Jag klär mig ALDRIG för en man

"Det är bara en komplimang" , säger han när han nyss visslat åt mig när jag gått förbi. När han nyss har flirtat intensivt med mig och klätt av mig naken med blicken. Det är ungefär så det brukar låta om jag får för mig att säga Stop, Nej eller Sluta. Jag vet inte riktigt, men är män verkligen en människa som någon gång kommer att lära sig hur man beter sig mot andra? Om dom kommer att förstå att dom äger inte hela världen och all världens kvinnliga invånare?

Jag klär mig aldrig för en man därför vill jag inte höra en komplimang som riktar sig endast till mina två bröst eller till min rumpa. Det vidrigaste av allt är ju förstås att en man kan ha större kupa än jag om han skulle bära bh men inte behöver han dölja något pga påhopp eller sexuella trakasserier, så kallade "komplimanger".

Det är som att vi lever i två olika världar. Som att vi är uppväxta med två olika värderingar och normer som ska följas. Min är att tacka och bocka när en man ger komplimanger för min kropp och hans är att han får säga allt vad han tycker och känner utan att behöva varken skämmas eller hålla tyst. Han gör aldrig fel, det är jag som väljer fel val utav kläder. Jag bör gå i en kroppsstrumpa och bära säkerhetstrosor som gör det svårare för män att våldta mig. Eftersom det inte är männen som behöver ändra på sig och bli tillsagda. Det är jag som måste längta efter mer forskning som ska skapa mer skydd till mig som utsatt kvinna och lägga mer pengar på min säkerhet. Överfallslarmet eller hårsprayen i väskan. Det låter ju fullkomligt rätt? - eller kanske helt fullkomligt, käpprätt åt helvete?

Jag vill bara uttala mig lite (läs skrika) på er män som idag eller alla dagar framöver kommer att få för er att trakassera en annan kvinna med hjälp utav ord som varken är fullt genomtänkta eller klassas som något man absolut inte, som kvinna, kommer att bli osäker av eller känna sig påhoppad av. Eftersom vi lever i helt olika världar kring normer som man får och inte får säga så vill jag bara att ni ska tänka till lite extra nästa gång, tänka på om detta verkligen är något som kommer att tas som en komplimang från det andra hållet lika mycket som du själv tycker det. För om du för det första bara fokuserar med blicken på hennes rumpa eller tänker på hur hon ser ut naken så ger jag dig tipset att istället bara vara tyst. Gå hem och lägg dig under en sten. Gå på legobitar eller slå lilltån i bordsbenet.

Tack.

Gillar

Kommentarer