JULKALENDER - LUCKA 21 julgåva till organisationer

DET ÄR VIKTIGT. DET ÄR BETYDELSEFULLT. DET ÄR EN JULKLAPP SOM ÄR FINARE ÄR NÅGOT ANNAT. Här kommer några exempel som behöver just ditt stöd. Men det finns tyvärr ännu fler som du kan välja mellan genom att söka upp själv kring olika organisationer.

. Barnmissionen.se - KÖP, NAMNGE OCH GE BORT EN GET. "I många länder är befolkningen hårt drabbad av sjukdomar som HIV/Aids vilket leder till att ett stort antal barn blir föräldralösa. I bästa fall lever dessa barn i en släkt – eller fosterfamilj. Det är ofta svårt för familjer att få resurserna att räcka till alla. Getter köps in, föds upp och ges bort till fattiga familjer, och då i första hand till de som tar hand om föräldralösa barn. En get kan producera upp till fyra liter mjölk om dagen. Mjölken är mycket näringsrik och stärker immunförsvaret, något som är särskilt viktigt för dem som har HIV/Aids."

Barnfonden - Mama kit "Ett av de länder där flest mödrar dör i samband med förlossning är Uganda. För att få föda på en klinik i landet måste den blivande mamman ha med sig ett så kallat Mama Kit. De som inte har råd att köpa ett kit tvingas föda hemma. Att föda hemma är riskfyllt och kan i värsta fall leda till att både barnet och mamman dör."

Denna gåva ger en blivande mamma ett Mama Kit som innehåller:
- Plastlakan
- Rakblad
- Bomull
- Tvål
- Handskar
- Navelsträngstråd
- Handduk
- Hälsokort till barnet.

Varje dag dör 1000 kvinnor i barnsäng. Mama Kit gör så att chansen att överleva förlossningen ökar avsevärt för både mamma och barn. Dessutom minskar risken för att infektioner, som till exempel HIV, ska föras vidare från mamman till barnet.

(KLICKA IN PÅ LÄNKEN HÄR OCH DU KAN SJÄLV VÄLJA VAD DU VILL LÄGGA DIN GÅVA PÅ I BARNFONDENS GÅVOKATALOG.)

UNICEF - "JULKLAPPAR SOM RÄDDAR BARNS LIV. Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i julklapp. Handla senast 20 december för att hinna få tryckta gåvobevis före julafton."

Rädda barnen - "KÖP ÅRETS JULKLAPP: INGENTING! Köp vårt gåvobevis Ingenting i julklapp till dina nära och kära, så ger du barn på flykt en tryggare framtid. Tillsammans ser vi till att fler barn får somna mätta, vakna under en mjuk filt och hålla sig varma i vinterkylan. Välj bland olika gåvobevis och köp Ingenting redan idag!"

Gillar