Header

Började kl 9 och vi fick in en katt med feber som vi satt dropp på och hon fick stanna över dagen. Efter de var jag med på en kastrering på en hund hane(Svimmade inte som jag trodde att jag skulle) Sen var jag med när dom tog bort en sporre på en tik. Efter lunchen så fanns de inget att göra på operation då fick gå ner på mottagningen och vika ihop filtar,följa med läkare till djur och städa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den här veckan är jag på operationsdelen av själva kliniken. Det första jag fick vara med på var att ta bort gips på en flatte,vi fick in en katt dom jag var med och höll i när dom satt i kanyl. vi fick in en hund som skulle klippas men för att de skulle gå så fick vi lov att söva den då den bet en så fort man rörde den, efter de fick jag lunch. Efter lunchen så fick jag gå ut med en hund som innan lunchen hade tagit bort en knöl vid ögat. Var med och såg när dom kollade ränder på en hund som dom även ryckte bort några på. Efter de var de en Öronrengörning på en hund å sen städa jag innan jag gick hem

Likes

Comments

Då jag glömt och skriva några dagar så kommer de ut ganska många inlägg idag kanske men aja :)

I fredas började jag som vanlig med att kolla om allt fanns i rummen och inne i Polen (alltså där bara vi som arbetar får vara)
Var med och tog blod prov på en jakthund efter de så släppte vi in en som skulle besiktas 3 valpar i ett rum. Efter de var jag med och rönka en hund som hade ont i frambenen,tog blodprov och satt även dropp på den. Sen hade vi fika och efter fikat så var jag med och kolla när dom kollade öronen på en hund och även hade i medel i det. Efter det var jag med på 2 till rönkningar, en av hundarna behövde inte ens ha lugnande för att kunna vara still. Innan jag gick hem den dagen så var jag med när dom vaccinera en valp

Likes

Comments

Började  som vanligt kl 8 sen gick jag och fyllde på med sakerna som vanligt sen var jag med på en vaccination på en hund och kollade öronen på en pudel. Sen hamna jag och följa med och ta blodprov på en hund som inte åt något,kollade en katt som inte hade kissat något alls. Då det var lungt på delen där jag är så fick jag vara med och kolla på en kastrering på en honkatt innan jag fick lunch. Klippte klor på en hund och sen fick ja vara med och vaccinera och kolla öronen på en valp

Likes

Comments

Började kl 8 som vanligt, Började som vanligt med att fylla på saker i rummen och i "Polen" alltså arbetsrummet där dom har kanyler,sprutor,nålar å annat. Det var en lugn dag så eftersom ja inte hade något att göra innan lunchen så fyllde jag på med mat som det var slut på eller som behövdes fyllas på. Vid 9 tiden så har vi som vanligt en fika paus så efter de så var jag med och tog blodprov och gav vätskeersättning till en golden som inte mådde så bra. Sen städade jag i rummet vi var i och det blå(kattrummet). Vi gav vaccin till en shäffer som skulle börja på hundpensionat,direkt efter så var det en hund som kom in med förstor livmoder som skulle in på operation så vi satt kanyl på den. Efter lunchen som slutade kl 1 så packade ja upp varor som kommit och tog ut på hyllorna så var väl klar med det ungefär kl 3 och innan jag slutade var jag med och vaccinera en till hund.

Likes

Comments

Idag började jag kl 9, så började ju som vanligt med att byta om och hälsa på alla.
Jag fick fylla på med sprutor och kanyler så att de fanns tillräckligt.Första djuret vi tog emot idag var en lite katt hane som skulle kastreras och få vaccin,så vi tog emot den och tog in till operations delen senare så visade vi in en hund som hade opererat bort knölar på halsen tidigare men matte va orolig så hon vela kolla på det igen. En blandras hund (shäffer och något mer) som var på återbesök som vi visade till ett rum där dom fick vänta på en läkare.Vid kl 10.30 kanske fick vi in en jättepigg och snäll terrier som vi skulle vaccinera :) Innan vi gick på lunch fick jag vara med och rönka en jämthund som har något problem med benen.Efter lunchen så stod jag och lotta i kassan en stund innan vi började ta emot pasienter igen. Jag och en annan praktikant fick i uppgift att plocka upp varor som kommit och fylla på i butiken där de behövdes vi höll på till kl 3 med de och vi kanske började kl 1. Det bästa var att vi hade kul samtidigt.Fick vara med och kolla på en hund som hade problem med ett öga som inte alls var bra som dom skulle hitta en lösning på och samtidigt tog vi blodprov på den. det sista jag var med på innan jag gick hem var att lämna hem en katt som vart där över dagen.

