Allergimottagningen

I slutet utav förra veckan hade jag äntligen min tid hos Allergimottagningen! För er som följt mig sedan tidigare vet säkert att jag förra sommaren hade väldiga problem med min allergi. Jag fick besöka läkare på vårdcentraler, på jourcentraler & även akuten. Jag fick svullnader & röda kliande märken mer eller mindre över hela mig. Det satte sig under fötter, i handflator, även hela bröstkorgen, halsen och i ansiktet. Jag fick utskrivet allergitabletter och även kortison. Seda några år tillbaka har jag haft dessa allergier och problemet har varit att behandla dem då det är så mycket olika på samma gång. Nog för att jag är allergisk mot några av de vanliga sakerna som många är allergiska mot. Till exempel nickel & gråbo. När jag var yngre reagerade jag även väldigt hårt på damm & pollen men det har ändå blivit bättre. Problemet nu är egentligen till största del inte dessa allergier. Nickel väljer jag bort i den mån jag kan. På jobbet exempelvis kan jag ju aldrig bära våra bijouterier. Trots att smyckena där är nickeltestade & helt enligt EU's regler gällande hur mycket nickel de får innehålla så är jag såpass känslig att det räcker att jag har säg ett halsband i bara en kort stund innan det börjar klia och ge utslag. Så smycken med nickel undviker jag. Sen går det inte att undvika allt. Jag menar varje gång jag säljer ett smycke så håller jag trots allt i det. Även pengar så som sedlar & mynt innehåller metaller vilket jag också känner av. Sen får man ju försöka undvika det så gott det går!

Men till det stora problemet gällande min allergi. Jag är alltså allergisk mot värme, sol & tryck. Kan ni förstå den kombon med värme & sol till exempel. Somrarna är pest så sett! Ständigt varm & mycket sol. Så ja det är ju svåraste att undvika. Gällande min tryck-allergi så skulle jag säga att den är det värsta. Den har jag året runt. Jag måste ha extra sulor i alla skor. Mjuka gelesulor som dämpar, jag kan ingen ha skorna för hårt snörade, jag kan inte dra åt bältet i mina jeans, jag får inte knäppa bh'n för hårt, jag att av svårt för att bära tunga matkassar... etc etc. Är det något som sitter för hårt eller är tungt så får jag ömmande svullnader.

Den värsta delen av detta är just gällande fötterna. Eftersom jag har ett arbeta där jag står upp mellan 10-17 mer eller mindre varje dag så har jag ständigt svullnader och onda märken under fötterna. När jag tar upp detta med läkaren säger dem att jag måste byta genom att ibland sitta, ibland stå osv. Sitter jag för länge får jag svullnader av det och står jag för länge blir det av det! Ingen lätt med det jobb jag har men man får såklart göra det bästa utav det.

Förra veckan fick jag iallafall ta nya prover och tester. Nu väntas ett nytt svar och vi får återigen se ifall de hittar någon anledning till mina allergier. I vissa fall kan det vara en inflammation i kroppen som triggar allergierna. Så vi får helt enkelt se! Nu har jag åtmsintone både nya allergitabletter och nytt kortison. Nu hoppas vi denna sommaren går bra!

Gillar

Kommentarer

tereslarsson
tereslarsson,
Hoppas dom hittar något svar på dina allergier! 😊
nouw.com/tereslarsson