Får inte sätta krav på min ångest

Efter många timmar i bil, en mellanlandning hos gammelmormor över en natt och sedan vidare så har vi äntligen tagit oss upp till fjällens snökaos och underbara backar!! Känns väldigt bra att vara framme och jag tror att alla i familjen verkligen behöver denna avkoppling. Åka bort från vardagen lite behöver alla någon gång, stänga av och andas ut.. och samtidigt andas in frisk luft.

Har däremot haft en jobbig dag med migrän ifrån start. Vaknade nämligen med det och tog två alvedon redan vid frukost. Det hjälpte dock inte alls och det gick inte över förrns runt 16 då jag sov i bilen några timmar. Har fått en huvudvärksdagbok av min sjukgymnast som jag fyller i så fort både huvudvärk och migrän infaller. Det får mig att verkligen se vilka besvär jag har och det gör de sedan lättare för oss att kunna gå vidare med det. Däremot är det sorgligt att se hur mycket besvär jag faktiskt har när det verkligen blir uppskrivet. Det går knappt en dag utan någon form av smärta i huvudet som antingen påverkar mig brutalt eller som bara finns där och trycker. Huvudet känns ständigt trött och både ljus och ljudkänsligheten gör allting ännu jobbigare.

Nu väntas iallafall en hel vecka med skidåkning, förhoppningsvis ett bättre inre lugn och avslappning. Ska däremot inte blomma upp förväntningarna för mycket. Inte lägga ribban högre än vad som kanske är möjligt. Har en tendens till att kunna lägga krav på dagar som egentligen ska vara helt kravlösa. Lägger lätt krav på att dagarna ska bli både lugna och ångestfria vilket i sin tur skapar besvikelse när ångesten kanske smyger sig inpå ändå. För egentligen är det ju så. Ångest kan man inte sätta krav på. Om den smyger sig på så får jag ta hand om det då, lyssna på kroppen just då och bara inse att även en dag i fjällen behöver inte innebära att jag inte får ligga i sängen några timmar extra.

puss

Gillar

Kommentarer

Johannna
Johannna,
Fina du❤️
nouw.com/johannna
Filippatipsar
Filippatipsar,
Glad påsk💗🐥
nouw.com/filippatipsar