Likes

Comments

Hejsan!
Nu har jag vart på min första praktikdag,jag är på Hudiksvalls smådjursklinik och där ska jag vara i 3 veckor.
I alla fall, Jag började kl 8 på morgonen och fick då en rund visning och kläder jag skulle ha på mig. Sen satt jag och min handledare oss och skrev i lite papper innan vi gick ut så jag fick hälsa på personalen. Vid kl 9 tog vi emot första pasienten.
De första vi skulle göra var att klippa klorna på en hund,lite jobbig hund då den inte alls vela vara med men de gick bra tillslut, andra pasienten var en hund som skulle vaccineras och sedan en katt, båda djuren gick bra och snabbt. Efter de vaccinera vi en engelsk bulldog som var lite bråkig och tyckte inte direkt om de men de sluta bra. Efter varje besök så sprita man och torka av bänkarna innan man lämnade rummet samt sprita händerna. Sen fick jag ta lunch och då slutade Lotta som ja gått med så efter lunchen fick jag gå med en tjej som heter fanny. Vi lämnade tillbaka en katt som hade kastreras men den kom tillbaka då de droppade blod och katten behövde lite mer tillsyn. Vi lämnade in en annan katt som en veterinär skulle kolla på men då den såg dålig ut så fick den stanna kvar och få dropp och tillsyn, efter vi lämnat in katten i rummet så fick vi lämna in en hund till ett annat rum,den hunden skulle rönka bena och var så lugn å det gick jättebra.Dom fick in en katt som det var något med ögat med (var inte med den gången) Var med när en hund med problem med ryggen kom in och kolla hur veterinären undersökte. Sista pasienten innan ja fick sluta var en hund som skulle kolla bla ögonen. Jag fick sluta vid 4 den här dagen. Jag har haft så roligt och det är lärorikt. Längtar faktiskt tills imorgon.

Likes

Comments

Nuså börjar det närma sig. Snart drar hela min klass ut på praktik i 10 veckor. Vi åker ut på olika platser,vissa åker till Norge,Uppsala och vissa blir kvar här eller någon annan stans. Ska bli kul samtidigt som man kommer sakna alla. Kommer bli mycket på bloggen under dom här veckorna då vi har fått i uppgift att skriva om vad vi gör under dessa veckorna av våra lärare. Jag kommer vara på smådjursklinik och hunddagis. Sen är det inte långt kvar tills balen och studenten är. Gud va ja längtar

Likes

Comments

Lovet har väl inte vart de bästa då den 12/12 är ett sådant datum som man inte vill komma ihåg eller ens veta om att de hänt. Min släkting dog pga en olycka han vart bara 21 år. livet är bra orättvist. (Du är älskad och saknad av många)
På jul var vi i mora hos mormor och morfar med mosters familj. det var roligt träffade gamla kompisar och hade en rolig dag på stan med mamma,mormor och moster!
Den 27 åkte jag till Linus och fira nyår där :-)

Likes

Comments

Första helgen var kag hos killen å på lördagen var vi på dop till en av alla söta bebisar som finns. På julafton så låg vi hemma pga att de gick magsjuka i min familj :-( Den 27 åkte vi till Mora och träffa moster,kusiner,mormor och morfar. Den 28 innan jag åkte till mon pojkvän så träffa jag min farmor,farfar,fastrar och kusiner,dom jag saknat dom efter ca 3 år. Alla va så snälla och gulliga. Det dom var speciellt å varför jag verkligen vela åka till min kille var för att vi vart tillsammans i 17 månader å förlovade i två. sen var jag hos han tills på tisdagen den här veckan. Dan innan nyår hanmna vi på akuten för att han fick så ont i magen,vi fick sova kvar och lämna sjukhuset kl 18.30 på nyår. I tisdags när ja kom hem så kom Linnea och var hos mig å så var vi med varandra tills idag. Så färgade hon mitt hår rödare oxå. Mitt lov har vart underbart.


Likes

Comments