Header

Ja äntligen tog jag mig tiden att sätta mej ner och redigera ihop videon från Australien, resedelen dvs!

Annars börjar jag väl ha landa, har hunnit vara hemma en månad redan, kan inte fatta de!
Har jobbat nåra dagar annars har jag bara tagit de lungt och försökt vänja mej med (kalla!)Finland.
Träffat vänner och familj, och såklart varit ut till villan 👌

Idag klarnade även planerna inför hösten. Polis som jag planerat så länge blir det för stunden inget utav, istället blir de socionom studier vid Novia här i Vasa till hösten! Och glad är jag för de för under inträdesproven kändes det bara så rätt, riktigt taggad på att börja studera!

Jag har påbörjat min sista lediga vecka, från å me nästa vecka ska ja jobba vid sjukhuset, skönt de att få tjäna lite pengar. Ännu bättre blir de då jag får lön och kan boka resa till Mallorca för att hälsa på en saknad vän! Men mer om det senare.


Har funderat lite från och till vad jag ska göra med bloggen, mitt äventyr i Australien e ju slut, vilket vart syftet med bloggen samtidigt som att jag gillar att blogga. Endera byter jag nog namn på bloggen eller startar en ny, time will tell!

Hörs ✌️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 197 Readers

Likes

Comments

Torsdag kväll spenderades alltså i Newcastle, vi gick Memorialwalk Och sedan till Darby St för att äta!
Fredagen börja med en dusch hemma för oss alla tre innan vi fixa oss i ordning för att köra till hunter valley för lite vinprovning och lunch!
De blev tyvärr relativt smet innan vi kom fram så lunch innan alla restauranger skulle stänga och sedan hann vi bara med nåra vingårdar, jag hade ju iof varit vid några förut redan så ingen större skada skedd för min del, dessutom körde ju jag 😂😅
Hursom så e de alltid lika fint där ute och nu syns det verkligen att hösten å vintern är här!

Sedan bar de av mot Sydney!

Där har vi bl.a. Vandra omkring, ätit&festat på Hilton Hotel, turistat osv.

Sen va resan bara sådär plötsligt slut. Jag stod med väskan på ryggen för att ta tåget hem till Maitland och Linda å Hanna invänta taxin till flygfältet.
Allt de roliga fick sitt slut och så även snart hela mitt äventyr här nere.
Tåget gick smidigt och väl framme i Maitland hoppa jag i en taxi som tog mej hem.
Och visst hade jag varit saknad, tog inte många sekunder efter att jag ringt på dörrklockan innan jag hörde pojkarnas rop inifrån "LINA IS HOME!!!!!"

Och som man säger; borta bra men hemma bäst 😄

Tack för en toppen resa ✌️

  • 219 Readers

Likes

Comments

Brisbane va riktigt najs, jag gillar fortfarande Sydney bäst av de större städer jag besökt men Brisbane e nog helt klart värt ett besök!
Vi vandra omkring över 10km och efter att vi alla va trötta och nöjda körde vi iväg till surfers paradise!

De va mörkt å relativt sent innan vi va framme i surfers, men kvälls marknaden hann vi med vilket jag va glad över, de e en av min favoriter i surfers!

Nästa dag spöregna de hela dagen såde blev en shopping dag!
På kvällen blev de super najs middag å efter de körde vi vidare till Byron bay!

Byron va fint men regnigt!

Där vandra vi omkring lite under dagen mellan regnskurarna.

Efterdom de bara regna så körde vi vidare följande dag, nästa stop blev därmed Newcastle! So close to home 😱

Newcastle va som förut, lite kallare men lika najs 😃

  • 236 Readers

Likes

Comments

Ännu ett äventyr är avklarat och än en gång är jag så nöjd!

Vi börja alltså dag1 med pannkaks frukost och efter de va de dags att packa bilarna och köra iväg till färjan som skulle ta oss över till fraser Island!

Fraser Island är alltså världens största sand ö. Ön är till storleken lika stor som hela Hongkong!

Väl framme på ön guppade vi vidare i bilen in in till öns ena av två "byar" för en kort paus. Efter de körde vi in i djungeln för att ta oss till 1. Vår lunch plats och 2.Lake Mckenzi!

Vit sand och kristall klart vatten, kan de blir bättre!?

Nör vi sedan simmat klart där körde vi till campingen innan de hann bli allt för mörkt. Där fixa vi ihop middag, spela lite kort, gick ner till stranden för att se på ⭐️ och Vintergatan 👏 och till slut somna vi i tälten. Bekvämare har man ju sovit men jag tycker de e ganska mysigt att tälta (så länge alla mygg, spindlar å ormar håller sig utanför).

Väckarklockan behövdes inte eftersom kråkorna och kakaduorna (?) höll konsert från ca4.00 på morgonen...
Nå dag två börja vi iallafall med att fara till Champagne pools, där låg vi alla och solade och simmade i ett par timmar innan vi körde till Indian Heads, en utsiktsplats där vi såg bl.a hajar och mantaray:s !

