Svar på frågestunden del 2

Allmänt, Familjen, Förlossningen
Är rosa för flicka och blått för pojke givet för dig? Är det helt omöjligt för dig att Jack skulle bära rosa och Nova ha något blått på sig?Hmm.. Så svårt. Nej det är inte givet för mig att tjejer har rosa och killar blått. Dock blir det ofta så att när jag klär Jack & Nova så blir hon typiskt tjejig och han typiskt killklädd. Det handlar inte om färgerna i sig. Jag har själv alltid varit väldigt "tråkig" av mig om jag får uttrycka det så. Bär nästan alltid svart. Ibland grått och vitt. Ytterst sällan sätter jag på mig något med färg, därför tycker jag det är extra roligt att klä Nova sådär jättetjejigt med rosa, rosetter och allt sådant medan jag vill att Jack ska vara mer vår tuffa lilla grabb. Haha jag vet inte hur jag ska få detta att låta klokt men såhär ligger det till iallafall! Om Jack sedan när han blir äldre skulle välja att klä ut sig till Barbie och Nova till Batman skulle jag aldrig säga något om det. Jag hade bara tänkt att de var barn och att de får hålla på bäst dom vill! 
Såhär blir det ofta! Jack är grön eller blå och Nova är oftast röd eller rosa. 

Hur kom ni fram till namnen Nova & Jack? Ska de döpas? Från början hade vi funderat på namnet Melissa om det skulle bli en tjej och Jack eller John om det blev en kille. När vi väl fick reda på att det var en av varje så tyckte vi att det skulle passa bättre med två korta namn istället för att ha ett längre och ett kortare. Sa då till Christoffer att jag tycker Nova är så fint, då skulle hon bli vår lilla super-Nova. Det tyckte han lät bra! Han gillade även Jack bäst av de två killnamnen och då blev det bestämt, Jack & Nova.Annars skulle jag kunna tänka mig Oliver & Melissa men det gillade inte Christoffer. Och ja, de ska döpas den 18e april så det är ganska snart!
Vad är det bästa med att vara mamma?Så svårt! Det här att man vet att det är ens egna barn som man själv har skapat, att det är hälften Christoffer och hälften mig och att de framförallt har varit i min mage och vuxit till de personerna de blev. Tycker det är så fascinerande att det fungerar så! Man är så ofantligt stolt över vad man skapat. Ja är det något alla mammor kan då är det att skapa underbara små liv. Och åter till frågan, allt är det bästa! Hur barnen utvecklas, växer och blir större och är ens alldeles egna underverk! Nova & Jack är det bästa som har hänt mig och jag är otroligt stolt över att vara mamma till just dem. 

Vad är nödvändigt att ha när man väntar tvillingar och vad har du klarat dig utan? 
Enligt alla böcker, internet och andra mammor så gjorde jag en klassisk "handla hem allt innan barnen föds". Det var det dummaste skulle jag vilja säga. Eller nej allt var inte dumt men man köpte så mycket som man senare insåg att det aldrig kommer att användas. Det var tuber med salvor, ännu mer salvor, puder, sköttbäddar, mängder av kläder ja jättemycket verkligen! När de väl kom tyckte jag inte alls det kom till användning. Kläder hade vi 50,56 och 62 hemma från start och det tyckte jag var bra. I början var 50 stort men snart passade både 50 och vissa 56. Även vissa 62 passade när de hade mest av 56. Så ett tips är att ha lite blandat då storlekarna på olika plagg skiljer sig åt.Sedan allt annat "bra att ha" innan bebisen kommer skulle jag säga blöjor, tvättlappar, mjölkersättning, bröstpump och nagelsax. Säkert något jag glömt nu men... Salvor och puder har vi knappt haft användning av alls! Det är också enkelt att få tag i på t.ex en mataffär om det skulle behövas. Inte att förglömma! Småhanddukar! Finns för 3:-/st på IKEA. De hade vi inte klarat oss utan. Hela vår lägenheten är full i handdukar. Passar till allt. Skötbordet, som spyhanddukar, bra att ha över axeln när man ska rapa de små. Ja de är guld! Och då slipper man söla ner en stor handduk varje gång.
Vem tycker du Jack & Nova är mest lik av dig och Christoffer? I början tyckte jag att Nova var väldigt lik mig, framförallt ögonen. Tyckte också Jack var väldigt lik Christoffer. Nu det senaste tycker jag att båda är väldigt lika Christoffer och ingen mig, buhu. Lite tråkigt är det men...I sättet är Nova väldigt lik både mig och Christoffer då hon har ganska hett temperament och är något ettrig. Haha. Jack däremot den lilla lugna killen vet jag inte vem han är lik. Kanske Christoffer när han var liten? Det märks nog mer framöver tror jag!
Denna bild tycker jag de är väldigt lika på!


Gillar

Kommentarer