Nu har jag inte bloggat på hur länge som helst, men nu har jag tänkt börja igen.

Men jag är inte så bra men aja det äe kul att skriva

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej jag har börjat att köra mer "svåra"

där man behöver träna mer på sin handling för inför klubbmästerskapet så hade vi inte tränat på det så dom Svängarna kunde vi inte som var jätte lätta eller Karlsson kunde säkert det men jag kunde dom inte😂
Så inför Acana cup i Kungsör så har jag börjat träna på dessa övningar.

jag har bara kört den första och sista men dom är väldigt roliga för man får jobba mycket med sin hund och träna handling.

Likes

Comments

Hej, jag har tänkte mycket på att börja tävla i agility med Karlsson.

Det gick inte alls bra på klubbmästerskapet med det var verkligen kul. Man fick se jätte duktiga hundar med jätte duktiga förare så man fick lära sig mycket hur man kan göra vissa svängar och sånt.
Klubbmästerskapet gjorde mig mer tävlings sugen. Men det är verkligen jätte kul. Det behöver inte gå bra för det gör inte alltid det, men jag är väldigt stolt över han för att vara andra gången vi var på klubben med Karlsson och första tävlingen.

​(bild från klubbmästerskapet)

Nästa år så ska jag börja tävla. När jag vet vilka tävlingar jag ska på så skriver jag ett inlägg

Likes

Comments

hej, jag gör en collab med Rebecka

(Team agilitydogs) från Instagram.

Hennes blogg heter WWW.nouw.com/teamagilitydogs

Om jag minns det rätt.

Hon är verkligen jätte duktig på agility.

Frågor till collab😊


1. Favoritras?

Jag har ÄLSKAR verkligen stor pudlar. Dom verkar så himla härliga😍

2. godis eller leksak?

I agilityn kör jag med godis när jag ska lära in trixen annars leksak, men lydnad och freestyle så är det godis. Så både och.

3.vilket foder äter era hundar?

Mina hundar äter doggy.

4. har ni någon/några förebilder?

Jag har Cornelia, Astrid,katinka,Tyra,Elin,Rebecka,Emma,Elsa.

Jag har jätte många men jag ser verkligen upp till dom. Dom hat verkligen kommit långt med sina hundar. Dom är verkligen supersnälla

5. vad fick er att börja med hundsport?

Jag vet faktist inte det är bara så fantasktist.

6. Vad brukar va eran typiska "tränings outfit"?

Min tränings väst och typ träningsbyxor.

7. favorit märke på produkt?

Jag har inte riktigt någon favorit men jag gillar väll någon.

8. Vilka bloggar brukar du läsa?

Jag läser inte så mycket och det är jätte tråkigt

9. vad är jobbigast med att ha hund (typ tex klippa klor, bada osv..)

Att typ gå promenader när det rengnar😂 annars är det underbart.

10.vad har du för kamera

Jag har en Canon eos 440 eller något😂

11. hur gammal är du och din hund

Jag är 12 och min hund är 1 år

12. när fyller du och hundarna år?

Jag fyller 5 Mars och Teddy 29 september.

13. Favorit djur om du inte får välja hund?

Jag gillar alla djur typ, men kanske typ katt.

15. Gillar du hästar?

Jag gillar väll hästar.

Likes

Comments

Teddy är helt rätt hund för mig, han är sammarbetsvilig och lär sig fort. Jag tycker att det är det bästa med en hund att den vill jobba och tycker det är kul, jag tycket väldigt mycket om att tränar olika hundsporter att prova nya.

Det jag vill tävla i som jag verkligen vill satsa på är freestyle, både jag och Teddy har jätte kul när vi tränar den hundsport.

Just det att man skriver ett pogram till lära in trix till att se resultatet är väldigt kul. Så det är den hundsporten som jag vill satsa på mest nu, men sen är det agility, det tycker jag också om för samma som freestylen så blir man ett team och det gillar jag jätte mycket. Men agility är så mycket mer en bara vara på banan och bara köra.

•att gå in från rätt håll in på slalomet.

