Filmjölkslimpa Med Lingon (Glutenfri)

Nu kommer ytterligare ett recept på filmjölkslimpa! Detta är lite enklare än dom andra recept jag delat med mig av och har inte lika många ingredienser. Jag har dubblat detta receptet för att det ska bli 2 stycken brödformar.

Detta behöver du:

12 dl glutenfri grov mjölmix
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
8 dl filmjölk
3 dl lingonsylt

Jag strödde på lite glutenfria havregryn över brödet för att det skulle se fint ut men detta är valfritt.


Blanda först alla torra ingredienser i en skål. (Mjölmix, salt och bikarbonat.)

Sedan blandar du ihop alla flytande ingredienser i en annan skål. (Sirap, filmjölk och lingonsylt.)

Sedan häller du över inehållet i en skål till den andra och blandar ihop till en kladdig deg.

Den kladdiga degen ska sedan ner i 2 stycken brödformar som är klädd med bakplåtspapper (jag har mitt bakplåtspapper i botten) strö över lite havregryn om så önskas och sedan ska detta stå längst ner i ugnen i ca 1 timme i 180 grader

Efter en timme ta ut brödet, låt det svalna och sedan har du den godaste limpan som finns! Ät och njut!

  • Recept

Gillar

Kommentarer