Ja, då var det dags igen. Lite vikt har smygit sig på som jag måste ta tag i innan vågen slår bakut! 4 kg verkar jag ha lagt på mig... från 68 kg i mina glansdagar till 72 kg imorse. Inte jättemycket plus men varför inte ta tag i det innan det blir just jättemycket?

Dag 1 idag: Skala bort kolhydrater till max. Äggröra till frukost blir en bra start. Resten får vi se. Pulver funkar bäst för att gå ner i vikt för mig men först måste kolisarna bort ur systemt, så sent som igår åt jag en chokladkaka! Usch, usch, stort undantag i och för sig, men den slank ner - fort!

Annars: tentaplugg halva dagen, jobba resten. Klart att du inte vet vad jag pluggar: till ämneslärare i tyska och engelska, har ämnena klara och läser därför KPU, kompletterande pedagogisk utbildning. Jätteroligt men lite ensamt, läser på distans. Jobb som de senaste 17-18 åren: teknisk översättare (eget företag).

Ha en riktigt bra dag, cyber-vänner!

Likes

Comments

Det har varit svårt att hitta tid för VLCD under en något längre sammamhållande period men nu är födelsedagar, besök från Tyskland och påsken över - med allt vad det inneburit i mat- och godisväg - och nu kan jag äntligen fokusera! 3 dagar med VLCD hittills, alla runt 500 kcal/dag och jag mår BRA! Härligt att ha hittat tillbaka till lunket. Det bästa av allt: Jag tänker inte på den misslyckade matdagen dagen innan när jag vaknar - jag tänker inte på mat alls! Och suget efter något sött att stoppa i munnen lyser med sin frånvaro - psykologi?

Hade tänkt ge mig själv ett riktigt bra break på några veckor med VLCD men totalt sötsaksstopp över hela sommaren. Idag har vi dag 4. Go!

Likes

Comments

Det blev 200 18 kcal över egentliga 800 kcal men jag är nöjd ändå för jag har bara ätit bra mat o druckit tillräckligt. Tillägg: Ojojoj, skriver ju ner allt jag äter i Lifesum men kontrollerade inte varför det blev 200 kcal mer än jag ville förrän idag. Det visade sig att mina frukostuppgifter inte stämde!

Så här åt jag igår:

Frukost: 1 portion Pauluns supergröt, 2 msk (hade skrivit dl!) havregryn, 1 dl keso mini 1,5 % fett och 1/2 liten banan.

Lunch: En sportyfeel proteinbar

Middag: Ugnsgrönsaker med kassler (värmde kasslern i mikron för att slippa steka i fett)

Min mat idag (ok, bara 1 proteinbar, inte 6😉). Sista måltiden kl 19. Nu: nattinatti!💤

Likes

Comments

Har tappat kontrollen över sötsuget igen! Nu måste det ske en ändring! Vlcd max 800 kcal o kolhydratsnålt, dagliga rapporter här i bloggen, minst 3 liter vatten och inget matintag efter kl 19 (den svåraste biten!). Har (nog) inte gått upp så mycket men känner mig kolhydeatsvullen, så 3 kg vätska är det i alla fall.

Måste hitta tillbaka till rätt tänk så att jag vaknar pigg, nöjd och utvilad på morgonen! Om jag sover oroligt och mina tankar centrerar kring viktfrågan när jag börjar vaknar är det nämligen ett tydligt tecken på slarv. Och så har det varit den senaste veckan! Känner mig dessutom slö och har lätt huvudvärk hela dagen.

Vilken djävul sockret är som ändå tar över varje dag när man befinner sig i sötsugshelvetet. Men nu ska det bli ändring, vill INTE må så här!

Vill må så här och vara mitt bästa jag!

Likes

Comments

OMG, vad gott det är med tomatsoppa - o såååå enkelt att göra! O lite lättcremefraiche  ovanpå o lite kalkonkött för proteinernas skull o vips så har man fått i sig en mättande soppa på under 200 kcal som man står sig på i många timmar! Jag använder 500 gram passerade tomater, konsistensen är perfekt från början!

Likes

Comments

Bästa träningsdagen i år! Maken stretar på han med. 1 h genomkörare. Ikväll är jag värd att hänga framför teven

Jobbintervjun gick bra, ska vicka på en skola i en vecka i mars med ca 4 lektioner per dag. Gå bredvid ett par lektioner veckan innan med ordinarie lärare. Ska bli jättekul! Springvick enstaka lektioner kommer inte att funka eftersom jag har 40 min. att köra dit. Men hela eller halva dagar ska funka. Roligt att testa om lärarjobbet är min grej. Faktiskt var det min plan efter studenten för många herrans år sen. Jo faktiskt tog jag studenten 1990! Det är väl många herrans år sen?

Likes

Comments

Ja, haha, sitter på tåget på väg till Göteborg. Nu ska nämligen denna lantis ut på storstadsstök med 20 år yngre ex-kursare! Ska bli jättekul att träffa mina vänner igen, har inte setts på nästan 3 månader! Mina killar får ha fredagsmys utan mig idag!

Likes

Comments

Kände mig märkligt bedstämd i morse, lite känsla av meningslöshet med allt. Kan det vara så att klimakteriet börjar göra sig gällande så smått. Eller är det vanligt vinterdepp? Ja jag har i alla fall inget att klaga över, så nåt sånt måste det vara. Idag var jag ledig och dessutom skulle en grävare komma o gräva fram fiberledningen till huset - snart är vi hör på landet också med fiber. Dessutom var rörmokaren här som ska fixa en toa åt oss på övervåningen. Allt gick bra och "best case"-lösningen funkade. Vovven och jag tog en häääärlig morgonpromenad i solen och dessutom ringde jag tillbaka till vikarieansvarig på ett gymnasium i stan. Jag vill läsa in pedagogiken för att kunna undervisa på gymnasiet. Spännande! Ska på intervju på måndag. Eftermiddagen tillbringades med storsonen. Det blev en kaffe på stan, biltvätt o gymmet. Så du ser, jag har absolut inget att klaga på, hade verkligen en bra dag idag!

Likes

Comments

Jättefina blommor av maken (o lillsonen som valde färg) o trisslotter av mamma till hela familjen. Minstingen skrapade sin i morse och vann prompt 30 ×10 kronor! Och han som aldrig vinner vann 300 kr "bara sådär", det brukar annars vars storebror som gör det. Resten öppnas ikväll - spännande!

Härlig Alla hjärtans dag!

Likes

Comments