Header

Hejsan nattugglor! 🦉

Jag känner liksom att jag vill kompensera lite för den dåliga uppdateringen ännu en gång med ett till inlägg. Har ni inte läst mitt senaste tabuinlägg är ni supervälkomna att göra det om ni vill, det hittar ni HÄR

Jag kom hem för ca en timme sen från jobbet. Sista introdagen är avklarad! Tjoho! Har varit tre riktigt intensiva, lärorika, roliga, jobbiga och inspirerande dagar. Älskar mitt jobb och utmaningar som kommer med det! ❤️ Nu när jag är hemma så började jag fundera på lite allt möjligt, om mig själv och andra. Det var egentligen ingen komplicerad tanke men en tanke iaf. Vill ni veta vad jag tänkte så får ni väldigt gärna gå in på min Instagram. Den hittar ni i menyraden här ovanför! Jag heter misspaaul där. ☺️ För att ge en liten ledtråd så handlar det lite om acceptans skulle jag säga. Mycket djupa och bestämda tankar brukar för mig komma på kvällarna.

Ha en underbar fortsättning på denna fredag!

Pöss

​/A

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tabu

Halloj!

Först och främst, förlåt för sjukt dålig uppdatering på sistone. Mitt liv har på senaste endast innehållit jobb i princip. Jag började ett intro på jobbet i onsdags eftermiddag sen slutade jag 21.30. Efter det var det bara att ta bussen hem, käka och sova. Klockan ringde 05.15 på torsdagen och det var dags att jobba igen kvart i sju startade passet. Sedan slutade jag 15.30. Ville bara att ni skulle få en liten inblick i att det varken hade varit roligt för varken mig eller er att blogga då.. För att muntra upp er så kommer nu..

I tabuträskets namn ett till inlägg. Det tycker jag iallafall är kul. 😊 Som rubriken lyder tänkte jag idag skriva om magproblem. Hur de flesta någon gång har bekymmer med sin mage, att bajsa och så vidare. ( det är alltid fritt fram att kommentera om ni har nåt förlag vad jag kan skriva om )

Hur många av oss pratar om hur vår mage fungerar. Hur många av oss berättar hur många gånger vi går och bajsar per dag. 💩 Hur många av oss berättar om avföringen var lös eller hård. Hur många av oss frågar om tips till kollegor eller vänner. Jag tror ni förstår min poäng. Bajs är tabubelagt. Missförstå mig rätt, det är kanske inget som ska vara ett ständigt ämne vid matbordet eller i personalrummet på jobbet, MEN att vi generellt behöver prata mer om våra magar o bajs tycker jag är ganska givet.

Jag vet inte hur många gånger jag har googlat om magrelaterade saker men det har hänt ett antal gånger om jag säger så. Det ser man att fler har gjort och det finns bra info på nätet. Min undran är när det ska bli mer ”OK” att prata om dessa saker i samhället. Många av oss har nog sett att TV4s program Malou efter tio och Nyhetsmorgon har tagit upp ämnet. Jag tycker det har känts krystat, och det är på tv liksom. Alla bajsar, alla har vi problem med våra magar ibland, så vad är det som jag och alla andra egentligen tycker är så pinsamt och jobbigt? Att det luktar illa, att du ibland måste förklara bajsets konsistens, att folk tycker man är äcklig som tar upp det?

Att gå och bajsa på jobbet/skolan har jag alltid haft svårt för. Jag vill gärna sitta i lugn och ro på toa. Det är en sak. Men med handen på hjärtat så tycker jag också det är jobbigt ifall det skulle lukta illa efter mig på toa eller om det hörs ut. Men varför är det så? Varför kan det inte vara en normal sak att dels få släppa ur sig utan att du ska oroa dig och dels att prata om förstoppning och liknande. Det finns ju faktiskt vissa magsjukdomar såsom IBS t.ex. Det finns ju inget mer naturligt än att bajsa liksom. Från och med nu ska iallafall jag försöka vara mer öppen och försöka gå på toa på exempelvis jobbet!


Hoppas ni tyckte om det har inlägget och TREVLIG HELG på er! Det är ju faktiskt fredag!

Kram

​/A

Likes

Comments

Hej people!

Nu kanske det låter som att jag blivit en relationsexpert från en dag till en annan. Men nej, ledsen att göra er besvikna.. Däremot tänkte jag dela med mig av lite tips som jag har. Vill bara påpeka att detta inte bara gäller en partner, det kan också vara din mamma, pappa eller någon annan. Let's go! Detta är inte heller uppradat utifrån någon slags ordning bara så ni vet. :)

- Var ärlig

- Kommunicera(om allt möjligt, även det som är jobbigt). Ge varandra utrymme att prata.

- Ha roligt(glöm aldrig bort att det är viktigt med glädje i sina relationer)

- Var inte rädd för förändringar(det värsta som kan hända är att det inte funkar)

- Vårda er relation genom att hitta på mysiga saker, helt enkelt något ni gillar/älskar! Det är VIKTIGT med närhet, sex eller bara mysa men framförallt ta tillfällena i akt och gör det ni njuter av.

