YOGA HEALS THE SOUL

Att hitta andningshål i sin vardag är något som för mig många gånger känns som omöjligt. Hur lyckas man med att andas, komma till ro och känna ett lugn när hela ens liv kretsar runt en och varje liten bit av allt som du gör ska kontrolleras hela tiden? Vart finner du lugnet mellan stressens krampaktiga tag på din kropp och ångestens förmåga att trolla bort tillräckligt med syre i dina lungor?

Jag har idag kanske funnit något som får mig att andas och lugna mig, om bara för en timme. Nämligen - YOGA. Jag var på en yogaklass med min familj för någon helg sedan, första gången faktiskt och jag fastnade för det så otroligt mycket efteråt. Kände verkligen hur kroppen samarbetade med andningen och det var så skönt att kunna få andas tungt och känna kroppens tyngd. Även fast det bara var i en timme.. En timme av lugn. Så idag när jag kom hem från jobbet efter mycket om och men så bestämde jag mig för att kanske testa något yogaprogram hemma. Jag satt nämligen och pluggade med pulsen hårt slagen ända upp i halsen och var helt stel i hela kroppen pga spänningar så jag slog ihop datorn och rullade istället ut yogamattan.

Motivationen fanns plötsligt där för något. En motivation som jag har saknat i min kropp ett tag nu, den som har varit borta kring all annan träning som jag annars brukar sysselsätta min kropp med varje vecka. Jag var så självsäker och så bestämd på att min kropp ska banne mig lyda mina order också. Det är inte bara den som ska styra och ställa över mitt mående utan nu trotsade jag och det var så behövligt. Jag körde i 1 h, sökte fram något program på youtube som var mot stress och ångest.

Det jag tror att jag fastnar mest för i yoga är hur kroppen ständigt samarbetar med andningen. Att jag tillsammans med min andning utför rörelser som får hela kroppen att sträcka på sina spänningar och samtidigt hitta en djup andning som mina lungor annars inte är van vid.

Efter det så ställde jag mig i duschen, tvättade håret och bara stod där en stund. Även det var så otroligt välbehövligt. Speciellt på en söndag, speciellt på en dag innan ett matteprov och en dag som innehåller en hel del tankar, press och stress i kroppen. En dag som axlarna är uppdragna ända upp till öronen pga en spänning som är mer omedveten än medveten i stunden.

Att få avbryta en sån dag med en timmes andningspaus är något jag faktiskt vill tipsa er allra flesta till. Det behöver inte vara svårt, jobbigt eller tidskrävande. Om så bara för 10 minuter så skulle det faktiskt göra skillnad och du skulle tacka dig själv efteråt att du tog dig tiden för att unna dig själv ett par minuter bara för dig själv.

Nu har jag krupit ner under en filt i soffan. Måste erkänna att pulsen slår hårdare än vanligt och jag känner en viss stresskänsla i kroppen, IGEN. Jag försöker komma till ro, andas och lugna mig själv. Säga att allting löser sig, trots att det inte känns så nu. Eller rättare sagt, det kanske inte löser sig på ett bra tag men tids nog så kommer jag kunna hantera det. Precis så som jag kunde ta kontroll över min kropp idag, om så bara för en timme.


Gillar

Kommentarer

ebbastenvall
ebbastenvall,
Wow så spännande! Vill verkligen prova på och ge yoga en chans! Har du tips på någon speciell video på YT som du tyckte var bra? Kram!
nouw.com/ebbastenvall
missmoa
missmoa,
Ja men prova!!! Go go go! Däremot så har jag inte riktigt någon speciell som jag har fastnat för. Jag brukar bara söka på "yoga for stress" exempelvis. Testa fram😊 Kram kram
nouw.com/missmoa
Lantlilivmittistan
Lantlilivmittistan,
Jag har yogat några år nu. Först bara som träningsform, nu mer som en hel livsfilosofi utifrån ande kropp själ och viljan att leva ett gott och empatiskt liv ❤️
nouw.com/lantlilivmittistan
missmoa
missmoa,
Låter underbart! ❤
nouw.com/missmoa