Studera i 4,5 år

Godmorgon!

Eftersom jag fått en hel del frågor från olika håll gällande hur jag ser på studierna, hur jag tror det kommer bli, varför jag börjar studera trots att jag har ganska små barn etc. Jag tänker att jag helt enkelt delar med mig utav mina tankar kring detta. Hur jag resonerar, vad jag och Christoffer tänkt kring detta osv.

Självklart finns det och har en längre tid funnits frågor kring detta. Inte bara hos andra utan framförallt hos mig själv. Ser jag bara ett är tillbaka så hade jag aldrig valt att plugga med små barn. De som känner mig vet dock att jag är väldigt spontan och gör gärna det som faller mig in för stunden. Lite så var det denna gång också!

Att jag fick för mig att söka till Juristprogrammet över huvudtaget var egentligen en spontan tanke om att "nu kanske jag borde göra något med mitt liv". Inte för att det egentligen är något fel på att jobba som butikschef på Ur&Penn utan snarare för att jag kände att jag behövde göra något annat. Jag har alltid haft väldigt tydliga mål. Jag vill utbilda mig, jag vill bli något "stort" om man får uttrycka sig så, jag vill tjäna pengar och jag vill ha ett arbete jag trivs med. Och jag undviker gärna kommentarer gällande biten med att tjäna pengar. Jag tycker det finns många saker som väger in i ett arbete och för min del är absolut lönen en sådan del. Så. Helt enkelt så kände jag väl mig inte alls nöjd där jag är och har varit senaste åren. Nog för att det passat mig bra där och då. Perfekt egentligen när Jack & Nova ändå var ganska små. Nu däremot känner jag att åren börjar rulla. Nog för att jag fortfarande är ung, 22 år, 23 lite senare i höst men jag kände någonstans tidigt under detta året att jag vill "bli något".
Återigen föll jag tillbaka på samma spår. Kriminalitet, brottslighet, rättsliga frågor, lagen, och spänningen kring vad som är rätt och fel. Egentligen mycket samhällsfrågor, etik, moral, osv. Jag har alltid varit väldigt intresserad av brott och följer gärna rättegångar, domar etc. Och vad passar väl då bättre än att plugga juridik? Att jag kommer hamna inom straffrätten och jobba med brottsmål exempelvis, det har jag ingen aning om. Kanske vänder det helt och jag istället hamnar inom affärsjuridiken? Det vet jag inte idag. Jag kan bara se till vad jag vill nu och just nu är det att studera som jag vill.

Hur ser jag då på att studera med barn? Jag ser inte alls detta som något hinder. Jag tror att det är på gott och ont. Det gäller nog bara att ha sådan disciplin. Lämna barnen på förskolan och åka in till skolan för att plugga. Mycket utav studierna på juristprogrammet har jag förstått är tid du lägger själv. Det är såklart endel föreläsningar och så men det är väldigt mycket litteratur att ta sig igenom och av den anledningen måste man ju faktiskt kunna arbeta på egen hand också. Jag ser detta egentligen på samma vis som att gå till Ur&Penn 40 h i veckan. Istället för att gå dit så går jag till skolan de timmarna i veckan. Sedan får man såklart räkna med att kanske läsa lite på kvällarna när barnen somnat eller under helgerna emellanåt när de andra åker någon annan stans 😊 Jag tror inte detta kommer bli något jätteproblem. Det känns ändå som att jag som förälder har blivit mer strukturerad och disciplinerad och på så vis kommer detta fungera toppenbra!

Men vad tänker och tycker Christoffer? Han är väldigt stöttande i detta och tycker jag gör helt rätt. Jag vet inte om så många av er vet det men han studerade innan barnen föddes och ungefär Tills de var ett år gamla 😊 så han har redan studerat, utbildat sig till Entreprenadingenjör och arbetar nu heltid på en firma i Göteborg. Han kommer fortsätta arbeta heltid och jag kör mitt plugg. Det kommer förmodligen vara tufft i perioder men det viktiga är nog någonstans att man har en bra dialog med varandra. Vågar prata om när det är jobbigt, våga åka hemifrån ibland om det behövs, våga hitta på saker så man även får tid för varandra. Alla delar behövs ju lika mycket då också. Både egentid, tid bara jag och han och såklart även tid för hela familjen tillsammans 💗

Och avslutningsvis. Att studierna sträcker sig 4,5 år framöver ser jag faktiskt inte heller som något negativt. Jag vet hur fort åren går och med tanke på att detta är något jag verkligen vill och som intresserar mig massor så tror jag även dessa år kommer springa iväg!

Till veckan drar vår första kurs igång och jag är mer än redo 🙌🏼😍

Gillar

Kommentarer

johannalouize
johannalouize,
Åh juridik som är så himla spännande! Ska själv söka plats till nästa höst men är så himla osäker när det kommer till vilken skola, finns verkligen så många valmöjligheter.
nouw.com/johannalouize
missvernersson
missvernersson,
Ja verkligen! 😍 Visst gör det, ta den som känns rätt ☺️
nouw.com/missvernersson
Sandrajenny
Sandrajenny,
Jag började plugga direkt efter mammaledigheten och är jätteglad för det! (Läser till beteendevetare). Jag är mycket mer ledig och hemma nu än om jag skulle börjat jobba heltid. Det leder ju till ett bra välbetalt jobb som är som en investering i sig själv och sin familj! Stort lycka till! 😊
nouw.com/sandrajenny
missvernersson
missvernersson,
Sant så sant! Tack snälla för din kommentar 😍
nouw.com/missvernersson
Natalie
,
Jag pluggar till förskollärare och majoriteten av föräldrarna i min klass har små barn hemma, och det positiva väger mer än det negativa för alla dem. Mer flexibilitet i schemat, chans att kunna hämta tidigare och få vara lediga tillsammans mitt i veckan ibland om de ligger bra till med plugget. Man är disciplinerad på ett annat sätt och fördelar tiden mer omsorgsfullt. Stort lycka till med studierna!
missvernersson
missvernersson,
Väldigt sant det du skriver! Jag tror också det☺️ Tack snälla för din kommentar 😍
nouw.com/missvernersson
Mona
,
Det kommer du fixa! Jag började plugga på högskolan när dottern var strax över 1 och då började på förskola. Jag anser att plugga med barn har väldigt mycket fördelar. Jg själv känner att jag prioriterar på ett helt annat sätt. Jag använder tiden när dottern är på förskola väldigt effektivt just för att kunna få en extra ledig dag. Lycka till med studierna!