Recept - Filmjölks Bröd

Den senaste veckan har jag fått för mig för att baka och bland annat har jag gjort Filmjölks bröd! Delade med mig av receptet i min förra blogg och eftersom det är ett så himla gott och enkelt bröd att göra tänkte jag att jag kunde dela med mig av receptet på denna bloggen oxå.

Ingredienser:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

- Sätt på ugnen på 175 C.
- Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
-Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.

- Smörj två 1,5-liters brödformar (för 2 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl eller frön.
- Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

Jag brukar baka brödet på kvällen så har det vilat klart till morgonen efter. Sedan brukar jag oxå byta ut hasselnötterna till pumpafrön istället. Prova detta receptet och sedan får ni gärna återkomma och säga vad ni tyckte om det.

Gillar

Kommentarer

Jessicabackstrom
Jessicabackstrom,
Mitt favorit bröd, så gott!😍 nouw.com/jessicabackstrom
missnaily
missnaily,
Man blir lätt beroende:)nouw.com/missnaily
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229