- Tänk och reflektera, med det menar jag att inte alltid slänga ur sig det första som man kommer att tänka på. Ibland kan det vara bra att tänka efter två gånger.


Detta var mina bästa tips, tro mig jag kämpar med det här hela tiden men jag försöker ha detta i bakhuvudet. Hoppas ni fick med er någonting. Apropå ingenting så vill jag också berätta att jag tänkte lägga upp ett till inlägg(mat och recept) senare i veckan. Sen kommer det också ett till tabuämne, kul va? :)

Puss på er och simma lugnt!


​/A

Likes

Comments

Hej!

Nu kommer ett sådant här djupt inlägg, verkligen utifrån min dagsform och vad jag tänker på de flesta dagarna men speciellt idag. Livet är fullt med utmaningar, fantastiska och spännande händelser. Idag är en sådan dag för mig när jag är slut i både kroppen och huvudet. Kroppen är seg och huvudet likaså. Men vi kämpar på, vi människor. Jag kämpar på. Att ge upp finns liksom inte för mig. (Varning: Gillar ni inte att läsa läsa långa inlägg, skippa detta.) .. :)

Det som är så fantastiskt med att leva tycker jag är att varje dag bjuder på nya insikter, nya sätt att se på saker och nya möjligheter att förändra något. Låter extremt klyschigt men sanningen, åtminstone för mig är den här. Vissa dagar känns allt skit, det är okej. Det måste inte alltid vara en bra dag, vilket är nästan omöjligt att uppnå anser jag men tror ni förstår vad jag menar. Det som har kommit att bli viktigt för mig är insikter. När jag lär mig något av det jag gör eller tänker. Jag tror att det faktiskt är då vi kommer framåt. Väldigt svårt att komma till insikt i vissa tillfällen men när du väl kommit till den punkten så är det så bra. Jag känner det när jag får en insikt så blir det som att jag ser det mesta från ett helt annat perspektiv. Som jag ser det så tror jag att det är viktigt att man känner sig trygg i det här & få jobba med sig själv för att må bra i sina relationer. Ingenting jag eller någon annan lär sig på två sekunder. Det är övning men för varje insikt som kommer så känner iallafall jag mig starkare. Sen kan det gå väldigt fort från att jag känner så tills att det kommer en dipp. Men sånt är livet. Der gäller att kämpa, hela tiden och varje dag. 

Poängen med detta inlägget var att jag ville belysa vilken viktig roll jag tror insikter har i våra liv. Hoppas ni tyckte om det här inlägget. Jag skriver gärna en fortsättning om ni vill. 

Ta hand om er, så hörs vi. 


​/A

Likes

Comments

Hej och god morgon! Hoppas ni har en bra morgon och mår väl. Söndagsmorgonen är här och helgen går mott sitt slut.

Idag blir det nog en ganska lugn dag. S är ledig så det är skönt. Däremot ska jag jobba ikväll men det är bara 6 h så jag överlever nog. ;) Jag är nöjd med helgen so far, igår var jag och S på Ikea igen och köpte lite smågrejer. Bland annat handdukar, nya krokar till badrummet och ett madrasskydd till sängen. Sen gjorde vi rent akvariet och bara chillade tills jag åkte till jobbet. Just nu tittar jag på Farmen, gamla avsnitt alltså. Love it! En lugn morgon.


Nu blir det frukost älsklingar! Imorgon börjar en ny vecka med nya inlägg och misstag haha. Ta hand om er tills dess!


Tjao!

​/A

Likes

Comments

Hej svejs på er!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det fredag! Thank God! Vi klarade av den här veckan också!

Igår var en rolig och intressant dag med två st föreläsningar(glömde nämna den ena här). Var i skolan från kl 10 - 17. Gissa om jag var slut när jag kom hem! 😅 Men det hindrade inte mig från att göra varma mackor till middag. Jag och S diskuterade huruvida de är godast i ugnen eller i mackjärn, jag tycker definitivt i ugnen men S tycker tvärtom! Så kan det va ibland.

Idag är det som sagt veckans höjdpunkt, dagen med stort D som vi alla har väntat på; FREDAG! Förundras alltid över hur skönt det är varje gång det blir helg, å andra sidan säger det väl ganska mycket om hur vi lever idag, ständig stress. Men det ämnet kan vi avhandla i något annat inlägg. Nu vill jag fokusera på positiva tankar! Det passar nämligen väldigt bra för idag kommer vår badbalja, halleluja! Mys mys mys!

Hoppas ni får en fantastisk helg, nästa vecka ska jag försöka lägga mer krut på tabuinläggen och matrecept. Ta hand om er så länge!

Puss

Fredagsoutfiten är en Håkan tröja. Nja, kanske inte hela dagen precis men den är så skön! 😍

​/A

Likes

Comments

Vardag

Tjenare!

Dagen efter kärlekens dag. Jahopp.. men nu kör vi känner jag. Nu ska jag kicka igång denna dag! 😎

Idag blir det föreläsning i Specialpedagogik 1 och resten blir väl plugg antar jag och försöka göra rent akvariet tror jag.

