Har fått ganska mycket gjort denna helg. Ridit ut och testat dem nya dojorna på lite mer allvar. Gick bra, inga bekymmer med henne. Pigg, go' och glad.

Dock så var hon svullen i bena idag när jag skulle ut och skritta nu på kvällen och öm men bara på den frusna marken inte på typ betongen i stallgången eller så... Det är hopplöst. Eller nej det är det väl inte men kommer nog få ge det lite tid. Kan ge henne all tid i världen bara det blir bra!

Om jag bara visste vad det är som gör att det är så fram och tillbaka... Är det en söm som hamnat på sniskan och inte visat symptom förens nu? Vad kan det vara?

Bjuder på en bild på min syster och hennes häst. Hon satt löst i sadeln igår... Izza var lite osäker på vad Z höll på med och om hon skulle stissa eller inte. Svaret var nej och hon vart självklart cool med lite vägledning. Min trygga stjärna.

Sen har jag hunnit med att göra knäck. Fem omgångar... varav två och en halv vart lyckad. Dem två första vart brända eftersom att temperaturen i receptet var för hög... den tredje vart daim och dem två andra vart tack och lov lyckade. Men är rätt tålmodig och envis för den delen... skam den som ger sig eller vad säger man. Slutade med att jag komponerade ett eget recept med, haha. Spännande att göra knäck själv för första gången.

Idag så har jag suttit med kemi hela dagen efter att jag tillsammans med mamma släppte ut hästarna i morse och fixade hela stallet med mockning och foder. Har nämligen omprov i organisk kemi denna vecka. Känns tufft är så himla rädd för att misslyckas...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En utav dem roligaste sakerna med ridning är ju att kunna se hur mycket man kan utvecklas. Vilket vi har gjort en hel del detta år men mer om det kommer i ett annat inlägg. Något jag lagt mycket focus vid är ryggen och eftersom att jag vet att man lätt blir hemma blind...

Här är första bilden

Här ser det ut som att hon inte växt färdigt trots sina 12 år. Japp, har till och med haft dem som frågat om hon är unghäst när jag visar bilder på då och nu. Men så är ju inte fallet... hehe, hon hade nog blivit smickrad. Det vart jag, så roligt när man får beröm för sitt arbete.

Denna överviktighet hon hade gjorde att man fick intrycket att hon har en kort och väldigt svängd rygg. Vilket hon egentligen inte har. Kan tänka mig att det var tungt att bära runt på allt det där...

Nästan ett år senare

Ja, hon har en något svängd rygg men det hänger nog även lite på att hon ännu inte har super mycket muskler vid rygg och bog. Detta eftersom att vi fokuserat på att få bort fett och bygga upp en grund kondition. Vilket hon definitivt börjat få och hon har inte många extra kilon nu gemfört med då! Det går absolut åt rätt håll och det gör mig lyrisk. Vi är på rätt väg och vi fortsätter framåt. 2018 kommer handla lite mer om muskler än vad 2017 gjort vi skyndar långsamt som vanligt. ❤

Likes

Comments

Igår fick Izza sina nya dojor och jag hoppas att hon är nöjd med dem nu.

Efter att jag kom hem från stallet och hade ätit så var det dags att sitta och repetera matematik 2c inför NP:t som är imorgon. Kan inte påstå att jag är taggad... Det ända positiva är väl egentligen att få det överstökat och att vi får slut tidigt.

Fick bli spånfyllda hovbilder idag. Hade lite brottom när jag skulle ta bilderna... Jag är i varje fall nöjd med hur skoningen ser ut och hoppas verkligen att jag gjorde rätt val.

Älskade häst! Snart så firar vi ett helt år tillsammans. ❤

Likes

Comments

Idag fick Izza testa sitt nya täcke som hon fått av min syster. Tycker att hon vart väldigt tjusig i denna färg!

Jag har även bestämt mig för att hon ska få skor på sig igen. Det är helt enkelt inte lägligt för henne att gå utan just nu. Hon har börjat slita ner hovarna för mycket nu när det varit och är så lerigt i hagarna. Det bästa hade ju varit att kunna ha henne barfota men tyvärr så får vi ge upp på det just nu eftersom inte bootsen riktigt passade... huvudsaken är att Izza har det bra och inte har ont i fötterna ❤

Likes

Comments

Var så länge sen vi tränade nu Izza och jag. Tror jag kan tala för oss båda när jag säger att det vore kul att träna för någon nu igen... frågan är vart och för vem.

