Omdömet kring produkterna är helt och hållet mina egna, min familjs och mina vänners.

Vitality & energy mask
 Min första tanke var att den är så lätt på huden. Den är också enkel att applicera och luktar milt och fräscht. Vid första gången sjönk masken in i huden otroligt snabbt så fick applicera ett lager till. Efter anvisad tid ska man ta bort överflödig mask med en bomullspad. Antingen om jag är ovan med masker eller så har jag gjort något fel, men tyckte den smulade sig och blev kladdig. Huden fick även en något klibbig yta som sedan försvann tillsammans med mina andra ansiktsprodukter.

Den andra gången blev resultaten de samma. Masken sjunker in i huden snabbt så beroende på hur din hudtyp tar till sig masken, applicerar du olika mängd på ansiktet. Masken smulade sig även denna gång så tror det är helt normalt och den kladdiga ytan som blir när man torkat bort masken sitter kvar mellan 5 och 10 minuter innan den försvunnit. Det är lite irriterande om man vill att masken ska torka helt innan man smörjer in sig med de andra krämerna, annars helt okej att "blanda" ansiktskrämen och det som blir kvar av masken om man har bråttom.

Qing Fa foot scrub
 En kylande mintluktande fotskrubb som är superskön att använda efter en lång dag på jobbet eller efter en shoppingdag när fötterna är extra trötta och instängda.

Jag har problemfötter och denna skrubb förlänger mjukheten av mina fötter när de filats och fötterna känns fräschare och friskare.

Samurai Scrub
 Min pojkvän använder denna ansiktsskrubb som hjälper till att förhindra inåtväxande skägg samtidigt som den rengör på djupet. Han gillar att det är mycket "riv" i den så man kan variera trycket beroende på om man är känslig i ansiktet eller vill ha lite hårdare tag så behöver man endast en produkt. Den luktar fräscht men något starkt med en maskulin doft som kan irritera om man är känslig.

Jag tycker mig se skillnad redan nu efter två användningar. Han har färre irriterade hårsäckar, lenare hy och den både känns och ser fräschare och kanske till och med yngre ut.

Via denna länk hittar ni svar på de flesta frågor bland annat deras svar gällande att de inte testar på djur. (under "Frågor om våra produkter")

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Omdömet kring produkterna är helt och hållet mina egna, min familjs och mina vänners. 

 Jag blev överlycklig när jag hittade Urtekram. De producerar endast varor som är 100% veganska och fria från djurtester. Dessutom är priset inte särskilt högt och produkterna är till stor del organiska. Något små förpackningar kan tyckas men tycker det känns fräschare och mer hygieniskt att man byter oftare.

 Jag beställer mina varor från www.bodystore.com. De har massor med bra produkter och priser. Vill du dessutom få pengar tillbaka på många av dina köp, klicka här --> Pengar tillbaka på dina köp

Handkräm

 Jag har testat två stycken handkrämer Nordisk Björk och Aloe Vera och jag är tokkär i dem. Älskar hur snabbt krämen absorberas av huden, man blir så len och de doftar underbart. Dock är det synd att det inte finns någon maskulin doft. Möjligen är Aloe Vera den som är mest neutral ifall man inte gillar oparfymerat. De olika sorterna behandlar huden på olika sätt så man kan inte gå helt och hållet på vilken lukt krämen har.

 Tuben är liten och passar perfekt i väskan eller på sängbordet och skrivbordet. Jag gillar att tuben är liten så man kan ha flera olika krämer och variera sig med. Jag kommer definitivt köpa om denna produkt och satsar på Aloe Vera och Nordisk Björk.

Oparfymerad - Återfuktar utan doft
Rosen - Är ungefär samma grund som oparfymerad men med en doft av rosor
Aloe Vera - Regenererande med en doft av citrus
Nordisk Björk -
Superfuktande med en doft av kornblomma.

Handtvål

 På handfatet i badrummet står en flytande tvål i doften Nordisk björk antibakteriell. Kan inte säga så mycket om den mer än att den fungerar bra och luktat gott. Har även testat Aloe Vera men känner att Nordisk Björk antibakteriell passar mig bättre.

Nordisk Björk antibakteriell - Extra rengörande och stärkande
Nordisk Björk superfukt - Mycket fukt och stärkande
Aloe Vera - Lödder och fukt
Brunt Socker - Fukt, lugnande och antiinflammatoriskt
Oparfymerat - Lödder, fukt utan parfym
Rosen - Lödder och fukt med doft av rosor

Rengöringslotion & skintonic

 Jag har testat deras Rengöringslotion tillsammans med Skintonic från serien Nordisk Björk som en ansiktsrengöring. Jag tycker lotionen tar bort smink riktigt bra, behöver dock upprepa processen när jag använt mig av foundation för att vara säker på att allt är borta. Fungerar utmärkt som en morgontvätt eller på ett ansikte utan foundation och andra produkter som är svåra att ta bort. Finns även i Oparfymerat.