• tänka på kontaktfällt

• och såklart inte glömma banan

Lydnaden är också en sak jag skulle vilja satsa på, det är så kul med lydnad, man får bra lydnad på hunden den gör saker som du säger åt den att göra tills du säger att man ska göra något annat. Det är jätte kul, jag kan inte riktigt säga att Teddy är så bra men ska tråna han så han blir så bra.

Rallylydnaden är också jätte kul att träna men jag tycker att det är väldigt lik lydnaden fast enklare, men det är verkligen jätte kul men jag vill satsas på alla hundsporter men det blir lite svårt att göra så jag kommer att vänta ett tag sen se vad som jag och Teddy tycker är roligast sen kommer det ett nytt inlägg om just detta med att satsa på den bästa hundsporten eftersom jag gillar ganska många så du är det bara att vänta och se vad Teddy tycker är roligast och vad som passar just oss,

Hoppas att ni gillar detta inlägg fast det blev väldigt kort


Likes

Comments

Selar och halsband

Jag tycker så här ni får tycka hur ni vill. 
Halsband är inget farligt för en Frisk hund, alltså som har problem med halsen eller med lungorna eller något annat, men jag tycker att vissa selar gör samma effekt som ett halsband, jag använder retriver koppel och jag tycker dom är jätte bra och funkar för mig. Men det jag inte gillar är att man kallar personer för djurplågare för att man har halsband det är liksom inte okej. Jag förstår om man inte gillar halvstryp och sånt men ett vanligt halsband. Man får tycka och tänka vad man men man säger inte saker som att man är djurplågare för att man använder halsband
Hoppas ni inte tyckte jag var för hård jag ville bara få ur mig det.

Likes

Comments


Hej jag  har varit på Katrineholms brukshundsklubb. Vi var med Emmy och Alice. ( Instagram: Labbelycka )

Vi tränade agility, jag tränade in tunnel och han lärde sig ganska fort men han kan det inte riktigt en, jag körde även bara hinderstöd, jag tyckte väll att det gick ganska bra för att vata första gången.

Jag tog lite bilder med min kamera, jag fick en del bra bilder men jag har inte köpt en sak som jag får bilderna till mobilen.

Vi tog en paus, vi åt lite och pratade lite. Vi hade riktig kul.

Sedan började Emmy och Teddy leka, det var jätte kul tyckte Teddy.

Sedan gick vi en promenad i skogen, det fanns många olika vägar så man blev lite osäker vilken man skulle ta, men man går typ runt klubben så vi tog den snabba vägen.

Sen gick vi in i klubbstugan och kollade hur det såg ut.

Sen gick vi tillbaka till agilitybanan och träna lite mer, sen var vi tvungna att åka hem, det ville jag inte för vi hade så himla kul, Emmy är jätte snäll och trevlig att vara med, hjälper om man hade något problem. Alice var jätte gullig och duktig, 

Jag längtar så mycket till nästa gång vi ses. 


Likes

Comments


• Vi ska klara klass 1

Alltså att vi ska kunna alla momenten.

• Vi ska klara klass 1
Alltså att vi ska kunna alla momenten.
Som är:

1 . Platsliggning

Föraren lägger hunden på en linje tillsammans med andra hundar (minst tre hundar måste delta). Det ska vara ca fem meter mellan hundarna. Föraren går sedan 20 meter från hunden och stannar synlig och vänd mot hunden. Efter två minuter säger tävlingsledaren till föraren att gå tillbaka och sätta hunden upp.

2. Tandvisning

Hunden sitter eller står kopplad vid förarens sida. Domaren ska utan svårigheter kunna kontrollera hundens tänder och bett.

3. Linförighet

Hunden ska gå med hängande koppel på förarens vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens knä. Hunden ska kunna gå i olika tempon och kunna vända när föraren blir tillsagd att gå till höger eller vänster. När föraren stannar ska hunden också stanna i utgångsläge utan kommando från föraren.

4. Läggande under gång

Momentet inleds med "fritt följ" (linförighet men utan koppel). På kommando eller handtecken ska hunden snabbt lägga sig ned. Hunden ska lägga sig ned utan att föraren stannar. Föraren fortsätter ca tio meter ifrån hunden, gör helt om halt och återvänder sedan till hunden när tävlingsledaren säger till.

