• Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Twitter
  • Youtube

Home alone!

Postad i: Ego bilder/"selfie", Massa Blandat

Yepp.. ensam hemma kommer jag å bli.. aja inte så mkt helt ensam. har ju Findus som sällskap oxå.😊 men menade ju mest ensam utan älskling.❤🙁

han ska hem till sin bror å passa hans brors katt några dagar. hans bror ska väll jobba borta nånstans utanför stan antar jag eller nåt sånt eller lite längre bort(vet ej var men).
så älskling kommer inte hem förrän på torsdag nån gång. kommer kännas drygt å vara utan han dessa dagar.

aja, jag kan iallafall passa på å göra ett å annat(om jag hoppas orka p.g.a ett å annat) medan han inte är hemma.

jag tänkte delvis passa på att:
📽 spela in lite videos till min kanal
🎬 redigera videos(beror på vad många jag spelar in)
✔ kanske städa lite
✔ kolla nån serie
å nånting mer men vad vet jag inte ännu.
det får man se då.🙂😊

Gillar

Kommentarer

Alfons
,
Jaså, är det en knäkatt som måste vara i knät hela dagarna?
MittLivOmMig
MittLivOmMig,
Mja.. knäkatt är han väll till å från våran katt när han själv vill ligga i knäet/på bena.🙂 det inge fel med det lixom.
nouw.com/mittlivommig
Alfons
,
Inget som helst fel med det. Det som är fel är ju varför killen måste sova där flera dagar pga katten? Jag har varit kattvakt ett par gånger förut och då är det att gå dit två ggr dagen och ge den mat och byta vatten.
MittLivOmMig
MittLivOmMig,
För att hans bror jobbar långt bort utanför stan å tycker inte att hans egen katt ska vara ensam hemma då den inte är van å vara ensam om nätterna m.m så därför var min kille tvungen å ställa upp. Egentligen hade han ingen lust å ställa upp för han kände sig lite dålig å febrig men han hade tyvärr inget val å ingen annan kunde ställa upp i det tillfället heller just då.
nouw.com/mittlivommig
Alfons
,
Pga det su skrev nu så är det läge att se över situationen om man ska ha katt eller ej mer. Han måste ju inte ställa upp om han inte vill. En katt ät en katt, den behöver inte "vänja" sig på så vis, som en hund. Den kan lämnas över natten utan att något händer.
MittLivOmMig
MittLivOmMig,
Grejen är den att hans bror har ALLTID haft katten å vill lixom inte göra sig av med den bara sådär. Plus att han vill inte säga nej till sin bror för då kanske risken är att hans bror förlorar arbetet om han inte passar katten åt sin bror. För deras syrra kunde inte heller ställa upp, inte denna gång iallafall. Ja men vissa katter kanske inte klarar av att vara ensamma plus att enligt regel(vad jag hört å läst nånstans) så får man tydligen inte lämna en katt över natten ensam trotts man kollar till den kanske till å från. Tror att det stog att man får inte lämna katten ett viss antal timmar ensam(var nån lag på det). Finns så mkt olika fakta om det där har jag sett på nätet så.
nouw.com/mittlivommig
Alfons
,
Enligt de regler som finns för just katt är att man får lämna de ensamma upp till 3 dagar förutsatt att det finns mat och vatten. Så 3 dagar är mer än 50 timmar. Där har du regeln. Tycker ändå att det är en konstig lösning. Hans bror för ju lösa det på ett sätt om inte killen eller syrran kan hjälpa till.
MittLivOmMig
MittLivOmMig,
Jag kan säga som såhär. När min faster levde så tala hon om för mig(hon hade tatt reda på fakta om det oxå plus hon själv ägde 3 katter då) att katter få man inte lämna ensam mer än 4 till 5 timmar om det är inne katter. Försökte själv hitta fakta om hur länge man får lämna en katt å hitta lite olika fakta om detta. Man får inte lämna en katt ensam en hel helg å även om man ser till att den har mat å vatten så räcker inte det. En katt kan käka upp maten på en hel dag eller så rätt lätt å vatten måste man byta varje dag till en katt iallafall 1 - 2 ggr om dagen. Vi t.ex ger mat 3ggr om dagen(torrfoder finns å som fylls på kanske 1 gång per dag beroende på vad mkt eller lite torrfoder katten äter) å ger nytt vatten 2ggr per dag(morgon å kväll). Ja men eftersom min kille inte har jobb just nu å inte gör nåt annat om dagarna så passar han på att lika gärna ställa upp å vara kattvakt.
nouw.com/mittlivommig
nathaliesivertsson
nathaliesivertsson,
Katt klarar sig längre än 4-5 timmar själv, kan ju inte ha kattvakt varje dag när man är på jobbet oftast jobbar man ju längre än 4-5 timmar. Men en katt måste man kolla till minst 2 gånger om dagen. Du eller någon annan måste enligt lag se till din katt minst två gånger om dagen. Katten ska också ha mat minst en gång om dagen. Är katten inne ska den ha fri tillgång till vatten, är den ute ska den erbjudas vatten vid minst två tillfällen om dagen samt erbjudas skydd mot sol, regn och vind. När vi har kattvakt så går dom och kollar till våra två katter på morgonen och sen igen på kvällen, och är hos katterna en stund så dom får sällskap. Dom sover inte hemma hos oss ( den som är kattvakt)
nouw.com/nathaliesivertsson
MittLivOmMig
MittLivOmMig,
Så du menar att om man har katt vakt å ska be nån kolla till katten(medan man är borta t.ex) så ska den personen ge katten mat endast EN gång?!😮 då lär ju katten svälta då?!. Vi ger våran katt(när vi är hemma såklart) mat 3ggr om dagen(förmidda, eftermidda & kvällen) + byter nytt vatten 2ggr per dag.
nouw.com/mittlivommig
nathaliesivertsson
nathaliesivertsson,
Minst en gång om dagen! Klart dom fyller på torrfoder när det behövs, våra får bara blötmat på kvällarna. Och har tillgång till torrfoder dygnet runt + vatten.
nouw.com/nathaliesivertsson
MittLivOmMig
MittLivOmMig,
Ah ok. Vi ger våran katt blötmat 3ggr å lite torrfoder breve som våran katt kan ta när den vill ha.🙂 men den får inte mkt torrfoder då katten förr ättit för mkt av det å bara spytt upp till å från så, men det har blivit bättre nu nät vi minskat med torrfoder.👍🏻🙂
nouw.com/mittlivommig