Vad händer?

Utveckling, utveckling, utveckling...

Ständigt händer det nya saker. De tar in information, de lyssnar, är lyhörda och lär sig allt mer.

Häromdagen fick vi hem lappar att fylla i inför Jack & Novas 2 1/2 års kontroll. Frågorna gällde deras utveckling och bland annat mycket om talet.

En utav frågorna var om de kunde säga mer än 50 ord. Är det okej att kunna kräva det eller är det alldeles för mycket. Alla barn är olika, ja hur ser det egentligen ut?

Jag har faktiskt tidigare inte reflekterat så mycket över detta alls. Just hur både Jack & Nova utvecklas är inte något som alls oroar mig eller gör mig nojig. Jag har som sagt inte tänkt mycket på det men nu när jag gör det kan jag ändå inte på något vis tro att det är något som inte skulle vara som det borde. De känns båda två ganska i fas om man ser till deras kompisar på förskolan. Vissa är lire tidigare än andra men ingen jätteskillnad. Räcker ju bara att titta på hur olika Jack & Nova är i vissa saker. Sådant skiljer, men inget konstigt är det för de!


Och orden då. Mer än 50 ord? Till en början så blev jag som ett frågetecken. Jag menar hur ska jag veta hur många ord de kan? Men när man väl börjar tänka efter och gå igenom vad de faktiskt säger och berättar varje dag. Då är det utan tvekan över 50 ord! Det pratas och förklaras och varenda nytt ord för dem snappar dem upp för att sedan säga själva. Jag är imponerad!


Senast igår när Jack & Nova satt och åt middag tittar Jack på mig och säger:

- Mamma jättegod soppan!

Ja bara där fick jag veta nya ord. Jättegod & soppan 🙈 Älskar verkligen där de är i sin utveckling just nu. Det händer så mycket roligt och jag är så glad att få vara med om just detta! På samma gång som man ibland funderar över hur man ska överleva dagen 🙄 Men men, allt har sin charm säger dem 😉


Vikten av "täcke-mys" på kvällarna innan läggning, det har Jack & Nova förstått! Undra vem de lärt sig det av 🤔🙈

Gillar

Kommentarer