5. Inkallning

Hunden lämnas sittande och föraren går iväg cirka 15 meter i anvisad riktning. På tävlingledarens order kallas hunden in. Hunden bedöms på om den kommer in till föraren utan avvikelse.

6. Ställande under gång

Momentet inleds med "fritt följ" (linförighet utan koppel). På kommando ska hunden snabbt stanna och stå still. Ställandet utförs utan att föraren stannar. Föraren fortsätter ca tio meter, gör helt om halt och återvänder sedan till hunden på order av tävlingsledaren.

7. Apportering

Hunden sitter vid förarens sida. Tävlingsledaren säger till föraren att kommendera hunden att gripa en apportbock av trä, som föraren håller på lämpligt avstånd framför hundens nos. Hunden ska sedan hålla apportbocken i ca fem sekunder. Därefter ska föraren när tävlingsledaren säger till, kommendera hunden att avlämna apportbocken.

8. Hopp över hinder

Hunden sitter vänd mot föraren på andra sidan ett hinder. När tävlingsledaren säger till, kommenderar föraren hunden att hoppa över hindret. Höjden på hindret anpassas efter hundens mankhöjd.

9. Helhetsintryck

Det sista momentet som bedöms är helhetsintrycket av ekipaget. Domaren tittar särskilt på samarbetet mellan förare och hund. I helhetsintrycket bedöms även arbetsglädje och arbetsvilja.

  

Så när jag har lärt Teddy allt det så vi är 100% säkra så kanske jag kommer att börja tävla.


Sedan så har jag inte riktigt tänkt på klass 2

Men jag tänker att jag ska göra en sak i taget. 

Hoppas att ni gillar mitt inlägg, Jag lånade texten om alla momenten i klass 1 var från Agria.

1 . Platsliggning

Föraren lägger hunden på en linje tillsammans med andra hundar (minst tre hundar måste delta). Det ska vara ca fem meter mellan hundarna. Föraren går sedan 20 meter från hunden och stannar synlig och vänd mot hunden. Efter två minuter säger tävlingsledaren till föraren att gå tillbaka och sätta hunden upp.

2. Tandvisning

Hunden sitter eller står kopplad vid förarens sida. Domaren ska utan svårigheter kunna kontrollera hundens tänder och bett.

3. Linförighet

Hunden ska gå med hängande koppel på förarens vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens knä. Hunden ska kunna gå i olika tempon och kunna vända när föraren blir tillsagd att gå till höger eller vänster. När föraren stannar ska hunden också stanna i utgångsläge utan kommando från föraren.

4. Läggande under gång

Momentet inleds med "fritt följ" (linförighet men utan koppel). På kommando eller handtecken ska hunden snabbt lägga sig ned. Hunden ska lägga sig ned utan att föraren stannar. Föraren fortsätter ca tio meter ifrån hunden, gör helt om halt och återvänder sedan till hunden när tävlingsledaren säger till.

5. Inkallning

Hunden lämnas sittande och föraren går iväg cirka 15 meter i anvisad riktning. På tävlingledarens order kallas hunden in. Hunden bedöms på om den kommer in till föraren utan avvikelse.

6. Ställande under gång

Momentet inleds med "fritt följ" (linförighet utan koppel). På kommando ska hunden snabbt stanna och stå still. Ställandet utförs utan att föraren stannar. Föraren fortsätter ca tio meter, gör helt om halt och återvänder sedan till hunden på order av tävlingsledaren.

7. Apportering

Hunden sitter vid förarens sida. Tävlingsledaren säger till föraren att kommendera hunden att gripa en apportbock av trä, som föraren håller på lämpligt avstånd framför hundens nos. Hunden ska sedan hålla apportbocken i ca fem sekunder. Därefter ska föraren när tävlingsledaren säger till, kommendera hunden att avlämna apportbocken.

