Hej på er mina kära läsare. Nu var det ett tag sen det uppdaterades här på min tollar-blogg men min matte som är sekreterare är himlans dålig. Så idag har jag faktiskt skällt ut henne, och nu sitter hon och skriver för fulla muggar. 

Mitt liv är som en dans på rosor i nuläget. Eller ja, säg när det inte är det. Men nu är det liksom lite extra. Jag är tillbaka på Himmelstalundsgymnasiet hunddagis och jag får tillbringa dagarna tillsammans med matte. Att bara få hänga med henne på morgonen när hon går  till bussen gör mig helt klart överlycklig. Jag hoppar och tittar lite extra på matte, bara för att hon ska se hur glad och tacksam jag är. Vem lägger ut 690 kr på sin hund, varenda månad för att hunden ska få åka buss liksom? Jo, det gör min matte!

Idag har det varit en toppen dag för mig. Skola till va 12 ungefär. Därefter blev det promenad till något som heter Ingelsa Shopping. Vi besökte mattes jobb, Arken Zoo. Och där inne fanns det mycket spännande saker. Mest spännande var nog personalen. Som hälsade glatt på mig.. För mig var det dags att prova Metizo-sele. En röd med storlek L sattes på mig och jag blev himla stilig. Men köpte vi någon idag? - Icke. Får vänta tills lön helt enkelt. Men en sån ska jag tydligen bära om dagarna när  jag är i skolan, eller när mormor eller min moster Elin är ute och promenerar mig. Den ska tydligen göra så att jag inte drar.. Vilket påhitt! Påstår matte att jag drar i kopplet? Mhm, skulle aldrig falla mig in. Som belöning för att jag var så duktig fick jag välja en leksak bland alla hundratals leksaker i hyllan på mattes jobb. Inte svårt att hitta favoriten, en boll som flyter med ett rep i. Jag såg bara fördelar med den. Jag kan bära den, matte kan kampa med mig och när jag inte orkar bära den mera , så kan matte lätt bära den i repet åt mig! 


Idag har jag alltså, fått varit i staden. Trött som jag blev efter det tog jag bussen hem och då lyckades jag charma en tant på bussen såklart. Ja, idag har jag faktiskt hört många goda ord om mig själv. Min favorit chaufför sa imorse på bussen att jag var en Prins då jag var så duktig & vacker. Som tack för de sällskapa jag han hela  resan in till skolan. (All uppmärksamhet på mig, och jag är nöjd)

På spårvagnen var det två stycken som fråga om jag var tollare. Tydligen såg dem det på mina öron.. men glatt svarade matte, att jag var ett busig tollare. Många fina komplimanger har jag lyckats få höra idag, och jag tackar & tar emot. Trots att jag är skelögd, så verkar folk falla för mig ändå. 

Har sovit som kungen nu i eftermiddag med pappa Teddy. Saknar faktiskt han på dagarna, men förmodligen tycker han att det är skönt utan mig. Ja nej, nu ska jag sova vidare och ni får ha en bra måndag kväll. 

Jag njuter av vårdagarna, och att matte tar ut mig mera på äventyr när varken hon eller jag måste frysa om tassarna. 

Kram från Baileys 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag vet, jag vet & jag vet! Varit extremt dålig på att skirva om mina dagar men att vara en alldeles för glad tollare, det tar upp väldigt mycket tid. Om ca 5 dagar är jag tillbaka i skolan. På dagiset där. Jag längtar efter att få åka buss med matte, och spendera dagarna med henne. Visst trivs jag på hemmaplan tillsammans med Teddy & mormor, men att få ge sig ut på dags-äventyr lockar mera. För mig är varenda ny dag ett äventyr. Lika spännande & lika fantastiskt glatt. 

Dagarna rullar annars på. Jag promenerar, äter, sover, busar & njuter av det härliga vädret. Igår när matte borstade bort all min ''fäll-päls'' ute på tomten, och tränade mig så var det så skönt att när matte sa ''kom nu går vi in'', sten vägrade jag. Tyckte gott jag kunde få vara ute resten av dagen, men icke. Tillslut fick hon släpa/locka in mig. Och alltid vinner hon, suck!

