både en kort och intensiv period. Mindre än en månad efter att LR flyttat in, gick nämligen kontorshotellet i konkurs och samtliga företag fick 14 dagar på sig att finna nya lokaler och flytta…

…vi hade turen (skickligheten?) att finna lämpliga lokaler tvärs över gatan, i Regus kontorshotell på Fabriksgatan 7 på Gårda i Göteborg. Här finner du oss nu – Angelica, Therese och undertecknad – i ett förhållandevis litet men ändamålsenligt kontor.

Jag kan inte låta bli utan finna det intressant att min LR-resa startade på Fabriksvägen 6 och att vi nu befinner oss på Fabriksgatan 7.

Likes

Comments