Varför bli ifrågasatt? Ska man behöva försvara sig?

Hur kommer det sig att man som förälder ständigt ska ha detta dåliga samvete. Är det inte dåligt samvete för det ena så är det för det andra.
Det som jag kan känna störst dåligt samvete för just nu gällande Jack & Nova är deras förskoletider. När de började förskolan hade de alltid någon dag ledigt, de gick "lagom" många timmar per dag. Vissa dagar kom de vid 9 eller 10 och endel dagar hämtades dem vid 14-15.
Som många av er kanske vet så jobbade jag då som säljare på Ur&Penn och jag hade en ganska låg tjänst om man ser till antalet timmar i veckan.
I höstas hoppade jag in som butikschef under några månader för att sedan under en månad byta tillbaka till min säljtjänst för att efter det bli erbjuden en ny butikschefstjänst. Till en början var jag helt bestämt. Jag ska inte ta tjänsten som BC med tanke på att det är heltid, och ja vi har ändå små barn. Sen började det. Fördelarna jämfördes och så även nackdelarna. Det som var viktigt för mig var att få träffa Christoffer, Jack & Nova. Även om säljartjänsten innebar mycket färre timmar så innebar det alltså både helgjobb & kvällar. Något jag absolut inte föredrog då man missade nattningar, såg knappt Christoffer då vi gick om varandra på helgerna. Efter det så ångrade jag mig helt och istället lutade det mot att säga ja till BC tjänsten ändå. Och så blev det.

Men återkommande. Detta ständiga dåliga samvete över att barnen har långa dagar på förskolan. Jag vet att man inte ska jämföra sig med andra, jag vet att jag valt detta själv och jag känner även många gånger att jag valt så rätt. Samtidigt som när jag i vissa situationer känner mig så dömd och som en dålig förälder.

Jag vet inte i hur många lägen. Med framförallt människor av den äldre generationen där jag behövt sitta och försvara varför jag valt denna tjänsten, hur det kommer sig att jag jobbar heltid, hur jag egentligen tänker som "väljer bort" mina barn. Jag blir helt ärligt så förbannad när jag får höra det där!

Vem är du att kommentera detta ens? Och hur vet du vad som gynnar mina barn och inte? Och framförallt, har du ens rätten att lägga dig i något som inte angår dig. Ja jag blir verkligen irriterad men samtidigt ledsen över att ens behöva försvara en sådan här sak, över att bli ifrågasatt. Skulle någonsin en man bli ifrågasatt över att jobba heltid? Nej tusan heller. För barnen ligger ju enbart på mamman. Det har det gjort i alla tider och så ska det fortsätta att va. Det vet ju alla....

Usch för ett sådant synsätt! Vidrigt. Varför kan man inte försöka stötta varandra istället. Vad vinner man på att trycka ner och ge dåligt samvete. Föräldrar har nog dåligt samvete för många saker ändå. Vi behöver inga överklassmänniskor som sitter och predikar om rätt och fel i föräldraskap när de knappt har en aning. Lär er knipa!

❤️

Gillar

Kommentarer

fridaroys
fridaroys,
Åsiktsdiarré, jobbigt virus som sprider sig bland mammor och den äldre generationen. DU är såklart ingen dålig mamma pga detta 💗 Det hoppas jag du känner innerst inne, även om andra försöker få dig att känns dig kass! HEJA dig som är tvåbarnsmamma, butikschef och fru! Girlpower!! 💗
nouw.com/fridaroys
Tresmultron
Tresmultron,
Hur man är som förälder, hur man uppfostrar sina barn, hur man väljer att arbeta osv är ett ämne som så många tar sig rätten att vara bäst i eller veta bäst om och på så sätt döma andra som inte lever efter samma sätt... varför inte stötta varandra istället för att klanka ner och ge dåligt samvete åt varandra? Föräldraskap är inte lätt alla gånger, alla har heller inte möjligheten att jobba kortare dagar så barnen inte behöver vara så länge på förskolan... man ska absolut inte döma en förälder utefter det! Jag imponeras mycket av de starka kvinnor, däribland du!, som satsar både på familjelivet och karriären ☆ powerkvinnor!
nouw.com/tresmultron
Emma
,
Är själv tvillingmamma mina födda exakt 1 år efter dina 15/1-16. Jag gick tillbaka till mitt jobb nu 1 mars och jobbar 90%. Maken 100%. Jag har också dåligt samvete många gånget men sen är det barnen älskar att vara där. Dom vill knappt med hem när man kommer vilken värmer i en hjärta. Jag jobbar oregelbundna arbetstider och visa veckor går dom 4 dagar 4-6 timmar andra veckor 2 dagar 5-6 timmar om dagen. Man är ständigt pressad, ständigt jagad av andra föräldrar. Jag får oftast frågan varför började du jobba så snabbt? Jag säger ofta det behöver du inte ens bry dig om. 💪💪 stå på Er