För tillfället passar jag på att ligga i mattes säng, men denna gång PÅ täcket. Har blivit förbjud att sova om nätterna i mattes säng, och under täcket. Jag får endast ligga på täcket, på dagarna, så matte kan sova ''rent'' utan att snora & slemma pga mig.. Faktiskt är det helt okej att sova på nedervåningen om nätterna. En hel soffa + en fåtölj till bara mig och farsan, det är inte dumt inte. Men helst, föredrar jag att krypa ner under täcket, hos matte, på ena kudden och sova där natten lång.. Men som sagt, förbud är väl förbud och bäst att lyda. 

Men som sagt, nu passar jag på att sova så gott i mattes säng med henne som sällskap. Jag menar, ÄNTLIGEN, befinner hon sig här hemma. Antingen är hon ute och svirar, eller så är vi båda det. Idag är en sådan Onsdag då vi båda är på hemmaplan och njuter av att stressen inte finns här. Och skönt är det! 

Jag mår annars prima. Våren är väl min bästa årstid. Det är inte för varmt, och det är inte för kallt. Perfekt om du frågar tollaren!

Ha en bra onsdag kväll så ska jag fortsätta sova vidare, med mina underbart söta ögon. Fjäska för matte, det är jag expert på!! 
Kram från Baileys


Likes

Comments

Helgen har jag spenderat på dagiset tillsammans med Teddy. Jag trivs där och jag älskar att vara där. Det lilla problem som finns där är att jag vägrar äta ur en matskål, föredrar hellre när dagis fröken häller ut foderkulorna på golvet så att jag slipper höra ljudet av skrammlande skålar. 

Igår när matte hämta mig blev jag självklart glad. När jag kom innan för dörren satte jag mig(se bild) mitt i köket och såg söt ut för att få lite kvälls mat. Efter det lyxa jag till det med ett tuggben och då tog jag plats i soffan för att knapra på det, så jag fick ligga nära matte. På tal om matte, så var jag i hennes knä igår kväll och hon började nysa och hosta, slemma som en tok. Jag hör röster som säger att hon inte tål mig?! Ojojoj, mig blir hon inte av med. ;) 

Nu har jag fått frukost, och en morgonpromenad i snön och ska nu vila lite. Ha en bra dag, Kram från Baileys 

Likes

Comments

Hej. Nu var det ett tag sen jag uppdatera med dagarna rullar bara på. Jag äter, sover, spenderar tid utomhus och softar. Bott på dagiset i 6 dagar, 2 nätterna hemma och imorgon blir det dagis igen! Matte bara jobbar och jobbar. Men jag älskar dagiset, så klagar inte. Har ikväll myst med ''mormor'' i soffan, och det älskar jag. Får all uppmärksamhet!

Men matte har beslutat sig för något dumt. Att jag och Teddy ska sova där nere, alltså är grinden stängd på nätterna.. SUCK. Allt för att jag inte ska ta upp platsen i sängen.. Matte tjatar om någon allergi, men vem kan vara allergisk mot mig?! 
Jaja i vilket fall ska jag njuta av tiden på dagis över helgen och på måndag har matte lovat mig träning & mys. Jag längtar. Ha en bra helg kompisar, det ska jag!

Kram Baileys Likes

Comments  • 82 Readers

Likes

Comments

Vilken dag! Har tillbringat många timmar ute, lekt med hundar och sprungit runt och busat. Ovanligt att matte är här och tar hand om pensionatet, men det klagar jag inte över.
Snart kommer nog matte ut och kissar mig och de andra övernattarna för natten. Imorgon har vi en härlig lördag framför oss med promenad, bus och så vidare. Här mår jag som en kung, här trivs jag som allra bäst. Godnattis från Baileys

