Brinnande kyckling

På ca 30 minuter har du en grymt god maträtt. Jag gjorde middagen här om dagen och jag var helt ärligt, riktigt sugen på kyckling men jag ville inte ha typ kyckling i ugn eller något sånt utan jag fick för mig att prova något nytt som bara dök upp i huvudet på mig!

Tid: ca 30 minuter
Portioner: Två

4st Kycklingfiléer
2st Rödlök
1 burk majs
1st gurka
1 gult och rött paprika
4 dl ris

Hur man gör det;

1. Skär kycklingfiléerna  i bitar medan stekpannan värms upp. Koka vatten för riset samtidigt ~ en nypa salt i vattnet. Häll riset i kastrullen när det bubblar ~ Sänk värmen en eller två nivåer. Glöm inte att röra om riset då och då.

2. Häv i lite smör / ta en klick smör i pannan och vänta tills det smält och bubblar. Skruva ner värmen en eller två nivåer.

3. Häll kycklingen i pannan och krydda med curry, kyckling krydda och extra hot chilipulver. ~ Ta så mycket som du vill och känner för.

4. Rör om kycklingen så det inte bränner och lägga locket på och rör om då och då

5. Skär grönsakerna och rödlök och lägg den på en tallrik.

Glöm inte att hålla ett öga på kycklingen! Stek det tills vattnet från kycklingen är nästan borta.


Detta är vad jag kom upp med från mitt huvud. Hoppas fet smakar och berätta gärna vad ni tycker om maträtten.

#mat #kyckling #indisk #matlaging

  • Mat

Gillar

Kommentarer