Nu är det fullt upp med jobb & inskolningar men jag tänkte ändå att jag skulle logga in och skriva någon rad.

Jag antar att ingen av er har missat vädret? Jisses! Läste nyss att det kommit 50 cm i Sundsvall. Undra hur mycket det kommit här i Ånge?
Men föret efter vägarna har än så länge varit bra. Plogat och inte speciellt halt. Men nu tycker jag det räcker med snö, vi har så det räcker och blir över.

Vilken omställning det är när man är van att vara hemma med småttingarna och sedan går man ut i arbetslivet. Timmarna som man vanligtvis spenderar tillsammans med barnen ska nu spenderas iväg från barnen. Tisdag, onsdag & idag har jag kommit hem när barnen redan somnat. Det är en konstig känsla.

Men det handlar om att göra det bästa utav det, och nu när Rickard blev uppsagd så blir det ju jag som får gå ut och jobba för att vi inte ska ligga på minimum.

Då tackar man helhjärtat för att barnen har så roligt på dagis de få timmar som dom är där. Hailie behöver verkligen få komma ut och träffa andra barn och leka. Hugo behöver det inte på samma sätt, men dom har ju tryggheten i varandra.

Nej nu är det dags att hoppa in i duschen och sedan krypa ner. Ett till jobbpass i morgon 😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jo men det blir ju lätt så när man inte bloggat på ett tag. Man vill bara ösa ur sig allt som hänt och allt man har på lilla hjärtat. Så pass mycket är det att jag måste ta det i små etapper. Hahah! Minns ni sist? Att vi skulle börja inskolningen på dagis? Där blev det inte riktigt som vi tänkt, när vi gått första dagen så upptäckte vi sår på Hugo och efter ett läkarbesök var det penicillin och hudinfektion som var lösningen. Så vi fick inte gå mer den veckan, och som om inte det vore nog så fick Hailie också samma. Pust!

Men förra veckan var dom tillbaka på förskolan och kunde slutföra sin inskolning.
Så i morgon är allra första riktiga dagen för dom.
Hailie trivs på förskolan som fisken i vattnet, så oerhört härligt! När jag ska säga "hej då" måste jag gå runt på avdelningen och leta rätt på henne och hon har knappt tid att vinka åt mig. Men det känns så härligt att det är så.
Hugo han går runt på avdelningen som den lilla solstrålen han är. Surrar och med världens smil.

Likes

Comments

​Hörrni ni alla där ute! Ni vet det här med förskola, jobb och ett hem! 
Jisses! Alla föräldrar borde också få sig en inskolning på att få komma in i alla rutiner innan man startar upp på riktigt. Tänk er vad skönt! "Nej, men idag funkar det bara inte.. Jag går hem, vi gör ett nytt försök i morgon!"
Nej, men skämt åsido.

Resterande av veckan har jag fått jobb, så lite mixtrande blir det allt med bilar, barn, barnvakt och förskola. Men vi löser det tack vare Rickards föräldrar. Guld värt! 

Och tro det eller ej, men mina barn sover redan för natten! Klockan är bara 19.10! Det var inte igår det hände och det känns så skönt att man slipper oroa sig för att dom sover för kort tid på natten. Så hoppas dom börjar göra det här till en vana, både för sin skull men också för vår skull. Det är så himla skönt att få varva ner och hinna plocka ifred på kvällen. 

Så nu ska jag ta och göra mig en kopp kaffe och sedan slänga mig i soffan för att kika på kvällens farmen. 
God kväll på er! 


Likes

Comments

Det pratas om att idag återgår allt till det "normala". Skolorna börjar, man ska tillbaka till jobbet och allt går in i sin vanliga rutin igen. Men för min lilla familj blir det precis tvärtom. Idag påbörjar vi en ny resa, en ny era om man så vill.
Mina småttingar ska bli dagisbarn!

Som jag har surrat om det här, och vips är dagen kommen. Idag är det dags!
Jag har precis klivit av mitt nattpass så nu blir det att blåsa hem med svarta faran och göra min familj i ordning för förskolan.

Wish us luck! ♡ 

Likes

Comments

Veckans bästa inköp köpte jag igår. Den kommer verkligen att användas och komma till användning. Vad är det då undrar ni, kom till saken tänker ni! Jo mina vänner, en familjkalender! Där varje familjemedlem har en kolumn och man kan se vad varje människa har inplanerat under månaden. Precis så inramat och strukturerat som min hjärna gillar!

Jag har såklart kvar min lilla kalender också där det står exakt samma saker som i den stora, men i och med den stora så kan jag släppa lite på mitt kontrollbehov att det är jag ska vara ansvarig för allt som ska kommas ihåg och göras. Skönt!

Det känns som att det på måndag kommer att starta ett helt nytt liv, mina barn ska börja på förskola! Hur stort är inte det?
Jag ska återgå heltid till jobb (fast jag har ju tjuvstartat redan). Det känns lite spännande att jag ska iväg på jobb och barnen ska iväg på förskolan. Att få ihop ett livspussel av alltihopa. Dom senaste 3 åren har ju varit oerhört lättsamma rent tidsmässigt. Vi har gjort det som fallit oss in just den dagen och det har varit helt underbart. Men nu tror jag att jag är redo för att ge mig ut i arbetslivet, skaffa kollegor och göra som alla andra. Det är dags att inte bara vara mamma längre. Utan även kollega.
SPÄNNANDE! Måndagen kryper närmare och närmare och jag känner mig taggad! (och livrädd!!)