Efter de va vi alla hungriga. Lunch blev vid Cathedral beach. (Den andra "lilla byn" på ön)

Mätta och belåtna va de dags för en lite längre körning till Eli Creek! Detta blev enligt mej dagens höjdpunkt! Även om regnet öste ner emellanåt och vi alla gick och frös påvägen upp längs med bäcken, men somsagt de va totalt värt de!
Vattnet va kristallklart även här och strömmen gjorde att man bara kunde lägga sig ner och flyta med, andra varvet ner fick vi dessutom låna uppblåsbara ringar att flyta i, så roligt!

Efter de blev de tillbaka till campingen och mat, umgänge och lite senare brasa😊👌
Nöjd efter en fullspäckad och rolig dag tog vi natten lite för sent 😂

Mer bilder kommer... har allt på GoPro:n..

Nästa dag, (sista dagen) vakna vi upp till regn. (Eller ja, de hade ju ösregnat hela natten) men de förstörde inget, vi plockade ihop alla våra saker, packade bilarna och körde iväg mot skepps vraket för ett gruppfoto. Just när vi kom fram började de såklart regna igen så vår guide drog hela historien om skeppet via radion och efter de hoppa vi alla snabbt ut för ett foto och liks snabbt in i bilarna igen 😂

Nästa stopp (och sista) blev Wabby lake. Ett par km hike till sjön men också där helt värt de! Plötsligt hade vi sanddyner framför oss och sjön!
I sjön såg man massor med fisk, bl.a såna som finns i fiskspa:n på alla semester orter😱

Efter de va de bara färjan tillbaka och plötligt va vi tillbaka på hostellet.

🚗4 👌👌👌👌

  • 273 Readers

Likes

Comments

Sen vi start i Cairns h vi kört över 1500km?! Många timmar i bil och många skratt av trötthet 😂

Nu befinner vi oss vid Rainbow beach för att imon dra iväg på en Frasier Island tour för två nätter!

Vi har alltså hunnit med en två dagar segling sen senast, vilket v helt super!
Natten innan blev intressant och med lite om och men somna vi alla sent. Tidig väckning och iväg till båten, vi va lite över 20 pers + crew, vilket va riktigt passligt!

Här ser ni våran rutt, lite halvdålig bild men de får ni leva med😂😅
De blev iaf, segling för hela slanten, sol och bad vid whiteheaven beach, och sedan en härlig solnedgång! Fick också lära känns en heldel nya människor vilket va riktit najs!

Igår har vi egentligen kört hela dagen. Vi körde ner till 1770, vilket var typ inget. Vi åt dock god mat innan vi alla tre stupa i säng. Idag på morgonen kika vi runt lite, kolla lite lookouts innan vi körde iväg till Hervey Bay för lunch för att sedan inse att allt är stängt eftersom de e public holiday... nå nått litet café hade upp och vi körde sedan vidare hit till rainbow beach. Här ha vi int gjort allt för mycke, varit på ett infomöte inför Fraser och ut å äta!

Ja här e allt bra! Jag tar vara på den sista tiden jag har i landet och njuter för fullt!

Hörs när ja har wifi nästa gång 😂

  • 298 Readers

Likes

Comments

Dehär med att hitta wifi är tydligen int så lätt...

Men vi har iaf haft de bra!
Andra dagen av GOR såg vi alla de "kända" sevärdheterna, tolv apostlarna, London bron osv innan vi i dimman å mörkret körde tillbaka till Melbourne

Söndag varandra vi sedan omkring i Melbourne innan vi åkte iväg till flygfältet!

Hahha, ja de e bara den bilden j har därifrån 😂bra jobbat!? Nämen ja har massor på GoPro men ja måst ha nå bätte wifi för de...

Sedan flög vi upp till Cairns!
Där ha vi vandra omkring i ett par dagar, ätit gott och höjdpunkten va ju båtutflykten till stora barriärrevet! Såååå härligt!!! Sku ha kunna snorkla hur länge som helst!

Idag blev de sedan krångel på vägen, tog ett bra tag innan vi fick vår campervan... men framme i Townsville e vi nu och vi har fixat ihop sängarna och är redo för första natten i husbilen!

Imorgon kör vi vidare mot Airlie Beach med sikte mot nästa utflykt; en två dagars segling vid whitsundays 😍👌👌👌

Åt såååå god känguru igår 😍😍

  • 320 Readers

Likes

Comments

Äventyret har börjat!
Igår spenderades dagen i Sydney, det blev lunch nere vid circular quay och efter de åkte vi iväg till Bondi beach! Låg på stranden tills vi alla fick leidon (å kallt 😂). Efter de va de bara att åka iväg till flygfältet och hoppa på planet till Melbourne!

Efter lite yrande där på natten stupa jag i säng efter två...

Idag börja vi dagen med att äventyra i Melbourne (tog ett tag innan vi hitta rätt😂😂)
Efter de ha vi stannat på de ställe som sett najs ut! "Lunch" blev de i Apollo bay🦀

  • 352 Readers

Likes

Comments

Så här sitter jag nu med väskorna packade, rummet är tömt och de ända spåret dom finns kvar av mig är muminlakanet i sängen, som också det kommer försvinna inom loppet av 10h

De känns så otroligt konstigt, för nästa gång jag kommer hem så är det inte längre mitt rum, min säng, ja allt. Ja är inte längre Au pairen i huset, utan ja, vad blir jag? En bekant? En föredetta Au pair? Kan inte säga annat än att de känns konstigt.

