Trotts att han är en liten hund så har han mycket energi och en fruktansvärd kraft. När man skall klippa klorna är det ett tvåmans jobb. han sprattlar, han gnäller och tycker synd om sig själv. Han tycker de är det värsta som finns, vilket resulterar i att jag tycker det är jobbigt att klippa han slot och avstår gärna. Men man kan ju inte låta honom gå med hur långa klor som helst hur länge heller. så vi försöker att klippa lite mindre lite oftare istället.

O hjälper mig att hålla honom medan jag klipar och berömmer. Han får alltid massa beröm under tiden men också efteråt då får han ett tuggben eller liknande men han visar tydligt att det inte alls är godkänt från hans sida att klippa klorna. 

Så nu sitter jag hör i min väntan på att O och min syster skall komma hem så att vi kan ta oss an detta lilla projekt. känner redan nu hur jag egentligen inte vill och jag tror att denna energin överför jag på honom och gör att han ser kloklippning som något hemskt.    

Likes

Comments

När Chilli hade varit hemma i drygt en månad, är de pappas dags att hämta hem sin valp, en smålandsströvare/drever. Chilli blev helt förälskad av lilla Rambo, en liten valp med stora tassar och långa öron.

Chilli och Rambo har vuxit upp tillsammans och nu när de är 4 år så är de fortfarande lika bra kompisar, Rambo ta hand om sin lille kompis så bra i vissa lägen att man tror att han är Chillis mamma, så fort Chilli fått en fästing borttagen skall Rambo dit och tvätta.

Många gånger leker de så bra tillsammans och har så himla roligt tillsammans men en dag när jag och min syster tog ut hundarna i trädgården för att leka med dem. De börjar leka som vanligt men efter en stund hör jag hur Chilli väser aggressivt så fort Rambo kom nära så jag går fram och plockar upp honom och ser att han blöder från ögat, Jag tar chilli i famnen och springer in till fridrummet ställer honom på bordet och ser att rambo Rivit honom i ögat ganska illa. Jag ber mamman ringa till Djursjukhuset och under tiden hon sitter i kö ser jag hur ögat svullnar, när mamma sen kom fram säger de att vi skall komma in med en gång. Vi kastar oss in i bilen och kör till djursjukhuset, väl framme står de och väntar på oss och när vi kommer in i rummet säger de att de måste operera honom med en gång och att de finns en liten risk att de kan rädda ögat...

Vi lämnar Chilli på djursjukhuset över natten och åker hem, mamma ber mig gå och lägga mig då jag var helt förstörd och bara grät och grät, vid 1-tiden på natten kommer mamma upp och säger att operationen gått bra.

när jag vaknar på morgonen har de ringt ännu en gång tidigt på morgonen och berättat att ögat börjat vätska sig så de bestämde sig för att ta bort ögat och sy ihop ögonlocket. Så från den dagen har Chilli levt med ett ög och klarar detta suveränt.

​Min enögda prins 

Likes

Comments

Chilli föddes en kall morgon den 28 april 2012 nere i skånska klippan. Han var en av 4 valpar.

Genom en annons på blocket fick han mitt hjärta att smälta. En liten svart boll inte större än en liten råtta lågan i en hög tillsammans med sina syskon. Jag hade länge sagt till mamma och pappa att jag ville köpa en egen hund efter att familjens gemensamma hund tyvärr fick somna in efter en längre skadetid, och när jag fick se den lilla valpen på bilden så bestämde jag mig direkt.


Den 3 juni 2010 åkte jag och mamma ner till skånska Klippan för att hämta hem min lille svarat prins.


Likes

Comments