Svar på frågestunden del 3

Allmänt, Familjen, Förlossningen
Då kör vi tredje och sista delen på frågestunden. Bättre sent än aldrig! 
Vad heter Nova och Jack i efternamn och hur valde ni det? De fick heta Fernström efter Christoffer. För oss var det ingen tvekan utan vi tyckte att de skulle heta som honom. För mig spelar det absolut ingen roll om de heter Vernersson eller Fernström.

Jag undrar hur ni får småbarnslivet att gå ihop rent ekonomiskt? Just frågan angående ekonomi är i mångas ögon väldigt känslig. Därför väljer jag att skriva ett neutralt svar på detta.Det ska inhandlas blöjor, kläder, salvor, läkemedel, leksaker och en massa annat till de små liven. Man får i dagsläget ett barnbidrag på 1050:- i månaden per barn. Jag och Christoffer får alltså 2100:- + 150:- i flerbarnstillägg och det går åt kan man kort och gott säga. Barn kostar och det vet man som tur är innan man skaffat dem!
Hur tänker du angående amning? Vad får era barn? Innan barnen kom så hade jag tänkt amma dem. Redan på BB så fick jag oerhört ont när Nova ammades då hon sög så hårt. Jack fick istället inte något riktigt grepp. Hade ändå tänkt försöka med amningsnapp men ganska snart fick de svamp i munnen och då kändes det onödigt att smitta ner bröstvårtorna. Jag har pumpat ur till dem fram tills för ungefär en vecka sedan. Nu kör vi ersättning. Det kostar mer det gör det men att slippa pumpa ur var tredje timme är guld värt för mig. Jag lägger hellre den tiden på att vara med Jack & Nova än att sitta och pumpa ur sprängande bröst.


Ska Nova och Jack döpas och sen ha gudföräldrar, ska dem ha samma eller  får dem isåfall olika?Ja de ska döpas. Om en vecka idag faktiskt! Och gudföräldrar hade jag en tanke på att ha från början. Christoffer tyckte inte alls det var nödvändigt så därför valde vi att inte ha några gudföräldrar.


Vad har du för utbildning och vilket år är du född? Jag är född 1994. Läste tillundersköterska på gymnasiet men hade som plan att läsa kriminologi nu egentligen. Sedan blev det barn med i bilden och jag är helt plötsligt inte alls lika säker på vad jag vill framöver. Men förmodligen kommer jag läsa något. Men vad får än sålänge vara osagt.

Gillar

Kommentarer