Likes

Comments

Tidigare i morse hade jag mitt möte med arbetsförmedlingen.
Jag tror att det gick ganska bra, och hon förstod nog att jag inte behöver deras hjälp så mycket utan att jag har min plan som jag tänker följa. Sen får vi se vart jag tar mig med den! Däremot gav hon mig möjlighet till fler jobbtillfällen så det känns bra. Hoppas på att höra därifrån snart.
Jag har så svårt att se mig själv som arbetssökande, jag tror att jag är lite rädd för det. Jag tycker inte om att inte veta, att inte ha en trygghet. Men nu hoppas vi på att jag inte kommer behöva vara inskriven på arbetsförmedlingen speciellt länge!

Jag har redan nu skrivit ihop ett CV och personligt brev så jag kan börja söka jobb!

Efter att ha gått igenom min plan och tidrapporter och sånt där så avslutade vi mötet och jag drog iväg och storhandlade.
Tänk att det kan vara så tillfredställande att fylla upp hemmet med en massa mat! Haha.
Dyrt blev det, men det är värt varenda krona att man kan handla det man vill ha och göra den mat man vill ha och är sugen på.

Likes

Comments

Häromdagen kom Hailie ut från sitt rum och då hade hon klätt ut sig.
I prinsesskjol, en baddräkt runt halsen, trosor på handleden och huvud så kände hon sig jättefin!
"Mamma, siiiin" sa hon när hon kom ut.

Likes

Comments

En utav de allra bästa känslorna som finns är när man varit iväg och storhandlat och exakt ALLT finns hemma. Tycker inte ni det? Alla pålägg, frysen är full, tvättmedel, sköljmedel, våtservetter, blöjor & välling. Allt ni kan tänka på, det finns här hemma!
Så härligt! Nästan så att man inte vet vad man ska äta för att det finns så många möjligheter.
Jag älskar det!

Så idag bjuds det på wok här hemma, men först ska vi iväg och hälsa på farmor & farfar en sväng när Hugo har vaknat från sin lur.
Hoppas ni alla har en fantastiskt torsdag!

Fick upp den här bilden bland mina minnen idag så jag ville dela med mig av den till er.
Min lilla pianospelare!

Likes

Comments

Har jag varit vaken 36 timmar med ett litet undantag på 1,5h. Hur jag fortfarande kan stå upp är för mig en gåta. Det har inte blivit mycket sömn alls de senaste nätterna. Natten mot 1 januari sov jag 2h, Sen sov jag väl en normal natt, och inatt har jag jobbat men sovit 1,5h på morgonkvisten. Känns som att jag ligger lite minus på sovkontot och det har bara gått 3 dagar på det nya året. Nej fy! Nu får det ta och bli någon ordning på det här.

I morgon har jag ett möte inplanerat på arbetsförmedlingen. Jag känner mig faktiskt lite nervös om jag ska vara ärlig.. Men för vad vet jag inte riktigt, konstig känsla! Storhandling måste också göras i morgon, det börjar tryta på det allra mesta här hemma för tillfället. Kanske ska slå 2 flugor i en smäll och passa på att handla efter jag varit på arbetsförmedlingen. Jag minns inte när jag var och handlade själv sist när barnen var vakna! Så det vore på sin plats.

Nu ska jag kika på Marie Wern en stund innan jag ska gå och lägga mig. Hoppas ni haft en toppendag! :)

Likes

Comments

Nu på måndag är det dags för barnen att påbörja inskolningen på förskolan. Jag är så nervös så det räcker till och blir över, men samtidigt ser jag fram emot det. Vi har börjat förbereda Hailie att hon ska gå på dagis med Vincent & Thilde som hon känner sedan innan, och att man leker och har roligt på förskolan. I lördags när vi var i Sundsvall så köpte vi lekhjälmar till förskolan, så då sa jag också att man har dom när man är ute och leker. Jag tror att Hailie är mogen för att börja i förskolan nu. Innan jag fick veta att jag var gravid med Hugo så skulle hon ju skolas in i september -16, och då var hon absolut inte mogen för det. Så när jag blev gravid och sedan föräldraledig igen så var det en självklarhet för mig att ha henne hemma även då. Men nu börjar hon bli så pass stor, och redo att upptäcka mer av världen.

Men då min "lilla" bebis Hugo då, familjens gladaste medlem. Min chillbulle, han ska ju också börja. Det gör lite ont i mammahjärtat att jag inte kan ha han hemma lika länge som jag kunde med Hailie. Men samtidigt glädjer det mig att dom hamnade på samma avdelning, att dom kommer att ha varandra. Att det var just vår lilla Hugo som kom är så självklart just nu. Han gav oss det vår familj var i störst behov av, ett lugn. Det går inte att stressa vår yngsta familjemedlem & han har precis som oss andra 3 en vilja av stål och ett temperament i världsklass! Jag tror det kan vara bra för Hailie att ha Hugo på samma avdelning och vice versa. Hailie kommer se till att Hugo alltid i är med och delaktig, & Hugo kommer ge Hailie ett lugn som hon behöver. I vår kommun är det inte en självklarhet att syskon får gå med varandra, trots att jag tycker det borde vara det. Det innebär en trygghet för både föräldrar och barnen.

Likes

Comments