8. Hopp över hinder

Hunden sitter vänd mot föraren på andra sidan ett hinder. När tävlingsledaren säger till, kommenderar föraren hunden att hoppa över hindret. Höjden på hindret anpassas efter hundens mankhöjd.

9. Helhetsintryck

Det sista momentet som bedöms är helhetsintrycket av ekipaget. Domaren tittar särskilt på samarbetet mellan förare och hund. I helhetsintrycket bedöms även arbetsglädje och arbetsvilja.

Så när jag har lärt Teddy allt det så vi är 100% säkra så kanske jag kommer att börja tävla.


Sedan så har jag inte riktigt tänkt på klass 2

Men jag tänker att jag ska göra en sak i taget.

Hoppas att ni gillar mitt inlägg, Jag lånade texten om alla momenten i klass 1 var från Agria.

Likes

Comments

Träning

Jag tänkte berätta vad jag tränar och varför jag tränar just den hundsporten. Men denna blir med Teddy. Teddy kan ju inte göra alla hundsporter en för han är ju inte 1 år en.

Lydnad:
Jag tycket det är viktigt att träna lydnad med sin hund, jag känner mig mer trygg när jag har lydnad på min hund.

Rallylydnad:
Jag tycker att rallylydnad är en enklare variant av lydnad.
Jag tycker det är väldigt roligt och jag känner att jag får bättre kontroll på min hund om jag tränat rallylydnad,just för att den ska alltid gå fot.

Freestyle:
Jag tycker det är väldigt kul, jag tycker om och dansa och att träna med hundar så det passar ju mig.
Jag tycker att allt är kul,
• skriva program
• hitta bästa låten till programmet.
• lära in jätte roliga trix
Och så klar sedan få se resultatet

SEDAN DET JAG VILL BÖRJA TRÄNA ÄR MED TEDDY

Agility:
Jag tycker att det är väldigt kul hundsport. Jag tycker det är en roligt team sport.

Bruks:
Jag tycker det verkar vara väldigt roligt, jag tycker det verkar vara kul med bruksspåret, för jag har bara tränat viltspår.


Hoppas ni gillar inlägget, jag ska försöka uppdatera så ofta jag kan

Likes

Comments

LYDNAD


Hejsan jag har tänkt mycket på det med lydnad. Jag kör mycket lydnad med Teddy. (det är typ nybörjar lydnad)

För jag tycker att lydnad är viktigt att träna med sin hund.

Enligt mig så tycker jag typ att det är en grund.

För mig så går det letar med anda hundsporter om man har lydnad på sin hund. Det jag tränar just nu med Teddy.


• Sitt

• Ligg

• Stanna

• Inkallning

• Jämte


Men det kommer att komma med mer saker.

Jag är inte så bra med tävlings lydnad, hehe, men jag ska läsa på lite, men jag tror inte att vi ska gå på någon tävling med det får vi ju se, men det blir inte en på ett långt tag.

Jag tränat ju bara grunder fortfarande. Ni kanske undrar hur jag tränat dom olika grunderna.


• Sitt,Ligg

Jag börjar med att jag belönar när dom gör det jag tränat, alltså om Teddy sätter sig då belönar jag han, sedan börjar jag vissa med handen bakåt sedan så börjar jag med ett kommando, alltså sitt, sen så börjar jag vissa mindre och mindre tills han lyssnar på kommandot.

•Stanna

Jag sätter Teddy framför mig, sedan går jag ett steg bort, sedan går jag längre och längre bort och lägger till ett kommando.

• Inkallning

Jag sätter Teddy en bit ifrån mig sedan går, sen ropar jag på Teddy sen när han kommer får han en belöning.


• Jämte

Jag har ett koppel på Teddy sedan så går han bredvid mig, sedan håller jag i en godis bit i hand typ vid huvudet så han kollar upp på mig, när han hör det så får han en belöning, sedan lägger jag till ett kommando.


Hoppas ni gillar inlägget, jag är inte så bra på att skriva inlägg men jag försöker iallafall, ni får gärna skriva vad ni tycker är bra och vad jag behöver förbättra och skriv gärna vad ni vill att jag ska blogga om, är inte som sagt bra på sånt

Likes

Comments