Nu låter de ju som världens undergång när ja skriver såhär, men de har ändå varit mitt hem i 9månader vid det här laget.

Men med en nervös känsla ligger jag nu här och inväntar morgondagen, och den kommande månaden, för de kommer bli så kul!

Först ut på schemat så står Melbourne, dit flyger vi redan imorgon kväll. Under helgen ska vi köra Grate Ocean Road vilket jag ser otroligt mycket fram emot, dessutom ha de lovat riktigt bra väder vilket gör saken ännu bättre!!
På söndag flyger vi till Cairns och e där ett par dagar innan vi plockar upp vår campervan och beger oss ner längs med East Coast. Tagga tagga!!!

Kameran är laddad, jag har inhandlat ett större minneskort för min GoPro så nu e de bara att tuta och köra!

Can't describe how much I will miss these two!❤️

And yes, I've been here for 9 months but still haven't been able to get some normal pictures with them, but hey; that's alright. They make me smile (and laugh) and that's the most important!

  • 399 Readers

Likes

Comments

Ojoj vilken helg!

Denna helg har lätt varit en av de bästa här i Australien, så mycke skratt, så härliga människor och framför allt så va de ju så otroligt kul att lära sig surfa!!!

Påskhelgen börja jag alltså med långfredag i Sydney. Vi starta runt en nio tiden hemifrån och körde sedan iväg till pappans föräldrar på lunch. Efter de åkte vi till Luna Park, åkte lite ferry och vandra omkring i Sydney tills pojkarna va trötta och vi åkte tillbaka till pappans föräldrar, där jag tog min väska för att ta mig emot wake up hostel där de va pickup för surfcamp:et.

Bussresan till själva lägret tog lite mer än 2h, så när vi var framme fick vi lite snabb information och sedan gick vi iväg ner till stranden en sväng, kolmörk men månen lyste upp fint och det va riktigt stjärnklart, otroligt fint!
Sedan hoppa vi alla i säng, jag frös som vet inte vad, så andra natten sov jag med långärmad å träningstights 😂
Lörda var de sedan surfing för hela slanten!
Mycke teknink, stora vågor och nåra fina vurpor, men alltså så roligt!!!!
Lördagkväll var vi en sväng till den lokala puben, men där orka man int svara så ja och en annan gick ner till stranden en sväng ist!
Söndag var de en surflektion, packa & lunch å sedan var lägret (allt för snabbt) slut!
Hann få en surfbräda i huvudet under sista lektionen vilket kanske int va helt lyckat, but hey; I'm alive!
Sedan va de bara en bussresa och en tågresa hemåt kvar!

Idag ha vi haft mammans familj över på lunch, jag har hunnit redigera ihop ett klipp från lägret och skypa me både pappa å Tina & mamma!

Imorgon är min sista dag med båda pojkarna!?
Jag kan bara inte förstå att Linda just nu är påväg hit! De va ju helatiden så avlägset, men nog ser ja allt fram emot att få börja resa!👌

  • 379 Readers

Likes

Comments

Får man säga de redan? Nå hursom så gör ja de för jag vet int om ja kommer hinna uppdatera mer under helgen för imon drar jag iväg på surfläger över helgen. Kommer bli så kul!

De ha äntligen sluta regna vi har kunnat vistas utomhus, även om bakgården fortfarande är en stor vattenpöl, men desto roligare att sätta på gummistövlar och hoppa omkring ;)

Min sista hela jobbvecka är förbi, det har varit en konstig vecka med en massa extra (och på "fel" dagar!") Så har rådda med dagarna och vad som ska göras när,men hej; de e avklarat!
Och Jag har lyckats bli förkyld igen, irriterande nog.

Vad annat?
Jag har börjat packa eftersom jag måste byta rum tills den nya Au pairen kommer hit... som tur har jag de mesta packat redan så det är bara småplock som jag använder mest hela tiden som jag behöver fixa på måndag. Den andra reseväskan börjar också fyllas vart efter, kan inte fatta att jag åker på torsdag!?
En av dagistanterna kom idag också och kramade om mig och önskade mig lycka till i framtiden ifall hon inte skulle se mig mera, och de va ju då de slog mig; de va antagligen sista gången jag plockade upp pojkarna från dagis, helt galet. Men de va ju sött av henne att krama om mig, de andra va också otroligt pratsamma idag och ville höra allt om framtidsplaner osv så de som vanligen brukar ta 5-10min tog en halv timme 😂

Nåja, färdigt flummat för denna gång, vi hörs kanske på måndag? Ska försöka films mycke under lägret så har ni tur så klipper ja ihop en video från lägret på måndag!

Hoppas ni där hemma får en fin påsk! 🐣🐰

  • 376 Readers

Likes

Comments