  • 106 Readers

Likes

Comments

Hej på er kvälls-läsare & även morgon/dags-läsare för er som inte är vakna såhär sent. Ja, idag kan jag börja med att säga att jag gjort bus. Haft "snöstorm" hemma.. tyckte att pingu behövde en omgång med stryk så jag bet hål och skaka, släpa han i munnen upp och ner för trappen hemma och så kom matte hem och städa bort allt de roliga. Även jag hade fin "snöfling-päls".. men det åkte också av. Jag menar, varför ska min o alla andras matte/husse vara så tråkiga och sucka och börja städa efter mig/oss när vi har så himla roligt?! Ärligt sagt, idiotiskt.
Annars då, pappa och jag har anlänt till dagis. Vi är på semester och är här över helgen med matte som ska ta hand om heeeeela dagiset (inte bara oss, utan de andra rara vovvarna) därefter ska vi va här 3 dagar till för att mormor ska på äventyr och matte jobbar. Vi älskar att vara här, så vi klagar inte.
Nu ska jag ge mig för idag och det kommer absolut ett inlägg innan söndag.
Kram från Baileys

Likes

Comments

Godkväll!
Igår tillbringa jag förmiddagen i skogen tillsammans med en massa människor. Fick där träffa den där Ebbot som alla pratat om så länge och jag blev så glad så jag tror alla fick ont i öronen av mitt glädjetjut, men när jag äntligen fick kolla läget och lukta på Ebbot så var han mest en liten krabat som ser ut som en smörgåslimpa, och han var mest nyfiken på mig. Slickade mitt dregel i mungiporna och skuttade omkring mig. Jag är iallafall glad att jag fått en ny kompis! Sådant är alltid skoj, hoppas vi kan träffas fler gånger, Ebbot och jag. Trots att han frös och inte är en "alla väder" hund så får jag nog ta och lära han ett och annat. ;-)

Idag har jag bara snarkat i mattes säng MED matte. Inte likt att min matte tillbringar dagen i sängen, men ibland säger hon att man kan ha en sån dag. Också promenerat och det känns som att våren är på väg..
Nu har jag också fått kvällsmat o ompyssling så jag är nöjd. La mig frivilligt som alltid i mattes knä helt utslagen för jag tycker det är onödigt att tjafsa om sånt här som andra hundar ofta avskyr.. jag älskar ompyssling och jag älskar verkligen att matte gör mig fin! Det är så skönt och jag får all uppmärksamhet, vem vill gå miste om något sånt?
Resultatet på tassarna kan ni se på för och efter bilderna. Snart ska jag tugga i mig ett ben och sen hoppa upp i sängen igen och sällskapa matte. Hoppas er helg varit bra! Jag är idag en stilig och nöjd Baileys.
Kram från mig


Likes

Comments

Voff Voff!
Såhär lägger jag alltid mitt huvud när jag väntar på att få ett okej ifrån matte att jag får hoppa upp i sängen. Krafsar också ibland lite med tassen, men idag var det enkelt att få uppmärksamhet av henne. Hon har tjatat historia, och trim&klipp information. Tur att hon inte behöver klippa/trimma mer än mina tassar och öron. Tycker det räcker gott och väl, även fast det är något jag älskar, ompyssling. 

Ja nu myser jag med min matte, chillar på hennes bröst medans hon nynnar till musiken ska plugga klart. Imorgon är det redan torsdag och i helgen ska jag tillbringa tid med matte då vi båda är lediga och har tid för varandra! Och hon viskar ofta till mig att jag är världens bästa tröst. 

Nu är det bäst att vila vidare innan natt kiss, ha det! Kram från Baileys 

Likes

Comments

Godkväll på er. Idag har jag sovit nästan halva dagen här hemma då mormor jobbar natt. Och det är inte alls kul att matte går till bussen varje morgon utan mig, suck. Men efter lovet har jag stora förhoppningar på att få hänga med till skolan igen. 

Idag är det heller ingen vanlig dag, utan det är Teddys 4 års dag. Och jag klagar inte, för eftersom han ska få något smarrigt ben, så får jag också det. Också en skogspromenad fick vi innan det blev mörkt, härligt att pulsa i snön. Så, hoppas ni har haft en bra tisdag så ska jag fortsätta knapra på mitt goda tuggben!!

Kram från BaileysLikes

Comments