När det äntligen blev lite sol och värme då hade vi bestämt oss för att åka med allt skräp till återvinningscentralen och kläderna som jag gör mig av mig till Råneå returen. Det gick snabbt så vi åkte och köpte lite mer slippapper och sedan åkte vi förbi sonen Johan och drack kaffe och satt ute i solen en stund.

Hemma igen så oljade jag golvet i gårdshuset ett andra varv. Sedan blev det middag och en promenad med Kero för att han skulle få göra sina behov. Mellan middagen och promenaden så kom det en ordentlig regnskur men den var kort och nu är det lite växlande molnighet. En sådan här kväll när det är vindstilla och just efter en regnskur då är myggen på alerten så det blev några bett.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är viktigt att ta var på de små glädjeämnena i vardagen.

Idag har jag fått glädja mig åt flera saker. På förmiddagen åkte jag till min pappas grav för att sätta lite fräscha blommor i vasen. Jag kände glädje över att få minnas en del gemensamma stunder, att se att blommorna i rabatten var fina och att senare under dagen återvända med min mamma. Jag gjorde samma sak på Berts grav, min mammas andra kärlek som hon fick dela sitt liv med i nästan 30 år. Min pappa omkom när jag bara var tio år och min mamma endast 36 så Bert kom att vara en del av både mitt och hennes liv under mycket längre tid än det hon och min pappa fick tillsammans.

När jag besökte min mamma fick jag åter glädja mig åt att hon är så pigg och alert så att vi kan ta långa promenader tillsammans och att vi kan utmana varandra på att lösa korsord. Idag besökte vi också polisen för att fixa en ny ID- handling till henne och då fick jag glädja mig åt att hon fortfarande är mån om sitt utseende. Hon tyckte nämligen inte om hur hon såg ut på fotot. Hon tyckte att hon såg ut att vara gammal och skrynklig, vilket hon ju är. Det är befriande att kunna skratta tillsammans och konstatera att vi faktiskt har blivit äldre och har rynkor men att det inte betyder något så länge vi får ha hälsan.

​När jag kom hem fick jag glädjas över att vår hund Kero som vanligt blev glad över att jag åter var hemma. Sedan fick jag glädjas över att maken hade slipat golvet ute i gårdshuset och att jag och Kero fick en fin promenad i lätt duggregn.

Sen eftermiddag och kväll har jag och maken fått glädjas över att umgås med hans syster med make. Vi var bjudna till dem på middag, och det blev en trerätters, helt utsökt. Där fick jag och även maken glädjas över att vid ankomst träffa en bekanta som bor i samma hus och vid avfärd träffade vi en annan bekant till mig som det också var kul att träffa.

En annan sak som vi också fick glädjas åt är den vidunderliga utsikten som de har från sin lägenhet på 11 våningen, bildbevis ovan. Det var också en annan sak som vi fick glädjas åt och det var att svägerskan blev mycket förtjust i vår hund och tyckte att han var så go och fin. Det är inte så ofta som jag har sett henne ligga på golvet och kela med varken barn eller vår tidigare hund.

Man kan sammanfatta denna dag som en dag fylld av små glädjeämnen i vardagen

Likes

Comments

Idag har jag gjort mig fri från en del saker som bara legat och tagit plats. Jag har varit till något som heter Råneå returen där jag har lämnat in både kläder, skor, väskor, kuddar, påslakan och värmedynor. Kommer att fortsätta att göra mig fri från mer kläder men även en del porslin .

På min och Keros promenad i skogen har jag också frigjort mig från en del spänningar i kroppen. Bara njutit av solen, värmen och lugnet som man upplever på en skogspromenad.

I gårdshuset håller vi också på att frigöra oss från en del gammalt. Vi har tagit bort den gamla mattan som låg på golvet i ena rummet, tagit bort en vägg mellan hallen och rummet och nu slipar vi trägolvet som låg under mattan och ska måla tak och väggar. Nu ska det bli öppet, vitt och ljust. Här ska vi njuta av ljuset och lugnet.


Samtidigt som det är befriande att göra sig av med gammalt så är det också rofyllt att se t.ex gamla hus som motstått tidens tand i 100 år. Vi bor själva i ett hus från 1933 men det är i en helt annan stil än huset på bilden som jag tycker är väldigt vackert. Jag skulle gärna ha ett sådant hus och renovera det med moderna material men i gammal stil.

Även i vår trädgård får man göra sig av med gammalt för att förnya och utveckla. Rensa bort vissna blommor, klippa ner clematis och klätterrosor, rensa bort ogräs. Detta är också en sorts frigörelse.

När man sedan får se att allt arbete man lagt ner ger resultat och man bara kan njuta av det vackra då känner man ett inre lugn och får massor av inspiration och glömmer smärtan man fick när man grävde som värst.

Nu njuter jag av bland annat våra pioner som är i slutet av sin blomning.

Njut av sommaren trots saknad av värme och sol. Befria dig från det som tar plats antingen i ditt huvud eller i dina förråd.

Likes

Comments

När vädret är grått och mulet och det kommer en del regn från himlen då får man hitta på något att göra inomhus.

Första dagen på näst sista semesterveckan och än har jag inte fått den där härligt varma dagen.

Får väl hoppas på augusti då.

Tog tag i ett projekt som väntat länge, rensa ut i vårt förråd under snedtaket. Sakerna på bilden ska nu förpassas till återvinningscentralen.

Kvar i förrådet finns en kartong och en IKEA påse fyllda med kläder, skor, väskor, kuddar och överkast som ska överlämnas till någon organisation som tar emot sådant.

Maken han har legat på knä eller suttit på baken och slipat trägolvet ute i gårdshuset. Inte riktigt klart men nästan.

En annan dag då ska det rensas i garderober och byrålådor.

Sommarprojekt utrensning pågår parallellt med att vi bygger om i gårdshuset.

Även om dessa projekt är roliga och behövligt så längtar jag ändå till den där dagen då termometern visar över 25 grader och solen strålar från en klarblå himmel.

Likes

Comments

​Semester, ledighet, sol, bad och umgänge med familj och vänner. 

Förväntningarna är stora och drömmarna många.

En sommar som denna har nog tyvärr krossat mångas drömmar om den perfekta semestern.

Förväntningarna har inte infriats men kanske har andra saker blivit gjorda istället.

Så är det för oss. Vi kanske inte hade satt igång med att bygga om i vårt gårdshus om sommaren hade bjudit på värme och mycket sol. Vi kanske inte hade tagit oss tid att fundera över hur vi ska inreda där ute för att få så mysigt och användbart som möjligt. Vi kanske inte hade funderat över hur vår buss ska inredas för att passa vårt behov när vi ska ut på kortare eller längre resor. 

Om sommaren hade varit varm och solig så kanske jag inte hade promenerat i skogen lika ofta som jag och vår hund Kero har gjort denna sommar.

Nu sträcker sig mina förväntningar inte längre än till att det ska bli bra med blåbär i skogen. Jag ska inte plocka bär för att sälja men vill gärna kunna plocka en del för att frysa ner så att jag kan göra blåbärspaj när jag känner för det, även om det är vinter.

Jag har en längtan efter vårt första barnbarn som ska födas i september och en förhoppning om att allt ska gå bra.

Mina förväntningar är inte så stora men det finns en som jag speciellt tänker på. I augusti kommer jag att byta arbete och då hoppas jag att jag kommer att få utmaningar och arbetsuppgifter som gör att det blir ett både roligt och utvecklande arbete. 

Det är de förväntningar som jag har om den närmaste framtiden.

Likes

Comments