 Skintonic tycker jag mindre om och det är endast på grund av den skarpa alkohollukten. Den känns annars bra på huden när den torkat och lukten försvunnit eftersom det är naturliga alkoholer men när man stryker den på huden känns det som huden torkar ut för att lukten är så stark. Jag använder tonic bara när jag haft mycket smink, alltså inte dagligen. Finns även i Oparfymerat.

 Lotionen kommer jag köpa om, men inte tonic då jag inte tycker om den skarpa lukten.

Duschgel

 Vi går vidare till duschen. Här står en flaska med Brown Sugar duschgel. Jag tycker om vad Brown Sugar gör för kroppen, men kommer inte köpa just den eftersom jag inte tycker om den starka doften. Jag kommer troligen satsa på Aloe Vera.

 Gelen känns skön på huden och även ifall lukten inte faller mig i smaken så känner man sig ren och uppiggad efter duschen.

Brown Sugar - Lugnande & Antiinflammatorisk
Aloe Vera - Mjukgörande med fukt
Nordisk Björk - Stärkande & Superfuktande
Oparfymerad - Fukt utan doft
Rosen - Mjukgörande med rosendoft

Likes

Comments

 Älskar du att shoppa och få pengar tillbaka oavsett om det är rea eller inte? Då har jag ett förslag. Det finns några sidor som, i samarbete med vissa butiker i olika kategorier erbjuder återbäring på dina köp.

 Jag är medlem på tre olika då de ibland har olika hög återbäring. Dessa är bonusbay, refunder och cashbacker. Jag föredrar bonusbay och refunder eftersom de har fler butiker som jag är intresserad av än cashbacker och de har även en superbra funktion som gör att du automatiskt ser att du kan få pengar tillbaka direkt när du besöker en shoppingsida. Cashbacker har inte den funktionen än, men jag hoppas verkligen de skaffar den snart. Anledningen att jag blev medlem på cashbacker är för att de ibland har högre återbäring än de andra två vilket jag älskar. 

 En till bra sak är att refunder har en funktion där du själv kan regisrera köp som du gjort som inte har registrerats automatiskt. Kan vara olika anledningar till det och det står utförligt vad du måste göra. Enkelt och smidigt. På cashbacker måste man göra det via supporten vilket också var okej eftersom de är supersnälla och förstående men det känns ändå smidigast att göra det via en inbyggd funktion. Bonusbay tillåter inte bonus i efterskott vilket för mig är dåligt ifall man glömt logga in. Så mina tips är att använda påminnelsen/ knappen, alltid gå via bonusbay, refunder eller cashbacker och lägga ner lite extra tid på din shopping för du kommer inte bli besviken.

 Det är helt gratis att bli medlem, så det enda som hindrar dig från att bli medlem på flera sidor är hur du själv vill ha det. Ibland får man en välkomstbonus så varför inte testa? Bli medlem du också och börja spara pengar direkt.
Bonusbay|Refunder|Cashbacker

Introduktion

Likes

Comments

 Jag startade denna blogg för att ljusa upp och visa er att det finns en väg att följa som inte innebär lidande för djur inom skönhetens värld. Alla har olika åsikter och värderingar så att döma någon oavsett om denne är för eller emot att använda djur i produkter är fel. Vi ska istället diskutera och komma med förslag.

 Jag vet att det är supersvårt att veta vad som är *cruelty free och vad som sägs vara det. Det finns många olika synvinklar om vad som räknas som cruelty free och inte. Vad du anser är viktigast men jag vill förmedla mina åsikter därför kommer jag endast att rekommendera produkter och metoder som jag personligen har testat och även i största mån kontaktat företaget bakom för en djupare information. 100% personliga åsikter och så klart är det upp till var och en av er att hålla med eller avstå. Jag kommer INTE publicera företagsnamn, produkter eller metoder som inte är cruelty free eller går emot min principer.

 Utöver fabriksproducerade produkter kommer här även att finnas information och rekommendation om DIY produkter (Do it Yourself),produkter för katter och övriga vardagliga och festliga saker.

 Hoppas ni hittar vad ni söker, tar till er informationen och hjälper till att sprida vidare kunskapen ni finner här.

*Cruelty free = produkter och dess ingredienser är inte testade på djur, inte innehåller päls.
Bivax, färgämnen från t ex från löss, mjölkprodukter och liknade finns det spridda åsikter om.

Likes

Comments