Så länge fortsätter vi träna på egen hand så gott vi kan. ❤

Likes

Comments

Börjar sakta inse att det endast några få veckor kvar till hösttermins slut och julafton. Måste erkänna att denna termin gått snabbare än förväntat och tack gode Gudar för det. Dock så har vi kemiprov och matte NP kvar... Mindre tagg på det kanske men hoppas att veckorna går snabbt framåt!

Idag var Izza och jag ute i skogen och skrittade i MÖRKRET! Hon var så cool gjorde ingen antydan till att vända eller någonting. Det har hon ju i och för sig inte gjort på länge men tänkte att hon kanske skulle göra det när vi var ute i mörkret men icke. Min underbara häst hon får mig att känna mig så trygg. Hon var så glad att få komma ut dock så påminnde hon mig om att hon faktiskt vill ha bootsen på sig när vi ska gå på asfalt. Det kan jag hålla med om! Matte är taskig som glömmer och ska inte göra det igen.

Red till och med i westernsadeln och det kändes helt okej. Kortare fendrar/stigläder gjorde så mycket! Känner mig trygg och Izza verkar också vara nöjd.

På tal om Izza så är det inte långt kvar tills vårat ett års jubileum. Känns som att jag hämta henne här om dagen!
Älskade häst ❤

Likes

Comments

Någon mer än jag som undrat hur insidan hos ett bett med fasta ringar (detta fallet pelham) ser ut? Eller hur man får bort ringarna från bettet? Om svaret är ja så säger jag att detta inlägget är för dig och andra nyfikna förstås.

Så jag hade ett pelham bett liggandes i stallet men eftersom att jag aldrig använder bett och aldrig någonsin kommer göra igen så ville jag hitta ett användnings område för det.

Så jag bestämde mig för att ta bort mundelen så att jag kan använda skänklarna till att göra ett hackamore av det.

Pappa fick hjälpa mig denna gång och vi använda oss av en vinkelslip för att få bort mundelen. Resultatet kan du se ovan och nedan.

Skänklarna i gemförelse med vanliga hackamore skänklar.

Man slipar så här på båda sidor av skänkeln så att dem möts på toppen. Dock kan man inte använda samma nosdel som man gör till hackamore skänklarna då den blir för kort så man skulle nog behöva gå upp en storlek eller två i sådana fall.

Har stora förhoppningar om dem här och tror att det kan bli bra att variera med. Använder ju aldrig vanligt hack då jag tycker att hävstången är för stor men denna mängd kan nog bli okej. Sen har jag tänkt att använda dem stora ringarna ev. delta men vi får se. Tänkte att jag först och främst ska göra en nosdel till den i paracord så får vi se vad hästen tycker. 😄

Likes

Comments

Denna helg har jag fått lägga mycket tid på att fixa stiglädrena till min westernsadel. Det jag har gjort är att jag sytt dit extra läder för att stärka stiglädrena, så att jag kan göra fler hål. Har tydligen lite korta ben...

Men eftersom att jag inte har råd att lägga 1500 på ett par nya stigläder (eller fendrar om ni hellre vi kalla dem det) till sadeln så valde jag att ta saken i egna händer.

Inte perfekt, men ger mig ett godkänt. Tycker ändå att det är okej för att vara första gången som jag jobbar med läder.

Tog även tillfället i akt och lagde lite på ett ställe där sömmen gått upp...

Och jag lyckades sticka mig själv med nålen, men det var förhoppningsvis värt det. Hoppas ni haft en bra och produktiv helg! ❤

Likes

Comments

Idag så körde vi lite lastträning vilket är första gången på fler månader som Izza blir lastad. Tänkte att hon skulle vara lite motig men icke sa nicke. Hon var så lugn, gick bara rakt in utan tvekan.

Eftersom det gick så bra så tog jag tillfälle till att avancera. Nu är målet att hon ska gå in i transporten själv så jag kan stänga bakom och baka ut när jag säger backa. Men det fixa hon också utan några större problem på bara några minuter. Så ja... Tror att vi har uppnått det som jag ville uppnå med lastningen. Stolt över min fina tjej, som alltid ❤

Likes

Comments