​Håller tummarna för att det verkligen blir någon resa i vinter. Har fått kontakt med ett par trevliga tjejer, men man vet ju aldrig. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Australien, Nya Zeeland, Bali, Framtiden

​Kanske det äntligen händer något? Imorgon är planen att jag ska träffa två andra tjejer som också vill ut och resa, för att diskutera lite idéer och kanske framförallt se om vi trivs i varandras sällskap. Det är väl kanske inte hundra procent säkert att det blir av (mötet imorgon), men det skulle ju vara bra att få det avklarat så att man vet om det ens är någon idé att fortsätta maila till varandra och bolla idéer, eller om det är bättre att "avsluta" och försöka hitta någon annan eller helt enkelt skrota hela idén. Undrar om de som har kompisar som vill resa med dem, inser hur lyckligt lottade de är? För om man inte har några resesugna vänner, så går det åt mycket tid och energi till att hitta någon potentiell reskompis. 

Likes

Comments

Australien, Resor, Vänner

​.. Hur svårt ska det vara egentligen? Det verkar kört att hitta någon om man inte är 19-20 år, nyss har gått ut gymnasiet och bara vill iväg och festa. Men om man är 27-28 år gammal (men känner sig yngre), mest har pluggat, jobbat litegrann och mest är ute efter upplevelser? Om man vill uppleva djur, natur och kultur, träffa nya människor och skapa minnen för livet och se vackra platser? Då verkar det tyvärr omöjligt. De få gångerna någon hör av sig och man sedan svarar dem, ja då svarar de inte, eller så blir de helt knäppa och otrevliga för att man dröjer en dag med att svara eftersom man också har annat för sig här i livet. Eller så vill de bara resa två veckor och tror att de kan klämma in två månaders upplevelser på den tiden. Men jag ger inte upp. Än. Jag SKA iväg på mitt livs resa

Likes

Comments

Resor, Framtiden

​Välkommen till min blogg! Idag har jag tagit det första steget på vägen mot mitt livs resa! Syftet med den här bloggen är att jag ska skriva ned mina tankar och funderingar som har med den närmaste framtiden att göra. Det kan vara kul att ha kvar sen, om jag nu kommer iväg, som jag hoppas att jag gör. 

Jag kanske ska börja med att presentera mig själv: jag är en 27-årig tjej, som fyller 28 i år men som känner sig yngre. Jag är snäll och trevlig för det mesta, något introvert, lugn men äventyrlig på samma gång, gillar att resa, promenera, fjällvandra (fantastiskt vackert!), läsa, följa tv-serier, gå på bio, gå på konserter, umgås md familj och vänner, uppleva natur, kultur och historia, ha djupa/personliga samtal, laga mat och baka, åka längdskidor, vara i skärgården, segla och åka/köra motorbåt, skriva och en hel del annat. 

Jag har pluggat väldigt mycket efter studenten och är nu inne på min sista termin. Sedan ett tag tillbaka har jag känt att livet står still, går på repeat eller vad man nu vill kalla det och känner att det är dags att göra något åt det.

En resa till Australien, Nya Zeeland och Bali (plus eventuellt fler platser) är något som jag har funderat på i flera år och jag känner att jag kommer att ångra mig för resten av livet om jag inte gör något åt mina drömmar. Speciellt efter att ha läst Eat, Pray, Love, som jag känner mig väldigt inspirerad av. Mer info om vad jag har tänkt mig kommer längre fram, men jag tänkte mig i alla fall ca tre månader, kanske längre. Drygt en månad i Australien, ca en månad i Nya Zeeland och 2-3 veckor på Bali. 

Jag vill verkligen, verkligen komma iväg i december, runt den 19:e, (är uppbokad den 18:e), men måste hitta någon att resa med först. Ingen av mina vänner har lust, så jag får väl helt enkelt hoppas på att hitta någon med hjälp av internet. En tjejkompis över 20 år som tycker att en upplevelseresa verkar roligare än en festresa. En tjej som är okej med tanken på att backpacka, bo och äta billigt. Det kanske går bra att äta pasta med ketchup några dagar i rad om man vet att man behöver lägga pengarna på roliga upplevelser. Kanske kan man även couchsurfa någon gång för att spara lite pengar. Ganska viktigt är det också att reskompisen är snäll och pålitlig och att man under resans gång kan lära känna varandra på djupet :) 

Det var en del om mig, men mer kommer. Hör gärna av dig om du vill följa med på en resa för livet! :)


Likes

Comments