Till en helt annan grej, igår så var jag lite intresserad av vad som är bra och äta om du har problem med magen, vilket jag tror vi alla har någon gång ibland så sökte jag på Google(thank god att det finns) och hittade många bra tips. Jag tog slag i saken med en gång och åkte till affären. Bland annat så är bär bra, de flesta frön(bla chiafrön) och dessa två saker köpte jag hem. Kom inte ihåg senaste gången jag åt hallon! Gud så gott! Däremot så kom jag ju på att det inte är så gott att bara äta chiafrön, men det tänkte inte jag på.. just nu har jag ingen tid och inga ingredienser för att göra chiapudding heller. Så det får vänta.. men tanken var god.. 😉

Hur som helst, ha en bra torsdag!

​/A

Likes

Comments

God morgon!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Alla hjärtans dag. ❤️

Jag funderar ibland på vad som gör denna dag speciell. Självklart vet jag att vi ska ta hand om varandra, våra partners, vänner osv. Visa varandra lite extra kärlek.

För min egen del finns det många olika sätt att visa den kärleken på. De flesta som känner mig vet att jag inte slänger ur mig ord som ”älskar dig” hur som helst. Missförstå mig rätt, det är inget fel i att säga det. Jag säger det såklart rätt ofta till S vilket jag tycker om att göra, MEN för mig betyder de där orden så mycket. Jag älskar S, därför säger jag det gärna men jag har aldrig varit den typen som avslutar varje telefonsamtal med exempelvis mamma med ”älskar dig”. Varför gör jag då inte det? Jag är en känslomänniska in i benmärgen! Min egen teori; jag vill verkligen att de orden ska betyda något extra och så att säga inte bli en vardaglig fras. Förstår ni vad jag menar?

Men just idag vill jag VERKLIGEN passa på att skicka en sån varm kärlekshälsning det bara går. Mamma och pappa, JAG ÄLSKAR ER! Ni kommer alltid vara mina förebilder och mina största supportrar! Sebbe, jag älskar dig något enormt, du får mig att känna mig älskad och uppskattad varje dag! Du är mitt allt och den som får mig att alltid le! ❤️ Min allra bästa vän, jag tänker på dig så ofta, vi ses i sommar! Många fler som jag vill önska en fin alla hjärtans dag så därför får ni stor KRAM!

​/A

Likes

Comments

Hej guys!

Idag tänkte jag skriva ett inlägg som jag vet berör oss alla.

Jag har så fina människor i mitt liv. Mina föräldrar, de är separerade sen många år men har i sin tur fört med sig fantastiska partners som har blivit viktiga människor i mitt liv. Mina bonussyskon, min bästa vän som jag älskar något enormt(du vet vem du är), min underbara sambo och många fler. Det jag dock har kommit fram till är att trots att vi har så fina personer runt om oss så förändrar inte det allt. Vi måste vara vår egen bästa vän. Min resa genom det här kan göras lång. Väldigt lång. Men det jag efter alla år kommit fram till är just det, ser vi oss själva som fiender så går det inte vägen. Om vi pucklar på oss själva, att vi är dumma i huvudet, att vi är fula, då blir vi osams med oss själva snarare än att bli vän. 

Hur gör man då? Vad ska man göra för att bli sin egna bästa vän? Hela receptet vet jag väl inte, men har kommit en lång bit på vägen efter min egen resa. Det du kan börja med är att ge dig själv en klapp på axeln. Det kan vara för små saker, som att du diskat all disk eller lämnat in en viktig uppgift till skolan. DU är duktig. Försök att se det som är positivt. Så fort du tänker en dömande tanke, så märker du att den finns där men gör inte en big deal av den. Det här är svårt. Jag är inte riktigt där än. Övning, övning och övning. Hur som helst så var snäll mot dig själv. Du är med dig själv genom hela livet, då kan man ju inte vara ovän. Ta hand om ditt psyke och din kropp på allra bästa sätt. Det får du tillbaka. Lyssna på när kroppen säger ifrån. Då blir det bättre. Gör dig själv en stor tjänst, börja älska dig själv. Låter klyschigt men inget kan vara mer sant än detta. Kämpa på! Det är ni värda.


Until next time.. 

​/A

Likes

Comments

Vardag

Hello peeps!

Hoppas ni har tagit hand om er själva och varandra i helgen. Det känner jag att jag verkligen gjort! Tack och lov..

Idag är det måndag.. here we go again.... Men ju mer jag tänker på måndagar, mina senaste måndagar; då har de varit helt ok. Visst, det är trist att helgen är över och att det är ganska långt kvar tills nästa helg. Men, det berömda menet 😉, det är också rätt så nice. En ny vecka tågar sakta in och så är vi där.

Idag har jag lite små ärenden innan det är dags för en föreläsning kl 16. Vardag med andra ord. Men låt oss få det att funka, låt oss omfamna måndagen, ursäkta flummet.. Nu kör vi!
Eller hur?

Filter of the filter

​/A

Likes

Comments