Våga agera

Jag satt och kollade igenom Manellas blogg och hittade ett inlägg där hon hade skrivit en text om denna videon och jag känner att jag också vill göra det. För våld är tyvärr något som har blivit så vanligt, och som Manella skrev i sitt inlägg så hade jag inte kunnat stå o se på om någon blir misshandlad eller om någon på något sätt är skadad eller är i fara. Jag hade regerat direkt för det är en självklarhet att man gör, för sådant här är INTE okej och så är det bara! Hade jag sett någon fara illa till och inte gjort något så hade jag gått runt med dåligt samvete sen istället!

Det sjuka är att det är så många här i denna världen som inte skulle våga agera i ett sådant här tillfälle. Om vi tar detta videoklippet som ett exempel där dem skulle testa o se om folk regera genom o sätta in en dold kamera, det var 53 personer som gick in i hissen och bara EN ända person regerade och sa ifrån. Hur sjukt är inte detta egentligen?! Nu var ju bara denna videon ett test för o se hur många det är som faktiskt regerar när det gäller sådant här, men vi måste ändå börja våga stå upp för varandra och vi måste våga säga ifrån, agera och rycka in när man ser eller hör något som inte är okej. Vi måste sluta blunda för saker och ting som händer och sker och istället försöka hjälpa varandra så gott man kan! Ingen kan göra allt, men alla kan vi iallafall göra något, och genom att stå upp för varandra och agera när man ser eller hör något som inte är okej är något som vi måste börja våga göra!

För tänk om det var du som skulle vara i fara? Visst skulle du vilja ha hjälp då? Du skulle väl inte vilja att alla bara sket i dig och gick iväg? Eller om det kanske var din kompis, dotter, son, en familjemedlem, någon som står dig nära som blev utsatt? Skulle du då inte vilja att folk regerade? Vi måste verkligen våga stå upp för varandra och våga agera när vi ser eller hör något som inte är okej. Man kan inte göra allt själv, men som jag skrev så kan vi alla iallafall göra något och att agera när någon är i fara tycker jag är en självklarhet att man ska göra! Vill ni komma till Manellas inlägg så klickar ni bara HÄR

Gillar

Kommentarer

domandra
domandra,
Bra inlägg 😊nouw.com/domandra
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack så mycket! 😊nouw.com/mittlivsomsofia
Jesse
Jesse,
Super bra inlägg, kan verkligen inte fatta att folk inte bryr sig. 😲 skrämmandejessesarvak.com
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Tack så jätte mycket! Nej det fattar inte jag heller, verkligen skrämmande! 😟 nouw.com/mittlivsomsofia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229