Förändra sitt mindset

Idag är en dålig dag måendemässigt. Jag har ingen anledning att må dåligt direkt, utan är bara helt urladdad energimässigt och känner av ångest och depression.

Hade sambon jobbat idag så hade jag dragit täcket över skallen och gömt mig idag. Men han är ledig och vi ska åka till Högbobruk för att kolla på djur och fika.

Jag hoppas att det kan ändra mitt mindset. Jag vet att psykisk ohälsa handlar om fysiologi och kemi, så det är inte alltid viljestyrt och så lätt som att åka på en utflykt för att förändra sitt mindset. Men ibland kan avledning och lite avbrott i begynnande tankebanor faktiskt hjälpa mig att må bättre. Ibland kan en utflykt dra upp mig ur ett dåligt mående, självklart inte alltid, men ibland.

Hunden får inte följa med, han är mycket piggare och verkar vara helt återställd, men vi vill inte ta några risker så han får stanna hemma och vila i värmen. Jag hade velat stoppa ner honom i en barnvagn (vi äger ingen barnvagn) med massa varma filtar och annat. Det är så synd om honom som inte får följa med eftersom att han älskar Högbo och jag känner mig helt ond som lämnar honom hemma . Men han ska ju inte överanstränga sig och hållas varm....

Gillar

Kommentarer