Recept - Semlemuffins

Det är tydligen semledagen idag, något jag totalt missat. Jag har ju tuggat massa semlor sedan första Januari så jag kan faktiskt erkänna att jag blivit lite trött på semlor - fast inte semlemuffins! Hittat ett superbra recept i Jennys Matblogg och jag har gjort dessa semlemuffins ett par gånger nu och dom blir perfekta varje gång.
Detta receptet har jag nu kopierat rakt av från Jennys blogg och ni kan klicka HÄR för att komma till hennes recept.
(I Jennys recept står det att det räcker till 10 muffins men jag kör 12 st och det funkar fint samt att mina får stå lite längre i ugnen, ca 20 min.)

Du behöver:
3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Fyllning:
Mandelmassa + ovispad grädde
Vispad grädde

Topping:
Massa florsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret & låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Blanda de torra ingredienserna, och vänd sedan ner det med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret + filmjölken. Skeda upp i 10 formar. jag ställer mina formar i ett muffinsjärn, för att de inte ska flyta ut. Fyll upp varje form 3/4 delar. Grädda i cirka 15-17 minuter, prova med sticka.
Låt muffinsen svalna helt. Under tiden kan du röra ihop fyllningen.
Ovispad grädde med mandelmassa, rör ihop till önskad konsistens. Vispa grädden luftig.
När muffinsen svalnat helt så skär du av som ett lock på toppen, fyll med mandelmassan. Och spritsa sedan ut grädden. På med locket och pudra över med massa florsocker.

Gillar

Kommentarer

tildaolofssons
tildaolofssons,
Muums, så gott! 😊nouw.com/tildaolofssons
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Men guuu vad gott =) kram matildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229