Hur får jag min blogg/instagram att växa?

Är det något som många gånger kan vara riktigt svårt då är det att hitta inspiration till sitt bloggande och instagrammande. Jag tycker många gånger att man fastnar. Kanske kommer man in i en svacka och blir omotiverad? Oavsett så har jag börjat tillåta mig själv att ha de tillfällena och dagarna. Man kan inte alltid vara på topp och för att något ska vara roligt så kan det inte vara ett ständigt tvång och krav på att saker ska komma upp hela tiden, regelbundet, en massa fina bilder, galet mycket text. Nej ibland behöver man en dag "ledigt". När man inte postar något alls eller att man enbart kanske lägger upp lite.

Jag kan märka att jag ibland får torka. Jag kommer lixom in i en tråkig spiral. Idag har vi gjort det här, imorgon gör vi det här. Ja vet ni idag har vi gjort det här. När jag läser andras bloggar uppskattar jag att det är en blandning. Jag vill inte enbart läsa om vad de gör på dagarna. För hur häftigt är det egentligen? Självklart är det kul att få göra ibland men inte alltid höra om när de åt frukost och att de sedan gick ut på en promenad. Det blir inte intressant.

Jag tänkte lista några saker här nedan som man kan använda sig av för att hitta motivation/inspiration till att skriva roliga och spännande inlägg på blogg samt instagram och såklart även vad som får dem att växa:

1. Tänk dig dina blogginlägg som ett svar på en fråga. Vi tar detta inlägg som ett exempel. Detta inlägg skulle tex kunna vara svaret på "hur hittar man motivationen till att blogga" eller "hur får man bloggen att växa". Förstår ni? Ofta försöker jag lägga upp mina blogginlägg som svaret på en fråga som egentligen ingen har ställt men som ändå är intressant att veta.

2. Läs andras bloggar. Sug åt dig av vad du själv tycker är spännande och intressant. Hoppa de bitarna du inte alls själv gillar. Jag tror att en blogg ska vara något man älskar och brinner för själv, att skriva om saker som inte ligger dig nära om hjärtat gynnar ingen! Det blir alltid bäst kvalitets utav det hela om man vet och gillar det man skriver om. Kvalitets framför kvantitet.

3. Ta mycket bilder. Detta är något som jag tycker underlättar allt gällande sociala medier otroligt mycket. Har man mycket bilder så kommer texten lite av sig själv. Och sen är såklart bilder väldigt roligt att se på.

4. Skriv på ett sätt som fångar läsaren. Vissa använder sig utav en väldigt familjär stämning på bloggen som exempelvis "hej vännen" eller "hej älskade ni". Ja det finns tusen olika sätt att göra det på men skriv på ett vis som fångar läsaren.

5. Rubriken. A & O. Något jag själv inte är särskilt duktig på. Att komma på bra rubriker till inläggen kan gör skillnaden om någon klickar in eller inte. Försök komma på något bra och intressant!

6. Var öppen! Fråga. Jag tror det är viktigt att de som läser får känna sig delaktiga. Vet du inte vilket av två klädesplagg du ska välja, fråga dina läsare/föjare! Alltid intressant när man som läsare får dela sin åsikter.

7. Försök hålla god kvalitet på bilderna. Jag själv använder mig ofta av min kamera Nikon D3300 men det händer även att det blir mobilbilder. På bloggen tycker jag det gör supermycket om det är riktigt bra kvalitet på bilderna. Man vill ha det!

8. Bestäm ett tema. Gäller även blogg men framförallt instagram. Att bestämma tema på sitt flöde. Kanske är det så att hela kontot är nischat just mat/bak eller familjeliv. Kanske använder man sig utav ett och samma tema? Att man alltid ljusår upp bilderna? Oavsett gillar många fina instagramflöden. Och det är inte sagt att "bara för att det är rosa så är det fint" neo det finns massor utav konton som är supermörka och så långt ifrån rosa som möjligt men som ändå är helt underbara!

9. Att posta/lägga upp regelbundet är något som gör att läsare återkommer. På instagram är det såklart enklare eftersom bilderna dyker upp i följarens flöde. Men oavsett, tänk på att blogga/instagramma regelbundet för en återkommande besökskrets.

10. Och avslutningsvis! Något jag är fantastiskt dålig på meme som jag borde bli bättre på. Att tipsa om andra instagrammare/bloggare. På instagram försöker jag tipsa då och då men det är ytterst sällan jag gör ett länkbyte på bloggen exempelvis. Man kan kontakta bloggar/konton man gillar och frågar om man ska göra en sfs/länkbyte. Ni delar alltså några bilder av varandra och skriver en text till. Helt enkelt tipsar era läsare/följare om andras fina konton! Bra och enkelt sätt att få nya läsare/följare!


Hoppas ni gillades tipsen och att ni får nytta av dem! Kram

Här har ni ett konto som jag älskar. Ingen nisch utan bara helt fantastiska bilder med bra kvalitet!

Här har ni ett annat underbart konto. En TYDLIG nisch, bilderna är varken ljusa, rosa eller av samma tema men folk älskar dem iallafall! (Och filmerna såklart).Och det jag skrev om vad viktigt rubriken var. Jag antar att du klickade in här av en anledning? Hade jag istället skrivit "tips" då hade förmodligen över hälften av er inte klickat in! 

Tack för att just du läser😘

Gillar

Kommentarer

EmmaaFrida
EmmaaFrida,
vilka kanon tips de ska jag ta del av tackar:D
nouw.com/emmaafrida
fanniesalomonsson
fanniesalomonsson,
Bra tips och ideer 😊
nouw.com/fanniesalomonsson
Bra med lite idéer 😊
jennifers.nu